Landelijk debuut van de Lancia Ypsilon 1.2 (vanaf 12.900 euro)

Ypsilon12

Gisteren hebben we tijdens een landelijke persintroductie van FGA kennis mogen maken met de enige Ypsilon (op de BiFuel na) die we nog nooit eerder reden. Als regelrechte fans van deze kleine Lancia, kon een eerste proefrit met deze economische instapper dan ook niet langer uitblijven. De 1.2 8v viercilinder Ypsilon met Start&Stop-systeem, is de ideale comfortabele stadsauto die je al voor 12.900 euro kunt bezitten (Silver). De briljante  TwinAir waar wij vele kilometers mee aflegden, begint bij 1000 euro meer. In Italië is de Lancia met 69 pk motor momenteel de meest verkochte, geleasde en verhuurde nieuwe Ypsilon van het land.

Een echte stadsauto dus, want de motor pakt lekker vlot op maar schakelen is uiteraard in een heel vroeg stadium een must om de kleine Lancia op adem te houden (max. 102 Nm bij 5500 t/min.). De vijfdeurs Ypsilon blijft ook met dit blok lichtvoetig aanvoelen en is met het zeer comfortabele gevoel vanachter het stuur een echte allemansvriend met een luxe twist. Het gemiddelde verbruik komt op 4,9 l per 100 km (6,5 in de stad waar je ‘m het meeste zult gebruiken) en de CO² uitstoot is 115 gram per km.

Lancia bouwt het gamma van de Ypsilon overigens steeds verder uit. Op de optielijst zien we namelijk de Black&Red verschijnen en twee nieuwe optiepakketten. De Lancia Ypsilon Black&Red wordt leverbaar als 1.2 8v voor € 13.400,- en als belastingvrije TwinAir voor € 14.400,-. Hij is er in vier kleuren: Rosso Fiamma, Rosso Argilla, Nero Vulcano en de Bicolore lak Rosso Argilla/Nero Vulcano. In het interieur zie je waarom deze meer trendy editie de naam Black&Red draagt dankzij de zwart/rode stoffen bekleding. Airconditioning en radio/cd-speler zijn standaard. Deze Black&Red editie is te combineren met de optiepakketten: Pack iLook en Pack iLike. Pack iLook geeft de Lancia Ypsilon Black&Red een wat Sporty uiterlijk voor een aantrekkelijke prijs van 500 euro. Hierdoor biedt het een voordeel van € 365,- op de uitvoering met 1.2 8v motor. Het pakket bestaat uit lichtmetalen velgen, getinte ramen en mistlampen. Het Pack iLike voegt er een mooi audiosysteem aan toe, die je niet snel in dit segment zult tegen komen en dus helemaal past in de rijke Lancia-traditie. Dit pakket bestaat dus uit lichtmetalen velgen, donkere ramen en een 360º HIFI Sound System, inclusief 8-kanaals digitale versterker, 4 mid-woofers (80W) en 4 dome tweeters. De meerprijs van dit pakket is € 870,- en biedt een voordeel van € 565,- op de Ypsilon met 1.2 8v motor. Een relatief kleine investering dus, voor wie vindt dat de Silver net iets te kaal is.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.