2015 een absoluut recordjaar voor FCA Melfi

melfi record

Bij AutoEdizione heb je de ontwikkelingen van Fiat en haar fabriek te Melfi op de voet kunnen volgen de afgelopen jaren. Een ontwikkeling die FCA geen windeieren heeft gelegd en eigenlijk direct voor positieve resultaten heeft gezorgd. Ook in nationaal opzicht, aangezien de export en werkgelegenheid in Italië, mede dankzij de recente investeringen in deze fabriek vorig jaar flink is toegenomen. Het telkens aannemen van personeel getuigde van een explosieve groei en de juiste keuze om twee nieuwe Crossovers op deze locatie in de provincie Potenza te realiseren.

In 2015 zijn in totaal maar liefst 390.000 auto’s geproduceerd in deze fabriek in de zuidelijke regio Basilicata (+217%). Dit is goed voor de helft van de gehele productie van FCA in Italië. Een productie die in 2014 nog bleef haken op 123.000 en in 2013 zelfs een schamele 115.000 eenheden. Dankzij Melfi en nieuwe toekomstige investeringen op andere locaties als Cassino en Mirafiori, verwacht men in 2016 weer tegen een miljoen auto’s te kunnen bouwen op Italiaanse bodem. In totaal werken in Melfi alleen al 7423 werknemers.

Een gedachte over “2015 een absoluut recordjaar voor FCA Melfi

  • 23 januari 2016 om 13:53
    Permalink

    Gelukkig doet de 500X en de Renegate het erg goed. Het zij 2 totaal verschillende wagens met een hele andere doelgroep. Stoer en ruig versus vriendelijk maar niet voor de poes pittig ding.

    Allen in Mirafiori is het meen ik angst vallig stil en ook de geplande modellen schitteren nog van afwezigheid met alleen een paar Mito’s schiet het daar nog niet erg op. Regelmatig zien we wat van de giulia die maar opzich laat wachten maar de levante en Alfa versie daarvan + een E segment Alfa komt niet echt wat voorbij.

    Beantwoorden

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.