niccolo @niccolo ?

actief 7 uren, 34 minuten geleden
 • De terugkeer van de naam Giulietta was in 2010 een geweldige gebeurtenis voor de Alfa Romeo liefhebber. Ook in die jaren was het vooral wachten op betere tijden wat de klok sloeg. En precies toen het eerste […]

 • Het is de nieuwe functie als voorzitter van het ACEA, dat Manley in de microfoon verklaringen doet afleggen over de fusie tussen FCA en PSA. De doorgaans op de achtergrond functionerende CEO van FCA, stond in […]

 • Uiteraard is een Quadrifoglio één van de mooiste dingen waar een Alfist van droomt… Maar in het glansrijke universum dat Alfa Romeo heet, is er ook nog zoiets als de geest van de GTA… en ook daar dromen A […]

  • Afwachten dus. Zolang het maar iets is dat Alfa waardig is.

  • Leuk hoor zo’n gelimiteerde oplage van een bijzonder model maar hiermee gaat Alfa het niet redden.

   Tijd om Alfa in de ijskast te zetten en Lancia eruit te halen en daarvan een serieus EV merk te maken. De marktomstandigheden zijn ernaar.

 • Hoewel camouflage best zwaar is, er zijn steeds meer stijlelementen te ontwaren op de elektrische evolutie van de Fiat 500. Gelukkig zijn de testexemplaren die deze dagen veelvuldig gespot worden tussen […]

  • Ik sprak laatst iemand die in Turijn al een preview heeft gekregen van de nieuwe EV 500 en die heeft dus inderdaad wel die achterdeuren. Ik denk dat de foto’s in dit artikel gaan over de ingrijpende facelift van de huidige 500, niet de EV.

 • Op 24 juni zal Alfa Romeo het 110 jarig bestaan alweer, inluiden met een groot event in Arese. Tien jaar geleden was dat uiteraard ook het geval en dat weten we nog erg goed. Er gaan steeds meer stemmen op […]

  • Fijn bericht! Met ongeduld wachten we af en hopen vurig niet teleurgesteld te worden!

  • Giulia GTA 600+…

  • Graag een coupé of een spider graag, iets dat aansluit met de historie van het merk.

  • Giulia GTA is not confirmed. Only one guy said he knows something about a secret project.

  • Autosalon Brussel, vorige week.

   Stand Alfa Romeo deed me denken aan die paar laatste keren dat Lancia er nog stond : triestig en treurig, weinig modellen, op elkaar gepakt op een te kleine stand.
   2 Giulia’s, 2 Stelvio’s (of 3 ? SUV interesseert me niet), 1 Giulietta.

   Pover.

   Ik vrees voor 24 juni : de zoveelste concept ?

  • Ik heb begrepen dat de salon in Brussel als doel heeft dat auto’s getoond worden die interessant zijn voor de verkoop in België. Dus geen internationaal doel. De getoonde modellen zijn ook daarop geselecteerd. Vind het al positief dat FCA er überhaupt te vinden was. Wil dus zeggen dat in België de verkoop nog niet miserabel is.

  • Klopt dat Brussel een zogenaamd “verkoop”salon is.
   Alhoewel : enkel offertes kan je krijgen en doorverwijzing naar een dealer in je buurt. Contracten worden al enkele jaren niet meer ter plaatse getekend.
   Doordat Detroit later op het jaar is en enkele andere autoshows niet meer doorgaan, heeft Brussel het geluk gehad om enkel wereld- en Europese premières te hebben.
   Het leuke is dat je de “spaltmasse” bij Audi kan gaan opmeten, de verschrikkelijke ronde klok op het dashboard bij Mini kan verafschuwen, de laptop – euh – de tablet bij Tesla, enzovoort.
   Merken waar je nooit een stap in hun showroom zou zetten (smaak, prijs boven budget, etc).

   De verkoop / inschrijvingen in België in 2019 :
   Fiat : 16.478
   Alfa Romeo : 1.935
   Jeep : 4.888
   Maserati : 174
   Ferrari : 127
   Allemaal redelijk stabiel gebleven, behalve Alfa Romeo : min 1.076 stuks.

   Einde 2018 waren er nog 11.837 Lancia’s ingeschreven in België.
   Cijfers 2019 zijn pas later beschikbaar.

