Orso

 • Technisch hoogstandje.

  Ook de opvolger van de Alfa Romeo Giulia zal een technisch hoogstandje worden. Dat is wat Jean-Phillip Imparato tijdens de presentatie van de Tonale PHEV vorige maand heeft […]

  • Ben vooral benieuwd naar het ontwerp. EV’s bieden nieuwe kansen en ook uitdagingen…

  • Klinkt goed. Volgende maand is 2025 nog maar 2 jaar weg… niks te vroeg. En laat de Giulia mooie flanken krijgen (geen uitstulping alla Purosangue), veel pk’s en geen fratsen. Liever licht en wendbaar dan veel pk’s en 2 ton plus. En nog iets: het moet in 1 keer heel goed, om de huidige technische achterstand in te halen. Een 2e kans krijgt Alfa waarschijnlijk niet. Dus alles top: alcantara, vegaleer, hout(fineer), kortom luxe zonder fratsen (dat is voor Maserati). Oh ja, nog een (Utopisch) verzoek: een knop om alle EU-onzinverplichtingen uit te zetten (automatisch remmen, tracker, alarmeren, lane depature etc etc) AUB: UIT! (Met een knopje)

   • En nog iets: SVP geen “Folgore” voor elektrische Alfa’s. “Volkoren” of “folklore” is alles wat Alfa niet is. Folgore (bliksem in het Italiaans) klinkt in het Latijn beter: Fulgur. Aan Alfa’s piepkleine marketing-afdeling om dit verder uit te zoeken (als ze niet weer zijn ingeslapen).

    • En tenslotte, het commentaar van Niels van Roy (ontwerper van auto’s) over de Tonale en zusje Dodge Hornet in Autoweek: “Aangezien design leidend blijkt als aanschafreden, is het maar de vraag of deze verkoop- en merkstrategiegok niet op een fiasco uitdraait, met name op de langere termijn. De aanzienlijke merkwaarde van beide fabrikanten wordt zo totaal te grabbel gegooid. Een Max Verstappen die telkens om niets van de baan spint verliest uiteindelijk ook al zijn fans … “. Helemaal mee eens. Laat dit nooit meer gebeuren met toekomstige Alfa’s. Geen Giulia 508, geen Stelvio DS7. Gewoon niet en nooit, beste Monsieur Imparato, Tavares of Madame Jackson.

 • De ideale mix.

  Lancia lijkt de geschiedenis vanuit een hedendaags perspectief te herschrijven. Als veelzeggende titels noemt men ‘de nieuwe renaissance’ en ‘progressive classic’. Een dag nadat het […]

  • Fijn dat Lancia weer vooruit kan kijken en een eigen stijl wordt gezocht. Nu de echte modellen.

  • Heel fraai, stijlvol en doordacht. Italianissimo!

  • De pakken van beide heren zijn erg grijs. Het hele plaatje moet kloppen beste gentiluomini! .. dit heb ik eerder gezien bij Lancia in de afgelopen maanden. Half werk, en laat dat AUB geen voorbode zijn. PS een maatpak uit Napels of een coltrui ala Steve Jobs is Ok.

   • Neeee, geen coltrui 🙁
    Vind ik (en velen) vreselijk. En dus polariserend, toch ?
    Hun pakken zijn toch niet grijs ? Of “erg grijs” ?
    Een beetje blauw en zwart.
    Gelukkig niet dat felblauw met bruine puntschoenen van “onze” politici….
    Maar wat geeft het ? Het belangrijkste is auto’s bouwen !

    PS : ik kan niet inloggen, bovenste en middelste knoppenbalk van de site is verdwenen ?
    Enkel “Home” is zichtbaar.

    • Figuurlijk grijs. Uiteraard. De ene knurft heeft een slobberend pak plus slechte strop en de ander helemaal geen strop. En Die 2, Harrie en Henk, poseren voor het studiemodel van Lancia dat de toekomst zal vormen. Het ziet er amateuristisch uit.
     Verder is dit natuurlijk ondergeschikt aan: meer meer meer modellen en sneller. De DS9, 308, Mokka en 408 zijn prima -uitgebreid- om te bouwen naar Lancia voor meer snelheid achter de introductie van Lancia. En dan de rest introduceren in het tempo dat nu is gepland.

