niccolo @niccolo ?

actief 2 dagen, 14 uren geleden
 • De Fiat 500L in z’n meest dynamische outfit heet nu Sport, waarmee deze versie zich bij de onlangs gepresenteerde 500X en Tipo mag gaan voegen met dezelfde aanduiding. Wat in 2013 begon met de naam Trekking […]

  • Als FCA geen Fiats en Alfa’s gaat leveren met firefly of andere moderne motor met hybride en ook keuze vol elektrisch, dan kan het alle modellen van de markt halen. Niet alleen in Nederland. Hoe is het mogelijk dat de nieuwste 500L wordt geleverd met dezelfde motoren als de Grande Punto in 2005?
   Het zou fijn zijn als FCA z’n klanten wat serieuzer zou nemen.

  • Ik huurde voor onze vakantie in Sicilië een Fiat 500L, redelijk basic en met slechts een 1,3 diesel… een heerlijke auto, ik denk er nog aan!

  • Rare uitvoering. Wie de 500L met “sport” associeert heeft er weinig van begrepen. Het is gewoon een heel fijne gezinsbak, met veel ruimte en ruimtebeleving door het uitstekende zicht rondom. Twin Air motor (zeker indien getuned) is redelijk zuinig en pittig genoeg, maar sporty .. nou neen. Gelukkig niet.

 • Op de vraag of FCA ook in staat is om de elektrische auto op een onderscheidende manier te vermarkten in de toekomst, kan vanaf vandaag al met meer argumenten bevestigend worden geantwoord. FCA tekende […]

  • De Centoventi wordt steeds mooier naar mate je er meer naar kijkt. De bovenste illustratie geeft heel mooi weer hoe mooi het straatbeeld in de nabije toekomst kan worden.

   Heel slim van FCA om niet alleen een EV te ontwikkelen maar ook na te denken over de laad infrastructuur.

  • Niet helemaal mee eens. Ze kunnen nog altijd pionier zijn in het vermarkten van de betaalbare EV, want die bestaat nog altijd niet. Zelf VW heeft met de id3 een halfslachtig onrendabel ding gemaakt, zoals Tesla dat ook doet. De stads EV moet in grote aantallen en naar persoonlijke behoefte op locatie aangeboden worden tegen een betaalbaar tarief. Ideaal in de Italiaanse stedencultuur dat nog altijd met hoge luchtvervuiling te kampen heeft. Fiat zou zelfs de Italiaanse markt weer kunnen beheersen zoals het decennialang in de 20ste eeuw deed, als de overheid en de rest van de industrie de krachten maar bundelen.

   @ De Longo: Eens! Intelligent Italiaans design. Het is gelukkig nog springlevend die kwaliteit, die andere producenten nog altijd niet of nauwelijks beheersen.

 • FCA wijdt haar vierde aflevering van ‘What’s behind’ aan de unieke windtunnel in het ontwikkeling- en onderzoekcentrum (FRC Elasis) van Orbassano (Turijn). Niet zo vreemd dat deze locatie een prominente rol […]

 • Niet de Lancia Ypsilon, maar de Fiat Panda, mag zich dit keer dankzij een samenwerking met het vooraanstaande Milanese modehuis Trussardi, even heel luxe uitdossen. Het is de eerste keer dat de populaire en […]

  • Mooi, chique en inderdaad eerder te verwachten op een zoveelste speciale versie van een Fiat 500 of een Lancia Ypsilon.

   Wat had Olivier François weer verteld ?
   Ja, juist.
   Spekschieter heet zo iemand.

  • Om stil van te worden!

 • Iveco Defence Vehicles mag 1275 middelzware pantservoertuigen gaan leveren aan het Nederlandse leger. Deze 4×4 MTV (Medium Tactical Vehicle) pantservoertuigen die ook wel “12kN” genoemd worden, worden tussen […]

 • Fiat koos deze week de prachtige heuvels van Fiesole boven Florence om de nieuwe 500X Sport aan de pers te presenteren. Tussen Mugello en de sportvelden van Fiorentina, kon men de 150 pk sterke 500X Sport de […]

 • Op deze foto’s die door een passant van een geparkeerd testmodel Giulia zijn genomen, is goed te zien dat stuur en middenconsole (waarop alleen het pookje te zien is) zijn aangepast qua design. Verfijnde […]

  • Bôh, opnieuw vormgegeven opbergvakken!