 • Van januari tot augustus dit jaar zal een groot deel van het personeel van FCA in Termoli zich vooral laten omscholen en minder op het werk te vinden zijn. Het gaat om 1676 werknemers. Reden is de installatie […]

  • Fijne motor! Maar wel tijd voor de nieuwe. Neem aan dat dit ook betekent dat binnenkort de firefly in Panda en Tipo wordt gebruikt. Hopelijk ook gelijk als mild hybrid.

   Jammer dat de TwinAir mislukt is. Die motor was veelbelovend, compact, weinig draaiende delen, maar bleek helaas te zwaar en niet in staat om de belofte gelijktijdig zuinig en sterk waar te maken. De Punto met 1.4 multiair was lichter dan de Punto TwinAir en bij hogere snelheden ook zuiniger.
   De TwinAir had nog punten kunnen winnen in combinatie met elektromotor in full hybrid maar die heeft FCA nooit willen maken. Daarmee verdwijnt die motor vermoedelijk ook binnenkort, na slechts 8 jaar dienst. Toch jammer, het was wel een plezier met een Punto TwinAir te rijden.

  • Ik zou de Twinair niet mislukt willen noemen. Deze motor schijnt echter niet te combineren te zijn met een electromotor en dan houdt het gauw op anno 2020. Ondertussen tuf ik nog fijn een aantal jaren door met mijn 500L met getunede Twinair-pruttelaar: heerlijk!

  • @Kinkel
   Zeg je goed: Een pruttelaar. Je hoeft het maar leuk te vinden!

  • De TwinAir is maar in relatief weinig auto’s gebruikt en als dan na 8 jaar het doek valt dan denk ik niet dat dit is wat de leiding van FCA in gedachten had bij de introductie. Helder is dat de Fire veel succesvoller was. Zelfs nu geven veel mensen voorkeur voor een (wat slome) Punto 1.4 boven een pittige TwinAir. Ik niet, overigens. De TwinAir geeft veel meer rijplezier. Maar zoals je ook leest hierboven zijn er veel mensen die het geluid niet waarderen. Voor de 500L speelt ook vermogen bij lage toeren. Misschien dat tuning daar een passend antwoord is. Dan blijft jammer dat ie af fabriek niet wat meer gekieteld is.

  • @CCHans
   Het is niet het geluid, dat is nog wel grappig. Retro in optima forma. Met name de loopcultuur (Noise, Harshness & Vibrations) en het gebrek aan trekkracht onderin zijn twee enorme Passion-Killers. Als het vlotte karakter vergeten is, dreunt het blokje door. Op papier een leuk concept maar de praktijk is weerbarstig.

  • @Henk
   Absoluut. Als je nooit iets anders rijdt zeker.

 • We zien ‘m voor de tweede keer, de nieuwe Fiat 500 met elektrische aandrijving. Deze zal over iets meer dan een maand in Genève gepresenteerd worden. De scoopfoto’s van Quattroruote liegen niet; Het is […]

  • Raaf antwoordde 1 week geleden

   Mooie berichten voor Turijn!

  • Hoe sneller hoe beter. Eindelijk goed nieuws. Ook eindelijk een leuke kleine e-auto.
   Ik dacht dat de Idea in Polen werd gemaakt.

  • Fiat zou er verstandig aan doen niet geheimzinnig te doen maar bekend maken hoe en wat zodat je vast bestellen kunt. De mustang mach-e kun je net als Tesla’s al bestellen voor ze op de markt komen. Fiat kan wel wat productie zekerheid gebruiken. Komt er ook een abart E met dual motor en awd dat zou helemaal fun zijn

 • FCA bevestigd dat het samen met het Chinese Foxconn in overleg is, om een grootschalige samenwerking aan te gaan. Foxconn bevestigde dit gisteren al. Foxconn is onderdeel van de firma Hon Hai Precision Ind. […]

 • FCA toont op de innovatiebeurs CES in Las Vegas momenteel een zeer opvallend concept genaamd Airflow Vision. Volgens FCA een visie op een luxe hatchback van de toekomst. Een concept over ruimte, dat uiteraard […]

  • Lancia zou echt heel mooi zijn.

