Abarth EV verliest z’n camouflage

Aantrekkingskracht nieuwe stijl.

De elektrische Fiat 500 uit Mirafiori is in één woord prachtig. Dat valt telkens op als je ‘m spot in het verkeer. Dat is veelbelovend als je een Abarth-variant in gedachten neemt. De nieuwe 595 moet dus sowieso oogstrelend worden. Op deze zomerse kiekjes van Quattroruote.it zie je dat de eerste ‘schillen’ van de camouflage er beginnen af te vallen. Volgend jaar weten we hoe Abarth een eerste stap zal zetten in de elektrische toekomst. Hij zou een digitale brom hebben.

Wen er maar aan.

Wie blijft snakken naar ploppende uitlaatjes, adviseren we toch om (desnoods op therapeutische wijze) afstand van dit idee te nemen. Het zal tot het verleden behoren en komt niet terug. Desalniettemin zal dit een echte schorpioen worden met bijvoorbeeld een pk of 180 die ongekend snel van z’n plek zal komen. Naast de specifieke ophanging zullen de bumperpartijen van een andere orde zijn. Abarth houdt nog even geheim, wat zich ter hoogte van de mistlampen (van de gewone elektrische 500) precies afspeelt. Het kon nog weleens flink afwijken waardoor de nieuwe 595 (en 695 uiteindelijk) direct te herkennen zal zijn.

3 gedachten over “Abarth EV verliest z’n camouflage

 • 12 augustus 2022 om 13:46
  Permalink

  Als EV-Rijder vraag ik me echt af welk bestaansrecht Abarth heeft als EV-merk. Als je ziet dat zelfs de normale EV-500 al 30k kost, wie gaat 40k uitgeven voor een Abarth versie zonder geluid?
  Ik denk er net over om naast mijn EV een Abarth 124 te kopen met Record Monza uitlaat vanwege de ziel.

  Beantwoorden
 • 12 augustus 2022 om 16:16
  Permalink

  “A ‘595’ BEV will go to 100 in about 7 seconds and have a top speed of 180 km per.” This is pathetic as the old Abarth with petrol engine was faster. Electric 500 should have accleration figures close to Teslas times-

  Beantwoorden
 • 13 augustus 2022 om 22:10
  Permalink

  Gaaf ding. Het is een zoektocht naar de ziel, maar als Porsche of Audi het kan, waarom Abarth niet? Wel graag met hele grote range. Een 695 met een dito range?

  Beantwoorden

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.