Alfa Romeo geeft Milaan op ludieke wijze de naam Junior

Milaan = Junior

Alfa Romeo maakt dankbaar gebruik van acute naamsverandering. Het grapt middels stadsplattegronden die marketingtechnisch natuurlijk eerst het logische decor vormden voor de ‘Milano’. Nu de kleine Alfa Romeo Junior heet zien we in het hart van de Lombardijse metropool ineens juist deze naam staan. Een naam die volledig past in het DNA van het merk, net als Milaan zelf natuurlijk. Binnen enkele uren was de beslissing genomen zei Imparato in een interview met Sky. De Fransman verklaarde dat met alle ervaring in de branche die hij heeft, hij direct doordrongen was van het feit dat je als fabrikant een politieke kwestie nooit wint en dat het je eerder klanten kost. Daarom de snelle switch. Er waren meer namen kandidaat maar Junior stond al langer hoog op het lijstje.

Urso krijgt weinig steun.

In de Italiaanse media heeft de stellingname van Minister Urso inmiddels steeds meer bot gevangen. De wet waar de minister zo voor pleit is meer ter bescherming van het Italiaanse product, wat toch iets heel anders is. Saignant detail; De minister van ‘Made in Italy’ rijdt zelf een VW… Dat zijn afkeuring meer voor de bühne was blijkt ook uit de wat karige feedback op de snelle naamsverandering. De minister zei enkel tevreden te zijn en noemde het een positief signaal voor de auto-industrie in Italië.

 

6 gedachten over “Alfa Romeo geeft Milaan op ludieke wijze de naam Junior

 • 20 april 2024 om 12:25
  Permalink

  “ De minister van ‘Made in Italy’ rijdt zelf een VW…” 🤣

  Beantwoorden
  • 20 april 2024 om 18:25
   Permalink

   Ja, iets teveel overheidsfiguren daar laten zich rondrijden in Duitse meuk. Oké, er is niet altijd heel veel keuze in Italiaanse modellen, zeker niet in het hogere segment, maar het is een verkeerde signaal om dan maar buitenlands te gaan shoppen.

   Beantwoorden
 • 20 april 2024 om 18:31
  Permalink

  Meteen die Urso ontslaan met z’n VW. Of Urso moet Urus gaan rijden. Ook VAG/VW.😎

  Beantwoorden
 • 20 april 2024 om 20:50
  Permalink

  Heet die niet Adolfo?
  Dan rijd je toch in een .

  Beantwoorden

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.