Alfa Romeo noemt B-UV Brennero…volgens de coördinaten

Een bergpas voor elke SUV van Alfa Romeo.

Als we Imparato mogen geloven noemde hij de kleine nieuwe Alfa met de wektitel ‘Kid’ het liefst Junior. Maar om in lijn te blijven met de rest kiest de rest van Alfa Romeo’s team tijdens de ontwikkeling van ‘Progetto 966’, uiteindelijk toch voor de naam Brennero. Hoe we dit weten? Alfa Romeo plaatste op Instagram een aantal coördinaten. Die van Arese, Balocco, Stelvio en… Brennero (Brennerpas). Die naam zong al een tijdje rond en Alfa Romeo levert bij deze teaser het commentaar; “eigenlijk wisten we het al die tijd al.” Brennero kun je nauwelijks verkeerd uitspreken en past natuurlijk bij Stevio en Tonale. Het bekt dus best goed al zullen ze in Südtirol de ‘O’ het liefst er afhalen. De instapper van de Alfa Romeo B-UV uit Tychy start straks onder de 30 mille.

De Alfa Romeo Brennero ziet er zo uit volgens een recent uitgelekte foto.

9 gedachten over “Alfa Romeo noemt B-UV Brennero…volgens de coördinaten

 • 12 december 2023 om 12:14
  Permalink

  Ga nog heel erg aan het uiterlijk moeten gaan wennen ben ik bang. Wat ik er tot nu mede door dit gelekte plaatje van heb gezien. Een Opel Mokka met Alfa wielen en een driehoek in de gril. Zou graag zien dat ze niet een B-UV maken maar een B segment Mito opvolger. De 208 rijd en smoelt namelijk veel beter dan de 2008. En ben in het algemeen geen fan van SUV’s. Alleen prettig op de slechte wegen in America oost-Europa Azië en Afrika maar niet voor west-Europa. Nee doe mij maar een sedan coupe station of hatchback. Dus graag Mito en Giulietta opvolger. Maar bij gebrek aan Mito vervanger straks de Opel Corsa omgedoopt tot Lancia Ypsilon maar eens proberen.

  Beantwoorden
 • 12 december 2023 om 19:32
  Permalink

  Tja op het eerste oog ziet het er niet uit zowel de voor zijde en ook de achterkant vindt ik verschrikkelijk.

  Beantwoorden
 • 12 december 2023 om 20:24
  Permalink

  Hoe kan er nu al een prijs bekend zijn? 30 mille in België,of in ons BPM-land.

  Beantwoorden
  • 12 december 2023 om 20:59
   Permalink

   De EV zal denk ik rond de €40.000 gaan kosten. De benzine mild hybrid zal in Italië vast onder de 30k blijven, in België ook maar in Nederland vrees ik een paar duizend hoger door de onverbiddelijke BPM.

   Beantwoorden
 • 12 december 2023 om 20:56
  Permalink

  Met de Tonale heeft Alfa Romeo hele mooie en kenmerkende voor- en achterlichten. Die ook terug lijken te komen in impressies van komende Alfa’s als de nieuwe Giulia, Stelvio en mogelijk ook de Junior als echte opvolger van de Mito. Jammer dat deze Brennero dan afwijkende en veel minder kenmerkende verlichting heeft.
  Verder wel heel fijn dat er een nieuw model komt. Onder SM ging het financieel prima maar is het aanbod van alle Italiaanse merken te ver uitgedund.

  Beantwoorden
 • 14 december 2023 om 21:29
  Permalink

  Ik probeer echt nog het goede ervan in te zien, maar jongens toch. De Tonale was tot daaraan toe, maar nu dit ontwerp….?!?

  Beantwoorden
 • 16 december 2023 om 05:50
  Permalink

  Milano .. erg algemene naam. Het kan net. Een Peugeot Paris of een Opel Berlin klinkt ook nergens naar, slappe thee, dood bier, maar ik moet toegeven de Ferrari Roma is wel leuk. De Alfa Montreal ook. Ooit dan toch nog de Alfa Amsterdam? LOL!

  PS Hopelijk heeft Alfa Romeo de naam Brennero gereserveerd voor een ander model. Dat is een mooie naam.

  Beantwoorden
 • 17 december 2023 om 09:23
  Permalink

  Tijd voor een update beste redactie, hij (of is het zij?)heet Milano. Een prachtige en trotse naam als je het mij vraagt.

  Beantwoorden

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.