  • Dit soort minimale updates gaan de verkopen echt niet omhoog krikken.
   En ookal is dat ook niet ideaal (commercieel en qua restwaarde gezien), ik denk dat vooral de Giulia wel een flinke facelift had mogen krijgen qua voor- en achterzijde.
   Maar als je al ziet dat ze dit bij de Giulietta ook niet deden (geldgebrek) dan vrees ik dat dit de laatste stuiptrekkingen worden van Alfa.
   Want die Tonale gaat echt niet de redding worden van het merk.

  • FCA brengt nieuws van cosmetische aard, meer niet. Die gasten daar weten niet wat er zich afspeelt in de echte wereld. Het eind is in zicht en eerlijk gezegd is het maar beter zo, zijn we van het non-nieuws, valse beloften, uitstel en afstel af. Er zijn gelukkig andere autofabrikanten, die steeds met serieus nieuws komen en wel aan de weg timmeren.

  • Ik ook @ Hilbert. Onze 156 en de Lancia Y waren de laatste daily drivers uit Italië. Altijd gezeik mee gehad en uiteindelijk gekozen voor een BMW. Heb de laatste 5 jaar veel in andere merken mogen proefrijden en kwam tot de conclusie dat ik mezelf veel tekort heb gedaan. Ook zijn de dealerorganisatie en de importeur van Alfa niet bepaald klantvriendelijk. Wat een verschil met bijv. Mazda, BMW, Mercedes of Alpine.
   Een proefrit met een A110 was binnen 5 min. geregeld, bij Alfa heb ik na anderhalf jaar een halfbakken reactie gehad. WAARDELOOS!

  • ‘ALTIJD GEZEIK MEE GEHAD’ totaaaaal niet representatief voor de modellen in kwestie. Ik heb zelf nauwelijks problemen gekend in al die jaren.

   (Service van BMW ken ik ook hele negatieve verhalen over en ik ken een Alfist die juist gezeik kreeg met z’n Z4 en 545i toen hij geen alternatief kon krijgen bij Alfa. Nu rijdt hij 4C en Giulia Q)

  • Ja FCA Nederland is niet een heel fijn bedrijf ook veel verloop in personeel. FCA Duitsland is zo anders spreek Frankfurt nog weleens en daar wordt je zo goed en netjes geholpen. Ook bij Maserati Duitsland geweest hele nette vriendelijke leuke mensen die oprecht interesse hebben. Vind in Nederland dat hè altijd met je nek wordt aangekeken van kan hij hem wel betalen. Maar Nederland is voor veel bedrijven interessant vanwege zijn belasting maar niet vanwege zijn automarkt!!

   Ciao

   Squadra

  • Goede update, in premium segment moet de look en feel van interieur top zijn. Alfa voert tussentijds updates door die zeker een groot verschil maken, heb zelf 2 giulietta’s 2011 en 2015 (na facelift) en tweede is een veel gebalanceerde auto, terwijl 2011 ook nog steeds een zeer fijne wagen is. Hoop zelf op nog grotere stappen zoals hybryde en exterieur wijzigingen maar deze updates zijn zeer belangrijk ook om nieuwe Alfa rijders te overtuigen.

  • @Redbart: uiteraard top dat ze dit doen, alleen zijn deze updates te laat voor het grote publiek. Die komen pas op een auto af wanneer deze super goede reviews krijgt. Deze updates zijn denk ik te minimaal om opnieuw de volle aandacht in de pers te krijgen. Die kans krijg je alleen bij de introductie of bij erg grote updates (bijv. ingrijpende facelift).

   Zelf heb ik nu 2 jaar in de Giulia diesel automaat met Veloce stoelen; erg fijne auto maar ik snap dat het grote publiek voor andere auto’s kiest. Bij introductie was de automaat nog niet beschikbaar en is de handbak slecht beoordeeld (zelf heb ik dit ook ervaren; meer geluidsproductie, bak is stroef/hakkerig en minder koppel beschikbaar; daartoe de automaat gekozen); Alfa had de pers alleen met de automaat moeten laten rijden (tegenwoordig ook meer de standaard; kijk naar de benzine; die is alleen leverbaar met de automaat).

