Amerikanen zijn dol op Fiat 500…zelfs in Texas

Fiat 500 USA

Fiat is zeer te spreken over de eerste verkoopresultaten van de Fiat 500 in ’the States’. Laura Soave (CEO van Fiat North America) meldt dat de knappe kleine Italiaan zelfs in de conservatieve, benzine slurpende en Pick-up minnende staat Texas (foto’s) een waar succes lijkt te worden. De 500 is in de cowboy-staat niet aan te slepen en de vraag is er momenteel groter dan het aanbod. De 500 is nog maar een paar maanden op de markt en bepaalde sceptici wordt door deze cijfers nu al de mond gesnoerd. De Amerikanen zijn gek op het uiterlijk, de kwaliteit, de prestaties, de prijs en het verbruik. Kortom deze auto biedt blijkbaar een ideale mix voor de algemene Amerikaanse consument en niet alleen voor de metropoolbewoners met een jaarlijkse Europese vakantiebestemming en dito dagelijkse eetgewoonte. Voor velen is de 500 inmiddels een zeer gewilde tweede auto.

Een markant detail is dat zelfs 70% van alle kopers voor een handgeschakelde versie kiest. Volgens Fiat America zal de teller tegen eind dit jaar al op 30.000 tot 35.000 verkopen staan. De reclamecampagne rond de 500 moet zelfs nog beginnen.

Fiat 500 Texas

6 gedachten over “Amerikanen zijn dol op Fiat 500…zelfs in Texas

  • 30 juni 2011 om 21:46
    Permalink

    70% een handbak?.. denk dat het verstandig is om alvast de voorraad reserveversnellingsbakken aan te vullen in het Fiat US depot…

    Beantwoorden
  • 1 juli 2011 om 08:06
    Permalink

    Goed nieuws. Het was toch een beetje afwachten of het zou aanslaan.

    Hopelijk kunnen ze het succes een paar jaar handhaven…

    Beantwoorden
  • 1 juli 2011 om 17:44
    Permalink

    Natuurlijk zijn er ook investeringen gedaan maar deze start is veelbelovend en zorgt voor de broodnodige aantallen !
    En dan is een 500 veel meer cashcow (om maar een goed amerikaans woord erin te gooien…) dan een panda.

    Beantwoorden
  • 2 juli 2011 om 20:39
    Permalink

    op autointernationaal schrijven ze elke keer dat de 500 niet veel verkoopt:
    De Fiat 500 heeft met 1.803 registraties wederom een weinig imponerende verkoopmaand achter de rug in de VS. Amerika is inderdaad kleiner en zuiniger gaan rijden, maar opteert vooral voor middenklassers. Het Italiaanse rugzakje is voor hen echt een maat te klein.
    ??? tis maar hoeveel 1800 per maand is of weinig..vind t wel veel.

    Beantwoorden
  • 2 juli 2011 om 21:04
    Permalink

    Is juist veel gezien het beperkte aantal dealers en de korte tijd dat ie nog maar op de markt is. Ik geloof dat ze juist erg moeten opletten momenteel om wel aan de vraag te kunnen voldoen.

    Let niet te veel op AI. Deze site is nauwelijks serieus te nemen aangezien ’t regelmatig hele lappen tekst van andere sites (incl. de onze kopieert. Alleen de eigen mening (die vaak kant noch wal raakt) komt van de maker zelf.

    Beantwoorden

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.