  • @RPG
   Als je zoals FCA niet investeert in nieuwe modellen, dan ga je ook geen echte aantallen verkopen. Mito exit, Giulietta vrijwel exit, geen Giulia SW, waar moeten de aantallen vandaan komen?
   Hoop dat dit een Lancia wordt. Maar alleen als echt goed. Prima afwerking, alle luxe, kwalitatief vergelijkbaar met Toyota. Dan mag ie wat kosten en heeft ie nog steeds een eigen publiek.

  • Als Lancia zou mooi zijn de doorlopende wielkasten is best leuk voor de airflow. Maar daar kom je in nl de wijk niet mee in of uit 😁

 • Eindelijk is het zover, Fiat lanceert haar hybride versies van de 500 en de Panda. De belangrijke stadswagens zijn zoals gezegd uitgerust met een zogenaamd mild hybride systeem in de vorm van het […]

  • Prachtig in technologie, vormgeving en kleur. En mooi om de duurzaamheid ook naar binnen door te voeren!

  • Mooi dat FCA nu met deze techniek komt heel benieuwd wat voor modellen we hiermee verder gaan zien!

   Ciao

   Squadra

  • Goed nieuws! Moet zeker in NL maken dat prijzen kleine FIATs weer concurrerend worden. Met de E erbij moet dat betere verkoopcijfers opleveren.
   Vraag is: wanneer in de Tipo? Nu in NL te duur door te hoge CO2 uitstoot vergeleken met concurrenten. En te oude techniek voor een merk als Fiat.
   Als ie met Firefly en hybride, misschien wel 2keer groter accupakket dan Panda/500, ook 20% lagere uitstoot haalt, wordt ie gelijk duizenden Euro’s goedkoper.

  • Dat kan niet en staat ook niet op die Italiaanse sites, die sites melden dat de elektromotor op 12V werkt en de auto een 12V elektrisch systeem heeft. Een lithium-ioncel heeft een voltage van 3,6 volt. Zet je er 3 in serie dan krijg je 10,8V, zet je er 4 in serie dan krijg je 14,4 volt.

   Als je het elektrisch systeem van de auto op 12V wilt laten werken, dan moet je de spanning dus omzetten en dat is ook heel logisch, want 3,6V is de nominale spanning. Als de batterij vol zit is het iets meer, als hij leeg is iets minder, dus om een apparaat gelijk te laten werken over de gehele levensduur van een batterij wordt de batterijspanning normaliter omgezet in een reregelde constante spanning.

  • 2e poging… …

   Je moet dus de versnelling in neutraal zetten vanaf een snelheid van minder dan 30 km per uur.
   In mijn hele autoleven heb ik nog nooit “al rijdend” een auto in neutraal gezet tegen zo’n snelheid.
   M.u.v. (misschien) de allerlaatste meters voor een stoplicht. Maar dan rij geen 30 per uur meer.

   “”Met deze technologie kan de verbrandingsmotor ook tijdens het rijden worden afgezet, bij snelheden onder de 30 km/h, door eenvoudig de versnellingsbak naar neutraal te schakelen.””

   (er is echt iets mis met het inloggen op deze site. Tot 2x toe login moeten geven, bij de 2e ook een optelsom. Dan schrijf je iets en wordt het niet gepubliceerd. Terwijl je blijkbaar toch ingelogd bent ?)

  • Autosalon Brussel, vorige week.
   Volgens de “consulent” is de hybride 500 al bij de Belgische dealers en kan je een testrit doen.

   Op de stand stonden ook een gewone 500 en een 500 cabriolet als speciale editie met een bekende naam : Edizione 🙂 .

   Ook : 10 jaar garantie op het hele gamma…. maar… dit is enkel op de stockmodellen…

   Van de Belgische website : “”Garantieverlenging tot 10 jaar of maximale kilometerstand van 100.000 km. (2 jaar contractuele garantie + 8 jaar aangeboden, 2 jaar gratis pechbijstand inbegrepen). Aanbod geldig bij aankoop van een Fiat 500, 500X, 500L of Tipo ingeschreven voor 31 januari 2020 op een gelimiteerde stocklijst van geïdentificeerde wagens beschikbaar gedurende deze periode.””