   M.b.t. de stoelen; de Veloce stoelen waren bij introductie ook niet beschikbaar; pas 1 jaar later. Wanneer deze niet beschikbaar waren op moment van aankoop had ik ook naar een andere auto uitgekeken; de standaard stoelen bieden veel te weinig steun. Dergelijke zaken moeten naar mijn mening gewoon bij introductie al beschikbaar zijn.

  • @rb: vergeet niet dat de Giulia een geheel nieuw model is en er niet meteen alles op het gewenste niveau zit. Ik werk zelf ook in ontwikkelafdeling, en de eerste release is nooit af. Zeker als ook een facelift komt, die weer nieuwe aandacht trekt, moeten beschreven updates goed zijn. Ik hoop dat ze voor de Tonale voldoende tijd nemen om hem meteen op het juiste niveau neer te zetten, echter deze auto deelt meer met andere auto’s binnen FCA wat helpt. Van deze onderdelen weet je al hoe die in de praktijk presteren.

 • De titels van FCA en Renault op de beurs gingen de lucht in begin deze week , nadat de oude CEO van Nissan de laan is uitgestuurd. Men zegt dat de aanwezigheid van Hiroto Saikawa (foto onder), die Nissan al […]

  • @Hilbert
   Niet alleen voor de aandeelhouders.

  • Ze zijn niet met knallende ruzie uit elkaar gegaan, maar vanwege externe bemoeienis. Neem die weg en ze zullen echt wel weer met elkaar in gesprek gaan. Verklaringen dat het voorbij is, zijn ook strategisch: Laten zien dat je zonder de ander kan, versterkt je positie.

  • Het is vrij makkelijk de Autobranche is langzaam aan het sterven en je kunt alleen maar overleven door echt samen te werken. De typische model politiek die Frankrijk speelt is typisch Frans de Italianen reageerde daarop niet Italiaans maar heel professioneel de Japanners probeerde eerst hun positie te versterken binnen de Renault groep. Het draait allemaal om waar licht de macht FCA wilde gelijkwaardigheid voor iedereen alleen verliezen de Fransen dan hun veto. En dat vind Parijs niet zo fijn omdat ze dan de garantie op banen kwijt zijn. Alleen Frankrijk zal echt moeten gaan veranderen het is vooral nog steeds de oude politiek die er heerst! Renault moet liever vandaag als morgen samen gaan met FCA. Voor beide kunnen ze dan veel goedkoper prachtige auto’s maken tegen een goede kwaliteit. Laatste onderzoeken wezen erop dat Franse en Italiaanse auto’s beter in elkaar zitten als Duitse!

   Ciao Squadra

  • En nu weer een samenwerking tussen VW en Ford. Renault moet nu actie ondernemen en samen met Nissan/FCA een mondiale speler worden.

 • Fiat frist het gamma van de Fiat 500X volledig op de komende maanden en laat de nieuwe Sport daarbij het vaandel dragen. De Fiat 500X Sport oogt dynamisch en nieuw en is uitgerust met de krachtige 1.3 Firefly […]

 • Het alsof het momentum van 90 jaar Italiaanse F1 en de overwinning op Monza gisteren, er voor zorgde dat men bij Ferrari de week groots wilde beginnen. Sowieso vliegen je de marktintroducties van het huis van […]

 • Alfa Romeo heeft momenteel nauwelijks iets in de pijplijn. Het betreft alleen een update voor de Stelvio en de Giulia. Deze ontvangen een nieuw infotainmentsysteem en er zal nieuws zijn op het gebied van […]

  • Iets meer anticiperen op een nieuw familiegezicht met als basis de Tonale zou wel mooi zijn. Maar als ik de foto´s mag geloven worden de Giulia en Stelvio hier niet van voorzien. Zou beide auto´s direct een veel meer onderscheidend vermogen geven. Met name de Stlvio doet met aan de voorkant aan een kat denken met snorharen en de achterlichten volledig inwisselbaar. De uitlaten daarentegen, met formaat regenpijp, niets aan doen ±/’

  • Beide missen hybride en plug-in hybride verder zit er mega gat tussen de 2.0 en de V6 dit zou goed te vullen zijn met de hybride versies waar 2 jaar geleden al over gesproken werd met 350pk. Daarnaast voor de grotere aantallen een Basis motor als de 1.4 nu 1.3/1.5 die hier nog steeds niet erg beschikbaar is op andere modellen.

