Kamerlid beschuldigt Marchionne valselijk van afpersing

Francesco Barbato

Kamerlid en socialist Francesco Barbato zorgt voor een zoveelste rel, doordat hij eind deze week een verwoede poging deed om Sergio Marchionne poging tot afpersing in de schoenen te schuiven. In Nederland vinden we het sinds de komst van Wilders al tamelijk onrustig worden in de Tweede Kamer, maar in Italië grossiert men in cabaretiers die het sappig en schokkend kunnen brengen. Barbato heeft de regerende partijen op rechts al veelvuldig van Mafia-praktijken beschuldigd, met als climax een situatie waarin enkele parlementariërs van Berlusconi’s partij deze enfant terrible het ziekenhuis insloegen, omdat ze het helemaal met hem gehad hadden. Afgelopen zomer deden we al verslag van de wijze waarop zijn partijleider Antonio di Pietro (Italia Dei Valori) Berlusconi ‘vriendelijk’ de de deur wees.

Dit keer moet de CEO van Fiat het ontgelden; Volgens Barbato zou er voldoende bewijs klaar liggen om Sergio Marchionne te vervolgen voor afpersing in de richting van een vaste leverancier. De CEO zou de firma gedwongen hebben om het voortaan alleen nog te doen zoals Fiat dat wil. Volgens het management van Lingotto dat vandaag direct met een verklaring naar buiten kwam, is dit volstrekte onzin en een regelrecht valse aantijging van dit partijlid van het IDV. Fiat is verontwaardigd en zal maatregelen treffen om de CEO verder te beschermen tegen dit soort laster. Word vervolgd…

Een gedachte over “Kamerlid beschuldigt Marchionne valselijk van afpersing

  • 10 oktober 2011 om 20:49
    Permalink

    Veel lawaai en weinig wol of zoals een bekende presentator zich uitdrukte:” bedient worden door een Italiaanse ober brengt veel theater maar wordt je dan ook beter bedient”.

    Beantwoorden

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.