  • Prima filmpjes maar dat schept nog hogere verwachtingen. Met Tavares en zijn portemonneetje in gedachten word ik sceptisch. Maar ik hoop natuurlijk op fantastische ontwerpen!
   PS laat Gandini aantreden bij de introductie van die ontwerpen.

  • En nu opschieten met nieuwe modellen. Met het geplande tempo wordt het niets. Zeker niet met de normale Italiaanse vertragingen. Maar goed, er is gelukkig een teken van leven.

  • Een scenario -met de recente geschiedenis van Alfa en Lancia in gedachten- dat inderdaad realistisch is. Een zuchtje tegenwind, een nieuwe (Amerikaanse of Britse) CEO verder en hop daar gaat de langjarige strategie. De Britse Miss Linda Jackson (CEO Peugeot) lijkt mij kandidaat nr. 1 als opvolger van Tavares. Een Franse en Anglosaksische cocktail is dodelijk voor de Italiaanse merken. Natuurlijk is men niet gek, want een paar miljard is wel te vangen bij een Chinees bedrijf. Maar het einde van Lancia en Alfa blijft goed mogelijk en het is billen knijpen tot minimaal 2030.

  • Het wordt sowieso billen knijpen. Het marktaandeel van de Aziatische merken wordt ieder jaar groter.

 • Heel erg Abarth.

  ‘More Abarth then ever.’ roept men vandaag. Dat had van ons niet gehoeven omdat zoiets de geloofwaardig eerder onder druk zet, maar als je het letterlijk neemt klopt het wel. Op de nieuwe […]

  • Leuke auto. Ik had nog iets meer vermogen verwacht maar 0-100 in 7 seconden lijkt me snel genoeg. Hoop ook dat de wegligging op Abarth-niveau is, dan zou deze het best goed kunnen doen.

  • De Peugeot e-208 heeft per 1 januari 2023 ook 155 pk. Standaard, in GT-uitvoering en circa 5.000 euro goedkoper. Een heel dik aangeklede Mini 3-drs E kost 45 mille. Zelfmoord van Abarth?

  • Een bliksemschicht als logo, onlangs geëvolueerd voor gebruik op elektrische auto’s. Waar heb ik dat eerder gezien?

   • “” Elke gelijkenis met bestaande personen of gebeurtenissen berust op louter toeval “”
    🙂

  • Andere auto’s kunnen meer vermogen hebben, maar de 500E heeft het gewoon. Snellere versies laten vast niet lang op zich wachten. Nu nog een 500E wagon en een 2- persoons 500E Spider!

 • Ruim en betaalbaar.

  Een ruimtelijk betaalbaar concept. Een Panda XXL in feite. Dat is wat Fiat in het grotere compacte segment opnieuw wil ontwikkelen. Opnieuw, want bijna iedereen weet nog goed wat FIAT […]

  • Velen vergeten dat de Multipla prima verkocht en een zeer sterke, betrouwbare en goed rijdende auto bleek te zijn…

  • Mijn buren hadden een multipla, waarmee we met 3 volwassenen en 2 kinderen naar de wintersport zijn geweest. De multipla was een slimme, best ruime en comfortabele auto.

   • Alleen de originele 600 Multiplayer is iconisch. De jaren 90 Multipla is bijzonder maar ook groot en controversieel. De 500(X)L spuuglelijk en saai.

    Het ‘waarom’ weten te vangen in een ontwerp is de kunst. De laatste decennia is dat talent verdwenen. Al dan niet onder druk van marketeers, cost engineers en eindeloze evaluaties.

    Meer risico en het waarom voor een overtuigend ontwerp.