   En aangezien ze toch grotendeels op de EU markt leunen ondanks alle wilde wensen. Ontbreekt de essentiële station want die had de Giulia verkopen flink doen verhogen. Een Stelvio mag dan ontzettend goed rijden het type auto spreekt de liefhebbers van een SW gewoon niet aan misschien een deel die net zo lief een SUV koopt of bij gebrek aan. Ik zou wel voorstander zijn van een Giulia SW 1.5 met mild hybride of plug in. Meer dan zat.

  • @JuulXJII

   Mee eens die koplampen van de tonale in de giulia en Stelvio lepelen. Veel beter en achter iets wat op de Giulietta of 159 lijkt die hebben meer uitstraling en aparter dan de conservatieve vormgegeven lampen van nu. Ik vindt de Giulia best mooi maar de 159 had een krachtigere uitstraling. Die vind het nog steeds de best ogende betaalbare alfa ooit gemaakt. Als klassieker de Junior GTAm of de alfaholic versie maar die zijn niet te betalen.

  • Laten ze ook asjeblieft meteen naast de tonale een Giulietta vervanger maken die wat dichter bij de grond is.

 • Ferrari heeft deze zomer hard doorgewerkt om de open variant van de supersnelle 812 klaar te krijgen. De 812 GTS, Aperta, Superamerica of Spider, zal de komende maand officieel aan het grote publiek […]

 • In Milaan vierde men gisteren een dubbel 90-jarig jubileum, dat alles met Ferrari en de F1 de maken heeft. Italië heeft al 90 edities van de GP mogen ontvangen en de Scuderia Ferrari heeft al 90 jaar geleden […]

  • Prachtig. En als de verwachtingen uitkomen dan wordt het dit weekend in Monza ook, en eindelijk, een vuurrood formule 1 weekend. Het zal op zijn kop staan dan.

 • John Elkann kon de 17.500 Italiaanse werknemers, van respectievelijk CNH Industrial en Iveco, gisteren verzekeren dat de financiële opsplitsing beide onderdelen (off-road en on-road) alleen maar sterker zal […]

  • Aandeelhoudersbelang kent een aanzienlijk kortere tijdshorizon dan het bedrijfsbelang. Voor het resterende FCA wordt het met deze splitsing steeds lastiger om de kop boven water te houden. Alle winstgevende delen in de etalage zetten en dan straks het verlieslijdende deel liquideren. Goed voor je beurswaarde, maar slecht voor de Italiaanse autoindustrie.

  • Maar het één maakt investeringen in het ander toch meer mogelijk en doet dus op termijn ook de waarde van een onderdeel als FCA toenemen? Of niet? IK denk dat het heel gezond is dat men meer opties heeft dan alleen de weinig winstgevende productie van personenauto’s.

  • Een perfecte en logische actie om de on-road en off–road markt te splitsen. Aan de ene kant de trucks en bussen aan de andere kant alles voor de landbouw en bouw. En inderdaad zoals al verwacht, blijft een bedrijf als Astra gewoon in de CNH groep.

