Fiat Argo Sting smaakt naar Abarth

Zoals al vaker gezegd, is het voor ons liefhebbers van het merk Fiat redelijk frustrerend om te zien hoe er volop ontwikkelingen gaande zijn in Brazilië, terwijl hier de tijd stil lijkt te staan sinds de komst van de Tipo, die we hier in Nederland bovendien nauwelijks een klant zien bereiken. Binnen een paar jaar verschijnen een nieuwe SUV (gebaseerd op de Fastback concept), een compacte nieuwe pick-up en een restyling van de Toro, kortom Fiat is drukdoende in Brazilië.

Voor al die Fiat-liefhebbers (en dan vooral wie van de Punto hield) moet de aanblik van deze knappe Argo met sportoutfit die in Sao Paulo te zien is, het gemis van nieuwe modellen enkel pijnlijker maken. De veelzeggende bijnaam Sting, is bovendien een knipoog naar de spreekwoordelijke steek van een schorpioen, met als resultaat dat we ons levendig kunnen voorstellen hoe een compacte nieuwe Abarth er uit zou kunnen zien.

Het is weliswaar een concept, maar de Argo slaat goed aan in Brazilië, dus lijkt het vooral een voorproefje voor wat komen gaat. Deze Argo heeft Full-LED koplampen en 17 inch velgen. De prachtige details lijken zo uit de koker van Abarth te komen. Het is niet duidelijk of er plannen zijn om de schorpioen daadwerkelijk ooit op deze auto te plaatsen. Met nieuwe 1.3 Firefly motoren die in potente van 150 tot 220 pk kunnen hebben, is een dergelijk model nog makkelijk realiseerbaar ook voor FCA. We hebben nog altijd een stille hoop dat Fiat een Europese versies overweegt zodra dit goed uitkomt.

[nggallery id=1220]

4 gedachten over “Fiat Argo Sting smaakt naar Abarth

  • 14 november 2018 om 21:50
    Permalink

    Inderdaad. Neus van de Tipo erop, iets hippere zij- en achterkant, vermoedelijk wat mooier materiaal voor interieur en dashboard en je hebt een auto die in Italië na de Panda het best verkoopt. En ook elders in Europa voor klanten zorgt, en aanloop naar de dealers.

    Beantwoorden
  • 15 november 2018 om 12:19
    Permalink

    Ik zie bij de in Brazilie ontwikkelde auto’s de laatste tijd een nieuw FIAT logo…
    Lekker mondiaal bezig FCA!

    Beantwoorden

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.