Fiat Palio 2011 vanaf juni in productie

Fiat Palio 2011

Aan scoop-foto’s van Fiat’s nieuwe B-segment auto geen gebrek, want de Braziliaanse testteams van de Italiaanse autobouwer rijden zich helemaal suf om alles op tijd af te krijgen. Het grotere broertje van de Uno wordt een zogenaamde ‘global car’ en moet Fiat in Zuid-Amerika een serieuze voorsprong geven op concurrenten als Volkswagen. Aan deze plaatjes is te zien dat de Palio 2011 een goed geproportioneerde auto wordt met voldoende flair en sportiviteit.

Dat brengt ons plots op de gedachte dat de Palio de tweede in Brazilië ontwikkelde auto zal zijn, dat in grote mate de basis vormt van diverse compacte ‘Europese’ modellen, zoals de opvolger van de Punto. Combineer je deze gedachte met ons bericht van eergisteren over nieuwe compacte Lancia’s, dan begint de cirkel natuurlijk al aardig rond te raken. Er is bovendien een directe parallel met de ontwikkeling van de Uno;  Uit het ‘Small’ platform van de Uno kwam in eerste instantie min of meer de vernieuwde Amerikaanse 500 voort, dat een nog betere dynamiek en comfort heeft dan de Europese. Vervolgens zien we in een verlengde variant de nieuwe Lancia Ypsilon ontstaan en zal ook de nieuwe Panda direct afgeleid zijn van wat ooit in Betim is ontstaan. Voor de nieuwe Palio geldt dus mogelijk hetzelfde; nieuwe B-segment auto’s van Fiat zullen veel gemeen hebben met dit model waarvan uiteindelijk ook een sedan, stationwagon en Crossover zullen verschijnen, inclusief nieuwe kleine bedrijfswagens als opvolger van de Strada. De opvolger van de Punto wordt vermoedelijk een auto met iets grotere afmetingen maar met dezelfde basis. Ook Lancia brengt dus enkele eigen varianten, die waarschijnlijk vooral buiten Europa als Chrysler zullen worden verkocht op sterk groeiende markten zoals China en Rusland. Uiteraard hebben we dan ook nog Alfa Romeo met een opvolger van de huidige MiTo in drie- en vijfdeursversie. Volgens insiders zal de hoogwaardigheid van het onderstel op die nieuwe B-segment Alfa’s, direct vergelijkbaar zijn met excellente eigenschappen van de grote Giulietta op het Compact platform. Maar laten we wat dezelfde technische basis betreft, ook vooral project ‘L0′ niet vergeten waaruit nieuwe middensegment MPV’s zullen voortkomen met de merken Fiat en Lancia.

Terug naar de basis nu en dus deze nieuwe Palio. Zoals gezegd een belangrijke auto, dat daarom volgens het Braziliaanse Auto Segredos, al vanaf 15 juni volop in productie zal zijn. Project 326 zal als eindproduct tegen het einde van dit jaar in de Braziliaanse showroom staan. Later volgt dus een offensief naar ander continenten en zal het model ook in andere landen geproduceerd gaan worden. De sedan wordt overigens bijna gelijktijdig op de markt gebracht.

2 gedachten over “Fiat Palio 2011 vanaf juni in productie

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.