Marchionne: Alfa Romeo Giulia is klaar en bouwen doen we in Amerika

Marchione alfa romeo

Sergio Marchionne klonk in Genève zeer zelfverzekerd als het om de toekomst van Alfa Romeo gaat. Dat is een aardige geruststelling, aangezien er op de autosalon angstig weinig nieuws te spotten valt aangaande het Milanese merk. In een persconferentie liet de CEO weten dat de vertraging op de zo belangrijke Giulia voorbij is en dat de auto, die in de VS gebouwd zal worden in de versies sedan en Sportwagon, klaar is om omgezet te worden in een productieplan. Marchionne benadrukte ook nogmaals dat Amerika de primaire uitvalsbasis wordt van het merk waar iedereen naar kijkt en waar momenteel zo weinig mee gebeurt. Vooral in de VS zal er geproduceerd worden en niet elders. Op een vraag over de productie van Alfa’s in China antwoordde Marchionne dan ook, dat deze berichtgeving (nieuws dat ook wij naar buiten brachten eind vorig jaar) op een oude uitspraak van hemzelf is gebaseerd. Met andere woorden, Fiat is niet meer van plan om dit binnen afzienbare tijd in het Verre-Oosten te gaan doen. De CEO zei daarom ook dat er naar China eerst enkel geëxporteerd zal worden als het om alfa’s gaat. Ook zei hij dat Alfa Romeo vooral in het D-segment veel van zich zal gaan laten horen. Al met al toch wat goed nieuws vanuit Genève!

9 gedachten over “Marchionne: Alfa Romeo Giulia is klaar en bouwen doen we in Amerika

  • 6 maart 2012 om 15:42
    Permalink

    Goed nieuws, want de Giulia is natuurlijk hard nodig.

    Begrijp ik nu goed, dat als ik straks hier een Giulia bestel, deze in de V.S. in elkaar gezet is ?

    Ik ben benieuwd wat dat doet met de levertijden …..

    Beantwoorden
  • 6 maart 2012 om 20:00
    Permalink

    @Eelco van Vliet: Die zullen misschien wel korter zijn dan nu. Immers, Amerikanen staken minder en hun arbeidsmoraal is ook een stuk beter. Dat die boot er dan wat langer over doet maakt niet zoveel uit.

    Beantwoorden
  • 7 maart 2012 om 07:38
    Permalink

    De levertijden lijken me heel goed mee te vallen. De Thema was besteld eind december en eind januari stond die al bij de dealer. Bovendien is de auto prima afgewerkt.

    Beantwoorden
  • 7 maart 2012 om 10:38
    Permalink

    Het maakt mij op zich niet uit, ik vind juist de afwerking van de Thema een sterk punt. Dus qua kwaliteit komt de Giulia wel op orde.

    Ik zal er wel aan moeten wennen dat de Alfa niet meer uit Italie en ook niet eens uit Europa komt.

    Beantwoorden
  • 7 maart 2012 om 13:00
    Permalink

    Een Alfa komt uit Italia, basta!

    Amerikanen hebben nog nooit fatsoenlijke auto’s kunnen maken, kwaliteit en pasvorm zijn nog minder dan wat in Italie gebruikelijk is…
    Venetie in Italie is ook anders dan Venetie nagebouwd in Las Vegas – but the americans love it! Nou, ik niet.
    Dan blijf ik maar steken in het verleden…een US-Alfa is geen Alfa.

    Trouwens: waarom deze keuze?
    Alfa verkoopt helemaal geen auto’s in de US, moet maar zien dat dat ooit gaat gebeuren. Terwijl voor Fiat (Panda) nu wel terug wordt gegaan naar Italie, gaan ze de produktie voor een van de belangrijkste Alfa’s verplaatsen naar een gebied zonder afzet. Lekker voor transportkosten 😕

    Beantwoorden
  • 7 maart 2012 om 13:29
    Permalink

    ho ho arjanb..Fiat=Alfa=America=betere afzet. Draai de boel dus niet om alsof we nog in 1990 leven. In Europa/Italië bestaat geen toekomst voor Alfa Romeo als massaproduct dat zie je aan alles. De enige oplossing ligt in het creëren van een premium merk voor het middensegment, dat uitblinkt in sportiviteit en zich dus kan positioneren tussen Chrysler/Lancia en Maserati in.

    In de VS staan gigantische succesvolle fabrieken die tegenwoordig in beheer zijn van Fiat. De Thema die ik gereden heb is een voorbeeld van zeer goede kwaliteit, dus ook ik heb er alle vertrouwen in dat Alfa Romeo in het grotere middensegment, goede en mooie auto’s zullen zijn (kijk ook naar de Dart en de Giulietta. De Amerikanen zijn gaan bouwen zoals men dat in Cassino al een jaar deed.). In Amerika heeft Alfa Romeo veel kansen en hier bij ons alleen als het elders ook kan worden afgezet.

    Een goede Alfa komt dus niet perse uit Italië, dat geldt alleen voor de beste pasta. :mrgreen:

    Beantwoorden
  • 7 maart 2012 om 19:21
    Permalink

    Alleen jammer dat het zo lang moet duren. Wegens gebrek aan de juiste krachtbron uitgesteld tot 2014, zo staat er te lezen op de site van autoweek. Het is maar hou je “klaar” definieert!

    Beantwoorden
  • 7 maart 2012 om 19:31
    Permalink

    pff autoweek…… 🙄 Die verstaan het Italiaans niet want er is met geen woord gesproken over de TBI die in Pratola Serra geproduceerd zal worden. Dat het lang duurt klopt, maar of dat iets is waar ik me druk over maak? Nee. Als de klus maar goed wordt geklaard en daar lijkt het wel op. Bovendien de meeste Alfisten van vandaag kunnen zo’n nieuw ding toch niet betalen aangezien ze in een oude 156 rondkarren 😛

    Beantwoorden

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.