   Er stonden ook 3 Abarth’s in verschillende uitvoeringen en kleuren.

   Eén enkele Panda…
   Geen CNG meer (volgens de “consulent”).
   Maar je kan het nog selecteren op de website ?
   Wel nog CNG bij Fiat Professional (Fiorino, Doblo en Ducato) (zie ik op de website)

   Jeep : de Renegade Plug-in Hybride stond er.
   Ook een kale, opengewerkte versie met wat ledverlichting in, die de stroom moest voorstellen.
   De rest van het Jeep gamma : geen idee, heb ik geen interesse in.

  • Aanvulling :
   Van elke type Tipo stond er 1.
   Te groot voor mij en mijn vrouw.
   Ook nog wat 500X en 500L : ook te groot en geen interesse in SUV.

 • Meer thermische efficiëntie dat is waar het om draait, want Ferrari is niet van plan om de heilige V12 te slachtofferen voor een toekomst met minder uitstoot. Nee, het huis van Maranello komt met een […]

 • Michael Manley zou volgens de Daily Telegraph, zich al richting de uitgang begeven van FCA. Na jaren trouwe dienst en uiteindelijk de eervolle maar zware taak van CEO vervuld te hebben, is er weinig meer dat […]

  • Oprecht fijn als hij weg gaat. Voor jeep heeft hij veel gedaan. Voor de fiatgroep binnen Europa lijkt hij vooral veel te hebben tegengehouden en stopgezet. Dat heeft Alfa Romeo bepaald geen goed gedaan.

  • Lusso antwoordde 3 weken geleden

   Weg ermee. Hij heeft op het einde nog heel de investeringen in Alfa om zeep geholpen.

 • Fiat begint 2020 goed en laat ons zien dat het momenteel met één van de belangrijkste ontwikkelingen bezig is voor de komende jaren, namelijk een volledig nieuwe en elektrische 500. Wat hier op afgelegen e […]

  • Dit soort artikelen hebben we de afgelopen jaren zo weinig gezien… een mooi Autoedizione-begin voor 2020 en laat het een mooi autojaar worden!

 • Carlos Tavares zou volgens een gerucht vanmorgen in de Italiaanse media groot voorstander zijn van een nieuwe Alfa Romeo Giulietta. Naast de C- (Tonale) en B-UV, wil de CEO van de nieuwe combinatie FCA-PSA, […]

  • antwoordde 1 maand geleden

   Tonale is on Small Wide as will be man future products on FCA side.

  • Raaf antwoordde 1 maand geleden

   Eindelijk een man met visie en verstand van zaken (Mike M…)!
   Nu ook meteen de sportwagon van de Giulia!

  • Hans75 antwoordde 1 maand geleden

   als ze dat nu besluiten… zal hij wel rond2035 in de showroom staan

  • Slim omdat de SUV hype aan het afnemen is!

   En er iets anders zal gaan komen. De generatie van nu wil niet die hoge dingen die onze ouders reden. De station neemt ook weer toe in vraag dat is waarom Tavares de 508 Combi heeft laten ontwikkelen. Ik vind dit nog steeds een grote fout van FCA dat de Giulia er niet is als Sportwagon maar toen de Giulia werd ontwikkeld was de uitleg juist dat alles SUV is en daarom geen station nodig was. Alleen de automarkt verandert zo erg snel momenteel dat dat inmiddels achterhaald is!

   Ciao

   Squadra

  • @N.N. one segment, two platforms. Doesn’t make sense to me. Further: look at the change in plans after PSA took over at Opel. Development new Corsa was stopped and re-started on the base of a PSA platform. And look at the result! Two different cars and not a form of badge engineering at all.

  • antwoordde 1 maand geleden

   @niccolo

   You never heard about antitrust? Besided PSA doesn’t have suitable platform with mechanical AWD.

  • In ieder geval is het logisch dat op de lijn waar nu de Tonale geproduceerd wordt nog een tweede auto geproduceerd gaat worden, om de investering zekerder te maken. Ik zat eigenlijk op een Jeep te wachten en ik denk dat dat nog steeds een logische keus is, maar een nieuwe Giulietta zou ook een mogelijkheid zijn.