 • FCA stopt vanaf 2020 met de productie van de Fiat 500 in haar Mexicaanse fabriek te Toluca. In iets minder dan 10 jaar tijd (december 2010), komt er zo een einde aan het nieuwe Amerikaanse avontuur van de […]

  • Het enige wat we van FCA de afgelopen jaren hebben gehoord is (buiten grootse maar nooit verwezenlijkte plannen) de schrapping van modellen, zonder enige opvolger. Ik zie het somber in…

 • Er zijn veel Italiaanse werknemers van FCA, die ook het komende jaar gedwongen thuis zullen zitten, maar in Pomigliano d’Arco (foto onder) zal men er minder rouwig om zijn dan elders. Zij weten namelijk dat […]

  • Goed nieuws, ben met name geïnteresseerd in de tonale. Als ze het concept maar niet teveel afzwakken voor de massa, dan wordt het gewoon 1 van de, en verdwijnt een van zijn belangrijkste stelling points. Hybryde moet sportief en zuinig rijden mogelijk maken, niet op zelfde moment natuurlijk 😉

  • @Redbart, helemaal mee eens; dit concept heeft meer AR-uitstraling in mijn ogen, dan bv de huidige Giulia. Uteraard een smaken-kwestie, maar model Giulia, heben we de afgelopen tientallen jaren al voorbij zien als diverse BMW-modellen. Ik geef ook toe AR, geeft het sedan-concept, dan nog net iets extra’s, wat t typisch AR maakt, maar het vernieuwden design is er niet echt in te vinden. De Tonale daarentegen; Poffedikkie! Daar doet AR precies waar het goed in is; een flair en een elegantie, die je niet bij een crossover of een SUV verwacht; absoluut onovertroffen design!!! Waren alle crossovers en SUV’s maar zo. En ik hoop ook uit de grond van mijn hart dat dit concept 1 op 1 de weg op gaat!!!

  • @Di Segno, Gedeeltelijk mee eens, maar stel je de vernieuwde Giulia eens voor met Tonale koplampen en achterlichten en heb je een eye catcher van dde ´hors categorie´!!! Jammer dat ze bij de introductie van de Giulia teveel naar andere merken hebben gekeken.

 • John Elkann’s concern Exor, zal waarschijnlijk overmorgen vanaf de beurs in New York, aankondigen dat het vrachtwagenmerk Iveco de volgende kandidaat zal zijn voor een Spin-off. Het is een plan dat al door […]

  • Pfoe, als je Jeep ook er buiten zet, wat hou je dan nog over? Fiat Panda en 500, een dikke Ram, wat Alfa’s, een enkele Maserati en alleen voor Italië een lanciaatje. Heeft dat een economische waarde die stand kan houden? Ik zie hier de strategische visie niet van in. Uit elkaar halen en panklaar maken voor overnamen.

  • Ken de strategie hiervan niet maar vrees grote vrezen .het is een amerikaans model uitpakken en verkopen .ik wil fiat alfa ,lancia over paar jaar best hebben voor beetje geld toe .
   Daar draait t op uit ben ik bang

  • antwoordde 3 weken geleden

   @Raraaf
   Wat is je punt? Iveco en CNH zijn al heel lang financieel los van FCA. En wat bedoel je met ‘wat hou je dan nog over” ?? Het is er allemaal nog, allemaal onder beheer van Exor (Agnelli), er is niets verdwenen, er is niets weg. Alleen financieel meer op zichzelf gezet. Helemaal niets mis mee, kijk hoe sterk CNH geworden is, kijk hoe enorm sterk Ferrari geworden is.

   @Aribsg
   Er is en wordt helemaal niets verkocht, je snapt het niet. CNH is nooit verkocht, Iveco wordt niet verkocht, Ferrari is nooit verkocht. Zie verder mijn commentaar aan Raraaf.

  • antwoordde 3 weken geleden

   Zit wel een fout in het artikel, Irisbus, Astra en Magirus horen juist niet bij Iveco maar blijven gewoon binnen CNH.

  • dat Is gek. Is dezelfde techniek, hetzelfde product, alleen andere naam. Op de productielocaties staat IVECO dus ik verwacht niet dat dit een fout is

  • antwoordde 3 weken geleden

   @Lancia4Ever
   Het gaat niet om de techniek maar om de doelgroepen, de markten. Die zijn totaal verschillend van dat waar Iveco trucks voor staat. Astra bijvoorbeeld heeft niets gemeen met de markt waarvoor Iveco voor staat.
   Afijn, komende paar dagen zal alles duidelijk worden. Er zal veel meer gereorganiseerd worden bij CNH. Hoog nodig ook, heeft veel te lang stil gestaan.