  • Jammer dat voormalig FCA nog steeds overal net te laat is. Ook hier. Nu lijkt het op een soort id buzz terwijl Italiaanse auto’s voorheen wel steeds voorloper en uitblinker waren.
   Ook dat de Tipo er snel uit gaat is geen goed nieuws. Dat betekent relatief weinig auto’s, zeker van de laatste versie met mini hybride en 1.5 motor. Op zich heb ik wel belangstelling voor die auto, al is ie tov Corolla of Megane te duur, maar hoe gaat het met onderdelen over 5 jaar, 10 jaar, 20 jaar? Dat is voor mij reden om niet voor die auto te kiezen.
   Ook voor mijn ‘99 Coupé is het al een tijd moeilijk om onderdelen te vinden. Dat zou beter moeten.

 • Juweeltjes in Milaan.

  Mocht je dit weekend in Lombardije komen, ga dan ook even richting Milaan. Het schijnt dat de 2022 editie van de Milano AutoClassica in de expohallen van Rho-Fiera Milano, […]

  • Gezien de ontwikkelingen op het gebied van auto’s ben ik benieuwd wat er overblijft van al die prachtige voertuigen, de toekomstige klassiekers. De elektromotor degradeert de auto tot een rijdend interieur. Euro 7 (en eigenlijk ook al Euro 6) sloopt de kleinere en goedkopere auto’s. De eisen zijn onbetaalbaar. En daarmee sloop je onze Europese auto-industrie. De politici in de EU slopen werkgelegenheid en ondernemerschap in rap tempo. Wie stopt de waanzinnige uitverkoop aan de Chinezen? Meer protectie en pragmatisme is nodig voor een evenwichtig sociaal en klimaatbeleid.

 • Spagaat.

  Weet je nog toen eind deze zomer in Brazilië iedereen al kennismaakte met de Abarth-versie van de succesvolle Pulse. Dat had te maken met de rol van de Abarth Pulse als safety car bij de  F4 ( […]

  • Xavier antwoordde 2 weken geleden

   Waarom geen Pulse en firefly motoren ipv Modellen op basis van Peugeot purepech platform ?

  • Hele goeie vraag Xavier.. Schaalvoordeel is toch schaalvoordeel. Laat Tychy het in ieder geval met Firefly motoren doen (tot alles elektrisch wordt) die in Bieslko Biala gemaakt worden?

 • Comeback van de elektrische FIAT 500.

  Begin volgend jaar maakt Amerika opnieuw kennis met een elektrische FIAT 500. De autosalon van Los Angeles vormt deze week het ideale podium hierbij. De presentatie […]

  • Maar liefst 35.000 in een jaar, het is eigenlijk bedroevend laag in 9 maanden en zal toch echt richting 100.000 moeten voor 2023. Overigens Tesla stopt deze aantallen in een holle kies. NB ik dacht dat er ook een dikke 2-liter Tonale zonder PHEV voor de USA zou komen. Of krijgt alleen de Dodge Hornet die variant? Zou erg inconsequent zijn.

 • Groot mini-SUV-offensief.

  Komend voorjaar wil FIAT een nieuw tijdperk inluiden met de presentatie van een compacte B-segment Cross-over. Deze auto maakt deel uit van een grootschalig offensief van […]

  • Heb je het volgende niet verkeerd verwoord ?
   “””Capaciteit om dit zelf te realiseren had Lingotto echter niet”””
   ?????
   Volgens mij hadden ze plaats (= capaciteit) genoeg om eender welke hoeveelheid auto’s te bouwen.
   Je weet beter dan ik welke fabriek op halve toeren draait of gewoonweg gesloten is de voorbije jaren.

   Wat ontbrak, was geld. Geld dat naar de aandeelhouders moest geschoven worden (familie Agnelli / Exor) en om zwarte cijfers in de boekhouding te krijgen zodat de erfgenamen van de Agnelli’s (John Elkann) een zitje in de Raad van Bestuur zou krijgen bij Stellantis.

  • Ook ik heb veel bedenkingen bij de Franse slag. Tavares lijkt van goede wil, maar wekt bij mij de indruk altijd voor geld en korte termijn te kiezen. Zo langzaam als de ontwikkeling bij Alfa, Fiat en Lancia gaat is zeer bedreigend voor het bestaansrecht van deze merken. Een vleugje tegenwind (bijv. een recessie) en de kans is groot dat er wordt geschrapt in investeringen. En dan is het snel over, want er is weinig te schrappen uit het Italiaanse portfolio.
   Wie neemt het echt op voor de Italiaanse stal? De Italiaanse regering weer? Of vindt men daar werkgelegenheid genoeg? Blijven we over met Peugeotjes en Citroënnekes ‘Made in Italy’. Een nachtmerrie.
   NB Bij Maserati zit de vaart er wel in. Toch vreemd, of ruikt Tavares het geld van een beursgang?