   Opwaarderen van de huidige Giulietta-lijn is ook een optie en een optie die als vloeken in de kerk zal klinken, maar economisch zinnig lijkt, is een in een PSA-fabriek gebouwde Giulietta, bijvoorbeeld de opvolger van de Astra gezamenlijk met de nieuwe Giulietta ontwikkelen.

  • Het is niet opvallend dat er weer een product uit productie gaat terwijl de opvolger verre van klaar is.
   Nu is de Giulietta al zeer gedateerd, dus daar mag best de stekker uitgetrokken worden. (bespaard heel veel kosten die toch niet terug verdient worden)
   Zo was het ook een fout om nooit de 5-deur Mito in productie te nemen.
   Er blijven rare beslissingen genomen worden bij Alfa Romeo.
   Alfa Romeo in het hogere segment plaatsen is ook een beetje zinloos, want dan kiezen 8 van 10 mensen toch voor een product van de Duitse 3.
   Ze kunnen Alfa Romeo beter op een niveau-tje VW/Skoda neer zetten, misschien dat ze dan een beetje fatsoenlijk aantallen gaan verkopen.

 • Nog maar net is de fusie tussen FCA en PSA een feit, of het eerste goede nieuws klinkt al door voor de FCA-Powertrain fabriek in Termoli. Een jaar geleden al, werd een goed vooruitzicht voor Fiat’s grote […]

  • Toch is de fusie zorgelijk voor deze fabriek: De neiging om een aantal Franse motoren te gaan gebruiken zal groot zijn, omdat deze gewoon concurrerender zijn en daarmee zal de bedrijvigheid in Termoli onder druk komen te staan.

  • Niks inhoudelijks aan kunnen merken is bevestigen.

  • Idd vreemd om met het oog op de lopende ontwikkelingen dit nieuws naast buiten te brengen. Wat is de toegevoegde waarde van een fusie als de partijen eigen techniek blinden ontwikkelen/produceren, een daarmee het beoogde schaalvoordeel laten liggen?

  • Hoekree oude blinde fanboy, leg mij eens uit wat er onzin is aan de reactie van Dmantione, natuurlijk gaat PSA met FCA techniek delen in de toekomst zie je nu ook al bij Opel, PSA zijn motoren zijn moderner/beter en vooral zuiniger.

  • Haha ik ben nergens verbannen, kan overal komen waar ik wil zoals je weet 😉
   Maar leuk dat de blinde fanboy Hoekree alles denkt te weten, zoals ook hier weer.
   Het zou niet anders logisch zijn dat FCA PSA motoren gaat gebruiken, zoals al eerder gezegd, zuiniger/moderner en veel meer aanbod.

   Ik VW fanboy haha, zelfs nooit een vw gehad.
   Ben veel meer Alfa liefhebber, 6 stuks van gehad.

  • Tja Hoekree je denkt mijn geschiedenis te weten, maar zoals zo vaak roep je maar wat, heb je wel vaker met fanboys.
   Let maar op, FCA/PSA/OPEL allemaal straks dezelfde motoren /platform.
   Enkel nog een Bagde en onderstel afstemming die verschil maakt.
   Het is moeilijk bescheiden te blijven, zo weer wat geleerd mijn beste Hoekree 😉

  • Hoekree en op beide ben ik nog dagelijks actief 😉
   Maar ga gerust door hoor meneertje weet het altijd beter.
   Mercedes?? Alweer tijden een Z4 3.0.
   Mijn laatste Alfa was een hele fijne 156 2.0 twin Spark, dus niet die Gare Jts 😉
   Nu 13 jaar terug, toen de 156 nog een courante auto was.
   Nu met uitzondering van de GTA een papierbak, zeker een 2.0 jts.

  • Fijne feestdagen Hoekree!
   De Alfa liefde delen we in ieder geval 🙂

  • Orso antwoordde 4 weken geleden

   En volgend jaar hopen dat alle voorspellingen van Hoekree nu eens een keer wel uitkomen. Dat zou mooi zijn voor iedere liefhebber van Italiaanse auto’s.

  • Orso Hoekree roept al jaren allerlei zaken die nooit uitkomen of uberhaupt waar zijn.
   Dat is de pest met blinde fanboys die ook geen enkele kritiek dulden op hun favo merkje. Feit is dat Alfa Romeo helaas op sterven na dood is.