  • @ Henk
   Je bedoelt de Agnelli’s die het surplus in waarde bij een fusie met Renault graag uitgekeerd zagen. Aan hen. En wat was ook weer gebeurd met de revenuen uit de verkoop van Magneti Marelli? Idd, jij begrijpt het. Er is niets weg, keurig onder bewind van de familie. Had ook geïnvesteerd kunnen worden. Ach ja, life is all about choices, zoals wij allen en ook de Agnelli’s weten!

  • antwoordde 3 weken geleden

   @niccolo
   Inderdaad, Marelli, maar dat is het enige dat verkocht is en waardoor dat onderdeel nu meer toekomst heeft dan ooit. Het nieuwe bedrijf heeft zelfs de naam Marelli gekregen. En er is bij FCA schulden afgebouwd en er wordt geïnvesteerd door die verkoop.

  • antwoordde 3 weken geleden

   En vergeet niet, om het nog even verder duidelijk te maken, CNH was ooit een zielig onderdeel van FIAT en is nu een belangrijke zelfstandige onderneming.

  • @mareblu

   Je hebt geen idee hoe enorm ongelooflijk mis je het hebt.

   Er is een briljante toekomst voor (de merken van) FCA en CNH. Maar ik ga het hier verder niet (meer) uitleggen aan mensen met zo een beperkte blik.

  • En als ik het heb over de merken van FCA en CNH dan heb ik het dus over:
   Fiat,
   Abarth,
   Alfa Romeo,
   Chrysler,
   Dodge,
   Jeep,
   Lancia (misschien??),
   Mopar,
   Ram,
   Case IH,
   Steyr,
   New Holland,
   Iveco trucks,
   Iveco Astra,
   Iveco Bus,
   Heuliez Bus,
   Magirus firefighter,
   FPT.powertrain

  • @mareblu

   En meneer Wesselink, om het af te ronden, ik doe genoeg domme dingen en maak genoeg fouten maar misschien is het verstandig als we meer de feiten laten spreken en minder onze wilde fantasie.

  • @ Henk
   Hoe kun je Money Making Maserati nou vergeten in de opsomming?

  • Alles wat nog enigszins levensvatbaar is wordt verkocht. Het lijkt wel een liquidatie van de onderneming t.b.v. de aandeelhouders. Bizar.
   De Tonale komt pas in 2022… Nog 3 jaar. Verkopen Alfa afgelopen maand al 68%(!!!) lager dan vorig jaar. Koekoek. Het kan straks wel eens snel voorbij zijn.

  • Even on-topic maar weer, het lijkt een afsplitsing te gaan worden tussen enerzijds commercial vehicles and powertrain segments en anderzijds agriculture, construction and specialty segments, klinkt logisch.

   Einde van de dag worden de details bekend.

 • FCA is net als andere fabrikanten op zoek naar groeimogelijkheden in gebieden, waar het tij gunstiger is dan op veel andere plaatsen in de wereld. Oezbekistan is zo’n land. Het voorheen zo gesloten land dat […]

  • Tja, Natuurlijk, wat zou dat nou betekenen???

  • Het zou fijn zijn als er ook wat wordt gebouwd in Europa, gewoon voor de Europese markt. In CorsaItalia een mooi artikel over een opgevoerde Tipo en hoe leuk het was geweest als Fiat daar zelf mee was gekomen. Nu is +200 pk niet nodig, maar een 150 pk firefly zou leuk geweest zijn. Helemaal als mild hybrid.
   Roepen dat een opvolger in SUV vorm succesvoller wordt, als die ooit komt, is makkelijk als aan de huidige Tipo sinds de introductie, toen al als basisauto, niks wordt gedaan. De basis is prima, uiterlijk ook maar techniek en opties lopen te ver achter bij concurrentie. En in steeds meer landen wordt ie relatief duur tov concurrentie door hoge(re) belasting door slechte CO2 cijfers. Met hybride op te lossen.

 • Het begon bij Fiat in Brazilië allemaal met het werven van jonge designers die zich mochten storten op wat conceptuele onderwerpen. Daarnaast werden bestaande in Italië ontwikkelde modellen, aangepast aan d […]

  • antwoordde 1 maand geleden

   Zoals ik al eerder heb opgemerkt, naast een heel sterk Noord Amerika wordt Zuid Amerika de tweede sterke regio voor FCA. Nu langzaam gaan bouwen aan de regio Europe.