  • Capaciteit in de algehele zin dus niet productie.. In 2008 kon men al amper alle merken bedienen. Iedereen vergeet heel makkelijk de startpositie van FIAT Auto in 2003/4.

 • Steeds elektrischer.

  De Tonale met stekker is er nu ook. In ons land kan de ‘Edizione Speciale’ besteld worden vanaf €50.900 of via private lease voor 745 euro per maand 10.000 km/60m maanden. De u […]

  • Ik heb al 1 Tonale op de Nederlandse snelweg gezien. Toch lang niet zo mooi als in de showroom. Vreemd. Vooral: te hoog en te smal. Wielkasten iets uitkloppen en 1-2 cm verlagen zou helpen. Oh ja, en bruin leer plus dat schuifdak als optie ASAP.

  • Ik vind de Tonale een mooie auto met goede verhoudingen en een reden om geen Aziatisch product te kopen. Het gaat langzaam, maar zeker, de goede kant op met Alfa. Naar cross- overs is nu eenmaal veel vraag. Ik vind een spider, coupé of traditionele sedan ook mooi, maar dat soort modellen heeft Alfa te lang gebouwd. Als er nauwelijks vraag naar is houdt het gewoon op. Wachten op de Mito opvolger voor grotere productieaantallen. Geen rank 2- deurs coupemodelletje, maar ook een 4 deurs cross- over model met grote wielen.

  • Ja, ben ook enthousiast, heb al met de 130pk gereden en ondanks de beperkte PK’s overtuigde hij terwijl ik geen SUV man ben. Heb nu en Giulietta QV en de Tonale Q4 wordt dan de gezins auto. Zeer goed gebouwd en behoorlijk zuinig met meer dan voldoende vermogen en mooie alfa styling. Wat wil je nog meer, ja wellicht iets meer kofferruimte in de Q4 en lagere prijs 🙂

 • Spaanse Lancia.

  Na Polen is straks Spanje aan de beurt om een Lancia te produceren. De bevestiging dat dit aanstaande is, komt ook vanuit dat land. De regionale krant El Periódico de Aragón meldt dat de f […]

  • Als dat Lancia kan redden, ok dan. Anders wat jammer want Lancia associeer je toch absoluut met Italië…

  • Zou fijn zijn als er een echt nieuwe zou komen. Dan wel graag ook luxe en beetje vooruitstrevend. Moet wel Lancia-waardig zijn.

  • Waarom niet vrijwel meteen de B-SUV voor Lancia? Alles is klaar bij Stellantis – e-208 of Fiat/Abarth 500e- maar Lancia moet wachten tot en met 2026 voor het volgende model. Vrouwen vind zo’n B-SUV Ypsilon “Cross” vast ook leuk na jaren die kleine Ypsilon. Of een Integrale / Elefantino (sportieve “Cross” met minder kunststof en iets meer elektrische pk’s) voor de jonge Yup. Geen getrut met een ander kleurtje of stofje, maar echt u iets extra’s. ‘Ietse simpel’.

 • ‘Il calice’

  Lancia neemt een aanloop naar de Design Day van maandag 28 november. Dat doet het door de voor ons zo bekende rijke geschiedenis deels te vertellen. Wat ons opvalt is dat het typische Lancia […]

 • De succesvolle FIAT Egea en Tipo.

  De door ons vaak bejubelde comfortabele en degelijke FIAT Tipo is in Turkije bij de FIAT-fabriek van Tofaş al voor de miljoenste keer geproduceerd. Nummer 1 miljoen […]

  • Ondergewaardeerde auto. Heb er 4 jaar met veel plezier in gereden.

  • Fantastische auto! Al meerdere keren gehuurd wanneer ik op vakantie ben in Sicilië. Echt top!

