Abarth 600e oogt brutaal en is lekker paars

Abarth 600e Scorpionissima.

Wederom vindt er in Milaan een opname plaats voor het maken van wat promomateriaal en dit keer betreft het Abarth. De elektrische Abarth 600e is aanstaande (evenals Lancia Ypsilon en Alfa Romeo Milano) en hij blijkt lekker scherp te zijn vormgegeven aan voor- en achterzijde. Een hoekige grote ‘inlaat’ en dominante dakspoiler boven de achterruit zijn dominante kernmerken die volgens sommigen wat doen terugdenken aan de legendarische Abarth 1000 tcr (foto onder).

Paars en gelimiteerd.

Abarth’s kleurenpalet is echter van een heel nieuwe orde. Na gifgroen en lichtblauw, hebben we nu te maken met een soort paars dat Hypnotic Purple… Alsof je gaat hallucineren na het eten van te veel kauwgomballen. Het is in ieder geval niet saai. Net als de aanstaande Lancia Ypsilon, die komende woensdag op Valentijnsdag officieel wordt gepresenteerd, heeft 600e met schorpioen glimmende dikke zwarte randen om de wielkasten. Ieders z’n smaak natuurlijk, maar uw redacteur is er al flink op uitgekeken. Peugeot mag dat van ons mooi toepassen, maar spuit het bij de meer stijlvolle Italiaanse modellen liever gewoon in de tint van de carrosserie. De Abarth 600e Scorpionissima, zoals deze 240 pk sterke launch edition zal heten, lijkt verder een goed ogende gespierde elektrische cross-over te worden. De 600e Scorpionissima komt er in 1949 exemplaren, wat evenals bij de eerste Ypsilon Cassina ‘1 di 1906’ verwijst naar het jaartal waarin het merk is ontstaan. Het ontwerp van de 20 inch velgen is zeer aantrekkelijk en origineel in onze ogen. Abarth heeft voor deze georganiseerde scoop ook een plaatje de wereld in geholpen waar ze AI op los hebben gelaten. We zien een maanoppervlak met daarnaast iets wat op blubberig asfalt lijkt. De 600e vliegt als het ware de bocht uit… Ons advies laat AI achterwege. Het lijkt namelijk nog niet echt. We hebben het daarom maar een beetje bijgeknipt.

2 gedachten over “Abarth 600e oogt brutaal en is lekker paars

 • 10 februari 2024 om 20:08
  Permalink

  Fijn dat deze er is, hopelijk zal deze inspirerend sturen. Altijd jammer gevonden dat en nooit een Abarth versie van de 500X is gekomen.

  Beantwoorden
 • 12 februari 2024 om 14:22
  Permalink

  Als deze Abarth 600e Scorpionissima net als de 500e Scorpionissima belooft wordt te komen met een nummer of certificaat, laat die hoop dan varen;-0, kleinigheidje, maar dat scheelt een hoop gemail en gebel. Voor de rest een top auto, de 500e Abarth bedoel ik dan. Deze 600e ziet er ook wel heel leuk uit, dus wie weet bij het vernieuwen van de 500….

  Beantwoorden

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.