Foto van een mysterieuze Alfa Romeo

Vandaag kwamen we nog met nieuwe informatie over de nieuwe Alfa Romeo Giulia. Inmiddels is er een foto van een nogal ‘brute’ Alfa Romeo op het internet verschenen. De foto zou zijn gemaakt tijdens een interne presentatie, maar het is nog niet bekend om welk model het hier gaat. Uiteraard roept iedereen direct, Giulia, maar wij hebben onze vraagtekens hierbij. De auto op de foto lijkt een evolutie op de huidige 159, maar wijkt totaal af van de nieuwe designtaal van Alfa Romeo. Misschien een opvolger van de Brera?

We moeten maar afwachten wat de waarheid achter deze foto is. Het is al langer bekend dat het ontwerp van de 159 geen vervolg zal krijgen. De aerodynamica en voetgangersveiligheid zouden naar de huidige eisen ontoereikend zijn. De kans bestaat dus dat deze foto door een fantasierijk iemand gemaakt is, en niet door de Alfa Romeo ontwerpers zelf.

16 gedachten over “Foto van een mysterieuze Alfa Romeo

  • 8 november 2010 om 22:19
    Permalink

    Is dit weer zo’n geregisseerde lek-foto die echt niet de bedoeling was…? Marketing dus.

    Ik hoop dat dit de nieuwe designtaal is. Dit ziet er toch veelbelovend uit!! De Giulietta is mooi, maar voor het grotere segment niet strak genoeg, beetje soft ook. Ook denk ik dat veel 159-bezitters niet zitten te wachten op een “Giulietta met kont”. Dat is toch de belangrijkste doelgroep, daarmee houdt de ontwikkelings- en marketingafdeling echt wel rekening. Ik zit er ook niet op te wachten eigenlijk. Hoe mooi alles ook is, zo langzamerhand is het “8C-Competizione feest” toch wel genoeg uitgemolken. Tijd voor nieuwe creativiteit! Tijd voor de Duettottanta-achtigen. Krachtige eenvoudige maar herkenbare lijnen, zonder teveel tierelantijnen. Daar was Alfa (of Italië eigenlijk…) ook goed in! Ik krijg waarderende blikken voor mijn GTV 916. En ook verraste reacties van mensen als ze horen dat de auto “al” 13 jaar oud is (het ontwerp eigenlijk al 18 jaar!!)

    Alfa zal hopelijk toch niet de fout gaan maken – zoals onze oosterburen – voor het simpelweg vergroten/verkleinen van het bestaande model? Als de nieuwe 3 komt, dan weet je gelijk hoe de 5 eruit gaat zien enz. Zelfde geldt – misschien nog wel erger – voor Audi. Maar ja, die merken zijn daar wel succesvol mee….. De Giulietta is veel eerder ontwikkeld dan de Giulia. Ik gok (hoop…) toch dat de Giulia geen Giulietta met kont wordt…

    Beantwoorden
  • 8 november 2010 om 23:17
    Permalink

    eerlijk gezegd toen ik de 156 voor de eerste keer zag schrok ik wel een beetje maar na enige gewenning is deze alfa het mooiste wat Da Silva heeft gemaakt.
    Jammer dat ie voor veel geld naar VAG is gegaan.
    Stiekem heeft ie er spijt van dat hij dat heeft gedaan en zeurt nu bij het management of ze niet toch Alfa gaan overnemen.
    Arme jongen gewoon terug gaan waar z’n hart is.
    Dan krijgt Alfa ook weer knallers.

    Beantwoorden
  • 8 november 2010 om 23:20
    Permalink

    Ik zech face liften die giulietta en deze neus er opplakken dan past de neus bij de kont en is het vront ook sportief vormgegeven.

    Beantwoorden
  • 8 november 2010 om 23:31
    Permalink

    @Bart Jan

    Dat mag je wel zeggen audi is daarmee wel het ergst.
    A4 is evolutie van de laatste 80 de a3 een verkorte de a6 en a8 een vergrote a4. de a5 is een a4 met een TT mix. de TT is een newe kever onder de deegrol door wat de oer kever al was en de 911 die al 60 jaar een platte kever is.

    Ik zeg wel eens vaker de audi top wil een nieuwe A4 water teken jij er even een? O ja hij moet wel helemaal anders zijn maar toch helemaal het zelfde.

    Maar ook VW is net zo orgineel als het hoger geplaaste merk.

    Beantwoorden
  • 9 november 2010 om 06:51
    Permalink

    @AR 159: Ja, maar ze zijn er wel succesvol mee. Wil niet zeggen dat Alfa dit ook moet doen.

    Ik hoop dat Alfa per direct van de huidige designlijn afstapt en dat de bovenstaande foto daar bewijs van is. De Mito en de Guilietta zijn verschrikkelijk van de voorkant.

    Beantwoorden
  • 9 november 2010 om 10:54
    Permalink

    Als deze presentatie al van Alfa komt, dan denk ik ook dat het eerder voor een sportiever model bedoeld is. Als!
    Wat het design van de Giulia ook moge zijn, ik kijk er gewoonweg naar uit. Want eerlijk gezegd, Alfa heeft op dat vlak voor mij nog nooit teleurgesteld!

    Beantwoorden
  • 9 november 2010 om 11:05
    Permalink

    Eindelijk weer meer sportieve agressie! Niet dat zoetsappige. De 8c was geslaagd. De rest vind ik tov de 156 en zeker de 159 in ontwerp”taal” niet een vooruitgang.. Dus ik hoop juist wel dat dit de nieuwe lijn wordt. De oude gtv en giulia keken ook best wel boos. 🙂

    Beantwoorden
  • 9 november 2010 om 11:08
    Permalink

    Ik geloof dat CAR ook zoiets schreef over de nieuwe Giulietta: “the first Alfa in times that actually drives better than it looks”. Zegt precies iets over de vooruitgang en de achteruitgang.

    Beantwoorden
  • 9 november 2010 om 17:02
    Permalink

    @AutoEdizione

    Dus dit is een gevalletje “Met beide benen..” ?

    Beantwoorden
  • 9 november 2010 om 20:21
    Permalink

    @AutoEdizione,

    Kan dit niet de voorzijde zijn van de (ondertussen oude) 169-concept waarvan we enkele jaren geleden de zijkant en achterzijde van zagen? Die in een kleine vrachtwagen stond?

    Dit ontwerp juig ik toe. Doet me denken aan de facelift van de 156 in zijn laatste jaren.

    Beantwoorden
  • 9 november 2010 om 21:12
    Permalink

    Lijkt in ieder geval idd op een van de studies voor de 169 die destijds door studenten zijn gemaakt in opdracht van Centro Stile.

    Beantwoorden

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.