‘Alfa Romeo Racing’ edities van Stelvio en Giulia Q

Uiteraard zien we halsreikend uit naar wat Alfa Romeo ons voor ‘nieuws’ wil laten zien zoals ze dat zelf hebben verklaard. In ieder geval zal de rest van het inmiddels zo bekende gamma zeer presentabel zijn dankzij de nodige nieuwe sausjes.

Een erg ‘flashy’ sausje is di op de trotse Alfa Romeo Racing edities van de Stelvio Q en de Giulia Q. Dankzij een witte onderzijde en rode bovenzijde met uitgesneden wapen van Milaan/Alfa Romeo, zoals deze ook op de huidige nieuwe bolide in de F1 prijkt, is de link met het merk in deze tak van autosport weer duidelijker dan ooit. Ook wel logisch dat Alfa Romeo dit nu extra wenst te benadrukken, want het Zwitsers-Italiaanse team draagt enkel nog het DNA van het merk uit Portello/Arese, als je het Sauber-wit even wegdenkt. Een titanium einddemper van
Akrapovič, Pirelli banden met P-Zero F1 look en Sparco stoelen in het interieur maken het geheel helemaal af, op deze gelimiteerde edities van de Giulia Quadrifoglio en Stelvio Quadrifoglio. Deze laatste is trouwens mét Q4 systeem!

Alfa Romeo hoeft zich trouwens niet te schamen, wanneer het doek van de ‘Alfa Romeo Racing’ edities wordt getrokken, want de C38 toonde zich in Barcelona behoorlijk competitief en betrouwbaar. Raikkonen wist op een bepaald moment zelfs een behoorlijk snelle rondetijd neer te zetten, ondanks dat hij ook wat grint is gaan happen. De F1 Alfa kent overigens ook wat passende Italiaanse sponsornamen. Zo is de naam van Adler al aan de ‘monoposto’ verbonden en zal ook Iveco sponsor worden.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.