Home » Alfa Romeo

Alfa Romeo Giulia terug bij de Carabinieri

21 april 2016 14:22 11 reacties

Giulia carabinieri

Als er één auto is die beroemd is geworden als het scheurijzer van de Carabinieri (en andere Italiaanse politielegers) is het de Alfa Romeo Giulia wel. En de Giulia keert ook weer bij ‘I Caramba’ terug, zoveel is inmiddels wel duidelijk. Zelf een Quadrifoglio versie is al gespot ergens in een magazijn in Italië. Deze zal volgens de mensen die ‘m zagen enkel speciale opdrachten uitvoeren, zoals orgaantransport en defilés. Minder potente versies zullen uiteindelijk de gehele vloot gaan verversen de komende jaren. Alfa Romeo had reeds aangegeven zich ook weer op het wagenpark van de Carabinieri, Polizia en Guardia di Finanza toe te leggen. Een hele opluchting na een periode van steeds meer vreemde merken in de prachtige kleuren van de Italiaanse arm de wet.

Giulia Cassino4

Overigens is gisteren de productiestart van de Giulia offficieel gevierd (foto). De productie is al een tijdje gaande en inmiddels zit men op ongeveer 60 stuks per dag. Binnen enkele weken volgt op Balocco een internationale persintroductie van de luxe Italiaanse sportsedan uit de fabriek van Cassino. Het grijze exemplaar op de foto ging naar een ondernemer in de regio. Ander Giulia-nieuws deze week komt van het magazine Quattroruote, dat melding doet van een testversie met de indicatie Q2 op de kofferbak (foto onder). Deze zou voor de VS bestemd zijn en komt onder de vierwielaangedreven Q4 en de Quadrifoglio op de Amerikaanse prijslijst te staan. Tot voor kort waren er nog geruchten dat FCA de indicaties Q4 en Q2 wel aan VAG wilde verkopen, maar het tegenovergestelde blijkt nu dus het geval. Zelfs de aanduiding Q2 wordt nu openlijk gebruikt, terwijl een belangrijk model van Audi deze naam ook moet dragen. Een bittere bijsmaak voor de productmanagers in Ingolstadt dus.

giulia Q2

To view this page in English please visit our international version.

RSS  

11 reacties »

 • Marco Pas schrijft:

  Zie ik daar nou een gekleurd logo?

 • Xavier schrijft:

  Ik denk dat Ingolstadt gebruiksrecht betaald… per Q2 of Q4 verkocht kassa.. Dit omdat de ruil voor Quattro een te hoge prijs bleek.

 • OneFiveNine schrijft:

  Audi heeft alleen maar toestemming om de naam Q2 te mogen gebruiken. FCA heeft er dus geen afstand van gedaan.

  @ Marco Pas: wat bedoel je? De nieuwe Alfa’s hebben aan de buitenkant gekleurde logo’s en binnenin grijze.

 • Squadra schrijft:

  Vind hem nu al geweldig, wat een briljante Alfa Romeo eindelijk zal het merk weer gaan groeien!!

  Ciao

  Squadra

 • OneFiveNine schrijft:

  Giulia op de foto’s is door Alfa cadeau gedaan aan de politie. Er zijn nog geen orders binnen voor het model van de Carabinieri. Wel zijn er 1.500 Giulietta’s besteld. Dat zijn er ruim twee keer zoveel als van de Seat Leon waar onlangs zoveel om te doen was.

 • filip schrijft:

  Zijn de prijzen in Italië al gekend?

 • Bert schrijft:

  Wat anders….. Lees nu het bericht op NOS.nl dat Fiat mogelijk toch in verband gebracht wordt met toepassen van sjoemelsoftware. Dit vanwege het feit dat Fiat met dezelfde software werkt van Bosch…. Duitse overheid doet inmiddels onderzoek.

 • Alfarijder schrijft:

  Bert dit bericht klopt niet gaat om 3 duitsemerken en een inval bij psa

 • Bert schrijft:

  Inmiddels ook op Quattroruote, ben er bang voor…
  Even Google Translate erop los gelaten:

  “Zelfs Fca merken betrokken zijn, aldus de minister Dobrindt. Volgens een latere lancering AFP, maar de merken “onregelmatige resultaten” in het onderzoek zou een totaal van zestien Duitse: het Franse agentschap, daarbij verwijzend naar minister van Transport Alexander Dobrindt, ook aangegeven de namen Alfa Romeo, Chevrolet, Dacia, Fiat, Hyundai, Jaguar, Jeep, Land Rover, Renault Nissan en Suzuki….”

 • henk schrijft:

  @Marco Pas
  Alle externe logo’s zijn gekleurd. De logo op het stuur is wit op donkere achtergrond.

 • Lancia4Ever schrijft:

  Buitenlandse merken (iedereen zowat trouwens..is dat een Duits trucje ofzo?) worden in dit onderzoek enkel door de Duitse overheid genoemd als verdacht en worden niet nader onderzocht omdat dit moet gebeuren in het land waar de fabrikanten hun aanvraag voor de normering hebben ingediend.

Je kunt je voor een persoonlijk profiel ook bij Club AutoEdizione registreren of log direct in als je reeds lid bent.


Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Categorie�n

Alfa Romeo

Lees meer over

, ,

Volg ons

Advertenties