Alfa Romeo productie in Cassino loopt flink op deze zomer

cassino

De bijna 45 jaar oude fabriek van FCA in Cassino gaat maar een korte zomerstop tegemoet. Dat heeft alles te maken met de productie van de Giulia. Volgens de laatste berichten is de vraag naar de D-segment sedan relatief groot en stromen de orders uit heel Europa en de VS binnen. Alleen al in Italië werden vorige maand alvast 800 exemplaren op kenteken gezet en ook deze maand is men te spreken over de cijfers. Momenteel staat de productie van het aantal Giulia’s op een kleine 200 per dag. Ongeveer evenveel als de Giulietta, maar dat aantal zal snel toenemen richting de 400 tot 450. De fabriek in Piedimonte San Germano stuurt het personeel dat aan de Giulietta werkt, weliswaar voor de normale periode van 25 juli tot 21 augustus op vakantie, maar de mensen die aan de Giulia werken kunnen slechts van 8 tot 21 augustus van een dagje aan het strand genieten.

cassino2

Op 22 augustus moet al het personeel weer in de fabriek aan het werk zijn, inclusief zij die volgens een sociale regeling nog noodgedwongen thuis zaten. Door de in productie name van de Stelvio zal iedereen hard nodig zijn.

Vanaf de productie van een derde model ergens in 2017 zullen er zelfs nieuwe werknemers aangetrokken worden. Zeer waarschijnlijk zal het om een coupé versie gaan van de Giulia. Over een stationwagon wordt enkel nog gespeculeerd, maar bij voldoende vraag op de Europese markt moet dit slechts een kleine stap zijn voor de beleidsmakers van FCA.

Een gedachte over “Alfa Romeo productie in Cassino loopt flink op deze zomer

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.