  • Geweldig om te lezen van jullie!

  • Zeker een heerlijke auto. Hiervoor een Croma en de Tipo scoort op bijna alle punten beter, helemaal qua rijden.
   Daarbij haal ik over lange afstand bijna de officiële verbruikswaarde, 6,0 l/100 km. Al moet je daar wel iets moeite voor doen.
   Ik ben heel benieuwd hoe zuinig de nieuwste mini-hybride rijdt. Lijkt me leuk onderwerp voor een artikel in Autoedizione 😉

   • Dan ben ik wel heel benieuwd op welke punten de Tipo beter scoort dan de Croma. Ik heb een 2007 Croma 1,9 multjet 8v met 120pk van splinternieuw naar 93.000 km (toen total loss tegen vrachtwagen) gereden zonder problemen. Superruim, comfortabel, stil. Heerlijke reisauto.

  • @Stupendo
   De Croma is onovertroffen als het gaat om binnenruimte en comfort van de stoelen.
   Ik had de 1.8 benzinemotor en die had onderin totaal geen vermogen, dat doet de T-jet veel beter. Ook de wegligging is fijner, minder overhellen in de bochten. De carrosserie is stijver, vlak bij mijn garage is een vervelende drempel en de Croma voelde je torderen terwijl de Tipo geen krimp geeft. Ook de veiligheidsopties als brak assist zijn handig, al hoop ik deze nooit nodig te hebben. De navigatie en zo maakt het gelijk een modernere auto en de achteruitrijcamera is toch ook erg fijn bij een grotere auto. Daarbij is deze ook wat zuiniger en, ook heel plezierig, er gaat vooralsnog niks aan kapot. Bij de Croma, wel ouder en meer km’s, toch ieder jaar wel wat als lek stuurhuis, kapotte radiator, kleppendeksel.
   Dus enkele punten zijn gerelateerd aan de motor. Voor de diesel ligt dat mogelijk anders. Maar ik heb geen dag spijt van de Tipo.

 • Erkenning voor je klassieker.

  Dik twee weken geleden alweer was er het altijd mooie ‘Auto e Moto d’Epoca’ in Bologna, een van de belangrijkste klassiekersbeurzen van Europa. Sinds de oprichting van […]

 • Tot 22 november.

  Abarth creëert zoveel mogelijk aandacht de komende 2 weken in aanloop naar de presentatie van haar eerste EV. We zien onder andere alvast een mooie velg met een gestreepte gifgroene […]

 • Deze week.

  Alfa Romeo zal deze week haar gamma verder opwaarderen met de introductie van de Plug-in Hybrid Q4. Het topmodel met stekker is een rijk uitgeruste luxe compacte SUV met sportieve […]

  • Top top top!

  • Leuk dat deze stekker hybride versie tegen het eind van dit jaar geleverd gaat worden. Maar laten ze dan eerst maar eens mijn Tonale Special edition gaan leveren die ik in Juni dit jaar al besteld heb bij de Alfa Romeo dealer. Eerst zou deze in September geleverd gaan worden, daarna Oktober, daarna November en nu misschien December 😞😞😞.
   Maar wel lezen dat de Tonale met veel bombarie in verschillende niet Europese landen geïntroduceerd wordt.

  • De eerste hybride van Alfa. Slechts 10 jaar na Volvo, BMW, Mercedes.. wie koopt er over 3 jaar nog een nieuwe auto met verbrandingsmotor?
   PS hoe klein is de brandstoftank?

  • Had een jaartje eerder moeten komen. Heb nu een Compass 4Xe en die paar km’s autonomie extra hadden wel lekker geweest. Verder natuurlijk niets met Alfa te maken.

  • Fijn dat deze er nu is. Benieuwd naar de prijs. Voordeel is heel weinig BPM dus de meerprijs zou mee moeten vallen.

  • Mooie auto. Beter laat dan nooit!

  • Ik heb er in gereden, rijdt comfortabel, ziet er goed uit, doch geen snelheidsduivel zoals ik nu heb. Toch staat hij als ik bij een nieuwe werkgever weer een lease auto krijg op nummer 1 van mijn lijst.

