Marchionne weer kalm na boosheid over aanvallen op FIAT

Een weer montere Sergio Marchionne, ontving de Italiaanse pers gister op paviljoen 1 van de autosalon van Parijs. Positiviteit en goede hoop in zware tijden, was de toon van zijn boodschap. Italië mag vertrouwen hebben in Fiat’s werkwijze, omdat het een gezond internationaal bedrijf is geworden, dat er alles aan doet om de huidige structuur op de thuismarkt in stand te houden. Sluitingen voorkomen heeft topprioriteit bij het management. Fiat is dermate vitaal dat het geen staatssteun nodig heeft en de CEO haalde de gang van zaken in de VS daarbij aan als prachtig voorbeeld; “Obama heeft ons nooit iets geschonken en we hebben als enige elke cent ook direct weer terugbetaald van de 7 miljard dollar aan hulp die we in 2009 ontvingen.”

“Europa heeft een groot probleem dat niet even weggepoetst kan worden door nu plompverloren meer te investeren. Er is een autobouwer dat een splinternieuw model heeft gelanceerd dankzij een gigantische investering, maar dat model wordt op de eerste dag na de lancering al met grote kortingen aangeboden. Dat noem ik spelen met vuur, je werkt jezelf zo diep in de schulden. De naam Mario is wat mij betreft heilig want Monti en Draghi doen precies wat er moet gebeuren momenteel. Rome moet er nu alles aan doen om de concurrerende positie van Italië sterk te verbeteren.”

Marchionne heeft duidelijk een punt gezet achter de hele discussie en zware aantijgingen richting zijn beleid en Fiat als bedrijf. Na zijn uitgebreide betoog richting de managers van Fiat (die je hieronder kunt bekijken) deze week, maakt hij dat ook aan de pers duidelijk dat dit een gesloten hoofdstuk moet zijn en dat alles nu gericht moet zijn op een efficiënter Italiaans ondernemersklimaat. Niet alleen in Italië maar in heel Europa benadrukt de CEO en voorzitter van het ACEA. Marchionne wijst op een continentaal probleem ook al doen sommigen nog of ze de dans kunnen ontspringen; “Europa heeft drie miljoen auto’s weggegooid in vier jaar tijd.”

httpvh://youtu.be/LJAFUCmYrA0

Een gedachte over “Marchionne weer kalm na boosheid over aanvallen op FIAT

  • 28 september 2012 om 17:50
    Permalink

    Cool hoe hij in de achtste minuut de Duitse interesse in Alfa Romeo wegzet en hoe hij zijn verbazing over het gebrek aan nationale trots van Italianen uit.

    Beantwoorden

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.