  • Orso antwoordde 4 weken geleden

   Mijn reactie was ironisch, bofkont. Van hoekree moeten we geduld hebben want er komt binnenkort zeer veel nieuws aan. Tot op heden klopt daar helaas geen moer van. Blijkbaar luistert de RvB toch niet naar hem.
   Nogmaals: ik hoop echt dat hij in 2020 gelijk krijgt en wij ongelijk. Ik ben toe aan een paar nieuwe Italiaanse auto’s.

   Felice anno nuovo per tutti!!!

  • Oh zeker Orso! ik hoop op een hele mooie toekomst voor Alfa en heel FCA natuurlijk. Al zie ik de toekomst somber in qua onderscheid.
   Techniek gaat zeer zeker gedeeld worden, hopen dat de Italianen nog hun mooie gewaagde design houden wat toch hun troef is!

  • HZW antwoordde 3 weken geleden

   Wat ik mijn afvraag in dit artikel. ??

   Is de 1.3ltr GSE uiteindelijk een 1.5ltr GSE motor geworden. ??
   Of komt de GSE er nu in 1.0ltr, 1.3ltr en 1.5ltr. ??

  • HZW antwoordde 3 weken geleden

   De 1.0ltr GSE (999cc) en 1.3ltr GSE (1232cc) hebben 333cc per cilinder.
   De GSE 1.5ltr heeft 375cc per cilinder.

 • Het grootste deel van Teksid , zal voor 210 miljoen euro aan het Braziliaanse Tupy worden verkocht. Wat ooit als ‘Ferrerie Fiat’ begon als basis van één van ’s werelds grootste auto-industrieën, is vanaf va […]

 • John Elkann stuurde vandaag een brief aan alle werknemers van FCA. De kleinzoon van Giovanni Agnelli deed dit omdat het een historisch moment betreft:

  Beste collega’s,

  In het bestaan van alle grote […]

 • Mike Manley en Carlos Tavares waren zeer opgetogen toen ze vanmiddag de fusie als officieel mochten verklaren. Dat bleek ook duidelijk uit een conference call met investeerders, media en aandeelhouders. De […]

  • Autobianchi ook.

  • Gewoon de Yp weer een Autobianchi en Lancia vanaf C segment

  • Jongens, stop toch met die nostalgie. Het gaat er toch om dat er mooie en moderne nieuwe modellen verschijnen, bij voorkeur naar Italiaanse snit? Kan ons die merken wat schelen.

  • HZW antwoordde 1 maand geleden

   De eerste mega besparing zal op Platform gebied zijn, het hele toekomstige PSA-FCA – A/B/C gamma gaat gebouwd worden op 2 PSA platformen.
   Al het andere kan overboord gegooi worden, wat mega besparingen opleveren.
   Volgende Generatie Panda, Ypsilon, 500, wordt op het zelfde Platform gebouwd als Peugeot 208 en Citröen C3, Opel Corsa.
   De rest op het grotere platform zo als de 308 en groter.
   Dat elektrische 500 ding hierboven zou niet zo nieuw (een verbeterde versie van dat USA 500 EV ding) zijn als men denkt, het zou nog steeds de huidige 500 carrosserie zijn maar dan met aan de rechter zijde een toegevoegde suicide deur, zoals Mini dat had bij de vorige Clubman. en een facelift.

 • De Europese organisatie voor autoproducenten (ACEA) zal de komende tijd worden voorgezeten door FCA’s CEO Mike Manley. Manley krijgt daarmee dezelfde belangrijke taak, die Sergio Marchionne ook voor langere […]

  • Vergiftigd geschenk ?

   Hoe gaat zo’n verkiezing eigenlijk ?
   Een soort Zwarte Pieten (kaartspel) waarbij de andere CEO’s het kneusje van de klas de rol van voorzitter ACEA toeschuiven ?

   Of is het de vlucht vooruit van een concern (FCA) / CEO FCA die hoopt dat het / hij de Europese Commissie / Parlement kan beïnvloeden om de normen wat af te zwakken ?
   Zodat FCA ook kan volgen met hybride / elektrisch / maximale gemiddelde uitstootnorm.