 • Veel pk’s en open.

  Jean Philippe Imparato is een CEO die veel praat over de toekomst en het liefst zo concreet mogelijk. Dat waren we van Marchionne bijvoorbeeld absoluut niet gewend. Nu heeft de Fransman […]

  • Als je nu een Spider en Coupé maakt, elektrisch, gebaseerd op de toekomstige Giulia, dan kun je met lage volumes alvast de weg plaveien voor massaproductie van een sedan, cross-over of station. Maar ik vermoed een 8C-opvolger. Leuk, maar Alfa Romeo heeft er weinig aan.

 • Het succes van de Ypsilon.

  In 2024 wordt een totaal nieuwe Lancia gepresenteerd. Dit is voor het eerst sinds 2011 (Chrysler rebadge modellen tellen we even niet mee). Het betreft de opvolger van de Lancia […]

  • Jammer dat er geen sportieve versie is geweest..

  • Jammer dat niet ook de Fiat Panda een flinke update krijgt. Buiten Italië wordt die bijna niet meer verkocht terwijl er steeds minder kleine auto’s over zijn.
   En ook jammer dat Alfa Romeo’s door ontbreken hybride en EV te veel BPM moeten aftikken.
   Wel leuk voor de Yps maar daar heb je buiten Italië niet zoveel aan.
   Kom op, om weer concurrerend te worden is meer nodig!

  • Orso antwoordde 4 weken geleden

   Inderdaad, maar met de enorme slagvaardigheid van de Italiaanse Stellantis onderdelen kun je dat vergeten. Een nieuwe Delta in 2028. Hou toch op. Het is alleen maar blablabla, vrij naar Gianna Nannini.

  • Helemaal eens met deze analyse. Mijn roze bril heb ik inmiddels afgezet.

  • Eens. Bij andere artikelen heb ik dit verhaal ook verteld. Marketing, Tavares, Marchionne, de Italianen zelf, …altijd wat. De oplossing is simpel: heb een goede strategie, genoeg middelen en doe je stinkende best! Tavares is straks met pensioen en de Italianen worden gevoerd aan de Chinezen, al dan niet met een beursgang (zie plannen Maserati). Dieptreurige boekhoudersmentaliteit.

 • Bijna klaar.

  De extra gespierde elektrische 500 met schorpioenlabel staat op het punt om de productiefase te bereiken. Het officiële debuut zal ergens gedurende het eerste kwartaal van 2023 plaatsvinden […]

 • Geen vervolg na Sauber.

  Even leek het nog dat Alfa Romeo via een andere weg aan de F1 verbonden zou blijven. Toch komt er een eind aan de historische terugkeer van Alfa Romeo op het hoogste podium van de […]

  • Begrijpelijke keuze, denk dat het mooi was om het merk weer internationaal op de kaart te zetten. Was een prima manier om dat via titel sponsoring te doen. Er zijn werkelijk mensen die menen dat Alfa een eigen auto had…
   BMW deed dit overigens van 2006-2009 maar dan wel met een eigen motor.
   Een mooi toerwagen kampioenschap lijkt me geweldig. Of de oude DTM-ETCC tijden herleven is de vraag gezien alle elektrificatie ontwikkelingen. Het zal wel een e-DTM of eETCC worden…

  • Bloedeloos. Weliswaar was de F1 niet echt logisch voor Alfa Romeo, een relatief klein merk. Maar na 3 jaar weer volledig uitstappen is al je geld weggooien. Tavares is een boekhouder, er zit echt geen ‘petrol’ in zijn bloed (hij doet wel alsof, deze Portugese Balkenende). De Peugeot en Citroën-saus wordt over Alfa Romeo (en Fiat, Maserati en Lancia) uitgegoten. Er blijft dan niks over. Tavares en de Fransen zijn weer tevreden (en arrogant). Vervolgens komen de Chinezen rond 2030 en weg is alles. Net als Tavares want met pensioen, samen met vriendje Imparato. Kwestie van Oorzaak-Gevolg denken: beste Italia-fans in de Automotive, grijp in nu het nog kan.