   Azië, en met name China zal voorlopig een probleemgebied blijven.Met China heeft bijna iedereen op dit ogenblik grote problemen. Het tot voor kort zeer succesvolle PSA in China is bijna ineengestort en dreigt China zelfs te verlaten..

  • antwoordde 1 maand geleden

   @Robert van Kesteren

   Dan zal je heel lang moeten wachten want dit is voor Zuid Amerika en komt 100% zeker niet naar Europa.

 • Dankzij een recent interview van AutoCar met Fiat-baas Olivier François zijn de plannen voor het moedermerk uit Turijn nog eens helder op een rijtje gezet.

  Het merk zal zich nog duidelijker in tweeën s […]

  • antwoordde 1 maand geleden

   Een 500 Giardiniera is een prima idee. In 2009 al genoemd maar toen helaas nooit gekomen. Een misser toen, net als het uitblijven van een verhoogde Bravo +.
   Geen opvolger 500L is logisch. Zo’n model past beter in het rationele deel.
   Geen opvolger van de Tipo is onhandig. Juist in de C-klasse is een moderne betaalbare auto welkom.
   Geen opvolger Punto is onbegrijpelijk. De B-klasse is nog altijd met afstand het bestverkopende segment in Europa.

  • De 500 geen Fiat meer noemen zou de grootste stommiteit zijn die je kan doen: de 500 staat symbool voor Fiat!… en trekt alle andere Fiats hierdoor dus mee omhoog! Horror…

  • Nu de 500 BEV kleine deurtjes krijgt die tegengesteld open gaan zou het leuk zijn als Lancia de naam Ardea uit de mottenballen haalt en een elektrische versie daarvan maakt. Er waren toch geruchten dat Lancia werkt aan een tweede model…..

  • antwoordde 1 maand geleden

   De Tipo opvolger zal vrijwel zeker een veel succesvollere SUV worden.

   Het loskoppelen van de namen Fiat en 500 zou best een goede zet zijn, ze kunnen hiermee 2 wegen op en meer uit elkaar groeien. Het eenvoudige (familie) transport wat Fiat altijd is geweest en de luxere 500 serie.

  • antwoordde 1 maand geleden

   De suicide deurtjes van de 500 lijkt me absoluut geweldig. Kan je eindelijk fatsoenlijk de achterbank gebruiken!

  • @henk: daarom rijden wij de Ypsilon. Die heeft 5 deuren maar die suicide deurtjes zouden ook kunnen.

   Ik vraag mij wel af of de luxere 500 serie niet in het vaarwater van de Ypsilon komt. Of FCA koppelt de 500 serie aan de Lancia om kosten te besparen. Dan kunnen beiden bloeien!

  • Als Lancia terug komt zal dat veel luxer zijn zorg maar meer tussen Fiat en Alfa Romeo in. Met concurrenten als Audi en Volvo bijvoorbeeld FWD en AWD Intergrale en natuurlijk elektrisch en Hybride. Er is sprake van een model naast de ypsilon een luxe D-Segment SUV dus boven de 500X,

   Ciao

   Squadra

  • antwoordde 1 maand geleden

   Als ik het goed lees, komt de nieuwe Panda dus toch als (mild?)hybride (met Firefly-motoren, neem ik aan) en EV! Lijkt mij heel logisch dat je een nieuw platform niet alleen maar elektrisch maakt.
   Fiat zou eens goed in haar eigen verleden kunnen kijken: met de techniek van de 128 (C-klasse, Tipo) werd al een super-mini gebouwd (de 127, B-klasse) en een echte mini (de Autobianchi A112).
   Dan moet het toch ook mogelijk zijn zowel de nieuwe Panda/500, als een Pandona/Punto-opvolger (plus 600??) en een nieuwe Tipo plus C-crossover winstgevend te ontwikkelen en te bouwen op het nieuwe platform??

  • @Hilbert: Waar lees jij luxe Alfa’s? Komt in hele artikel niet naar voren.

 • Meer laden