   Ik vraag me ook af : heeft Manley niks anders te doen in zijn eigen organisatie (FCA) ? En het samengaan met PSA. Lijkt me werk genoeg….
   Moet hij echt nog eens deze taak er extra bovenop nemen ?

 • In Genève presenteert Fiat de nieuwe 12 Volt hybride aandrijving op de 500 Hybrid met 1.0 70 pk BSG. Dat BSG staat voor Belt Driven Starter Generator. Dus de 1.0 driecilinder Firefly benzinemotor zal via een […]

  • Zeer benieuwd of de nieuwe 500 echt uitsluitend als BEV komt, of dat deze combinatie daar ook in komt…

  • Ongelooflijk en toch wel schitterend dat die 1.2 FIRE het maar blijft uitzingen !
   Zalige motor(tje) waarmee je lekker schakellui kan rijden.
   Zoals (“per vergissing”) In 2e vertrekken : dat moet ik echt niet proberen met de 2-cilinder twinAir. Dan val ik stil als een beginnend rijder 🙂

   Wat ik mis in het bericht : CNG / Metano.
   Nog altijd geen nieuws hierover ?
   Tegen het najaar van dit jaar (dus dat is al voorbij…) zou de FireFly met CNG op de markt komen (werd vorig jaar gezegd).
   Gemiste kansen (meer dan 1 !).

  • 2000 toeren bij 100 km/u? Niet met de vijfbak in de Yp of 500.

  • Jaja Hoekree…
   Jij weet dan ook alles :
   – met welke auto’s ik rij
   – met welke auto’s ik heb gereden
   – zelfs de toekomstplannen van FCA

   Jij bent gewoon een helderziende.

   Of een roeptoeter ?

   Kies zelf maar.

  • In de tweede versnelling wegrijden met een Twinair lukt me met groot gemak in mijn Mito, dus laat staan in een veel lichtere 500. Ik heb de 1.2 Fire gereden dus kan de vergelijking maken: De Twinair slaat minder snel af bij lage toeren.

   Even terug naar het onderwerp: Ik ben zeer benieuwd naar het vermogen van de elektromotor. We weten van de definitie van mild hybride dat het geen krachtige elektromotor gaat zijn, maar toch is het cruciaal om te weten hoe goed dit ding gaat zijn. Is het alleen maar een veredelde startmotor, of voegt de elektromotor daadwerkelijk significant pk’s toe?

  • Vermoedelijk zoals bij Suzuki ?
   Minder verbruik (- 15% !) en beter koppel bij een lager toerental (+ 5 Nm bij 500 toeren minder (beschikbaar bij 2.000 ipv 2.500 toeren)

   https://www.autointernationaal.nl/2019/12/suzuki-geeft-ook-haar-grotere-modellen-milde-hybride-techniek/

  • “”In de tweede versnelling wegrijden met een Twinair lukt me met groot gemak in mijn Mito, dus laat staan in een veel lichtere 500. Ik heb de 1.2 Fire gereden dus kan de vergelijking maken: De Twinair slaat minder snel af bij lage toeren.””

   Dit lukt me dus niet bij de Ypsilon CNG (2014).
   Goed, volgende keer nog eens proberen 🙂
   Maar ik vrees dat ik als een gek gas zal moeten geven opdat die van zijn plaats geraakt / niet stil valt.
   En dàt heb ik dus niet voor bij de Y 1.2 (uit 2001).

  • Het gaat het makkelijkst als je net voor het wegrijden even kort het gaspedaal aantikt geeft met de koppeling nog ingetrapt, zodat de turbo gaat draaien. Maar ook zonder dat lukt het mij om zonder veel problemen weg te rijden.

  • HZW antwoordde 1 maand geleden

   Nooit begrepen waarom ze de 1.2 FIRE 69 pk niet hebben voorzien van BSG.
   Had in mijn ogen een veel betere motor zijn dan zo’n turboloze 3 cilinder.

  • HZW antwoordde 1 maand geleden

   “Had” moet “Zou” zijn in bovenstaande tekst.

  • Koen antwoordde 1 maand geleden

   @HZW : wat is BSG ?

  • Beltdriven Starter Generator.

  • Ja, staat op de 2e regel van het artikel….
   Bloos, bloos, bloos…

 • Meer laden