  • Onzinberichten??? Alfa heeft niks in de autosport te zoeken??? Poeh. 😳😢

 • Veni vidi vici.

  De Alfa Romeo Giulia was een zeer verrassende nieuwkomer in het premium segment in 2016 en… is dat opnieuw. Alfa Romeo heeft de uiterst goed ogende én rijdende D-segment sportsedan in […]

  • Wel even wennen aan het Giulia-front, maar toch begeerlijk. Nog 2 jaartjes tot de vervanging in 2025 (EV). Zeer jammer voor de Nederlandse Alfa-fans dat er geen zuiniger (hybride) motor komt, de BPM is veel te hoog om concurrerend te zijn. Hopelijk betere kleuren voor het interieur (bruin Veloce is slecht of niet beschikbaar) en tevens betere exterieurkleuren (kijk eens bij Alpine!). Die matte lak mogen ze houden. Bij de Giulietta (QV) en Brera (Independent Italia) was het ook eigenlijk gewoon lelijk. NFT is een groot vraagteken. Toch weer over die rage? Dus mooie facelift, met nog veel kansen die Alfa laat liggen.

   NB SZ is uit ‘89, de Proteo kwam in 1991. Dus de ‘Mostro’ heeft het oerontwerp van de 3-voudige koplamp.

  • This model will last until 2025. It would be madness to invest many millions in hybrid. QV is indeed no longer on the program. It will also be too expensive to develop it further for the short term. It’s that simple.

  • Mensen hier ik snap de reacties maar laat 1 dingen duidelijk zijn als het rendabel was geweest had Stellantis echt met een Hybride gekomen. Daarbij wordt hier ook wel veel onzin geroepen De Ghibli staat op een ander platform als de Alfa Giulia die staat namelijk op het Giorgio platform. De Jeep Grand Cherokee is een totaal andere auto en heeft technisch niks met de Giulia te maken en zeker het platform niet.

   Er is in autoland heel veel gaande merken stoppen met allerlei modellen Ford bijvoorbeeld met iconen als de Mondeo en de Focus. De meeste merken zullen helemaal elektrisch zijn in 2035 dan gaat het juiste imago en het hebben van een heel sterk DNA heel belangrijk worden! en als iets dat heeft zijn het Alfa Romeo en Lancia.

   Vergeet niet Alfa Romeo is nooit een volume merk geweest en zal dat ook nooit zijn dus Alfa Romeo met Duitse meuk gaan vergelijken klopt niet daarbij kunnen de Italianen momenteel de Duitsers nog wat leren op gebied van design en kwaliteit.

   Ciao

   Squadra

  • Het marketingbeleid van Alfa blijft onnavolgbaar. Alfa doet alles fout en is vooral kampioen “missen voor open doel”. Zoals het missen van hybride-motoren, trage introducties, geen (Giulia) station, coupé of cross-versie, geen directe opvolging van de Mito en Giulietta et cetera. Teveel wordt ook vergoelijkt. Corona, financiën, componentencrisis, fusie blabla. En de concurrentie holt verder en heeft bijvoorbeeld wel een station (BMW 3-serie is 50% station). Over het kleurenbeleid (te weinig kleuren, rare kleuren, voor het interieur niet beschikbare kleuren) hebben we het niet. Oh, en die geweldige V6 QV. Nu weer geschrapt?! Maar waarom zijn er 3 verschillende 3 liter V6’en?? Van Ferrari, Maserati en Alfa Romeo. Geen ander concern doet dit maar de Italianen presteren het om werk driedubbel te doen. Ik vergeet nog bijna al die onzinnige Giulia dieselversies (lekker Alfa). Kortom, ja, Alfa Romeo is geen volumemerk, maar louter door onkunde.

  • De Q is absoluut niet geschrapt. Waar komt die aanname toch vandaag?

   • Van de berichten bij conculega’s. Daar wordt de uitfasering soms expliciet genoemd van de QV. Ook het stopzetten van de 200 pk benzine-versie lijkt een feit. Overigens heb ik een tijdje terug nog een scoop gezien van een QV met de nieuwe koplampen, dus waarschijnlijk komt de QV toch.

 • Meer laden