Home » Alfa Romeo , FCA , Fiat

Altavilla zinspeelt op compacte Crossovers van Fiat en Alfa Romeo

6 maart 2017 19:42 6 reacties

In een interview met de Italiaanse krant Corriere della Sera, sprak Alfredo Altavilla namens FCA over de belangrijke eerstvolgende stappen wat de modelstrategie betreft. Compacte modellen met SUV en Crossover-achtige kenmerken lijken daarbij het belangrijkste hoofdingrediënt in het eerstvolgende te schrijven hoofdstuk. De Stelvio wordt volgens de regionaal directeur inmiddels erg goed ontvangen en straks zal Jeep met de nieuwe Compass eveneens de nodige orders binnen moeten halen voor de groep uit Lingotto en Auburn Hills.

Dat is allemaal dit jaar nog, maar in het C-segment, waar de Fiat Tipo in het goedkopere segment zich reeds bijzonder nuttig maakt, valt nog veel te verwachten van FCA. Zo zal Alfa Romeo in het compactere segment, in plaats van met een klassieke hatchback, vrijwel zeker eerst gaan aftrappen met een kleine SUV. Een soort mini-Stelvio dus, waarvan de platformkeuze nog enigszins in mist gehuld is. Maar omdat Alfa Romeo zich als serieus premiummerk wil opwerpen, verwachten we eerlijk gezegd niet dat een upgrade van een voorwielaangedreven Fiat-platform, nog tot een realistische mogelijkheid zal behoren.

Dat laatste zal wel voor Fiat zelf gebruikt worden uiteraard. De Tipo-familie krijgt volgens Altavilla nog een vierde variant in de nabije toekomst. Deze stond in 2015 reeds op het productieplan vermeld, en zal in 2018 waarschijnlijk al richting productierijpheid worden geloodst. In een nog latere fase wil FCA voor het belangrijke groeimerk Jeep zelfs een extra compact model onder de Renegade ontwikkelen. Kortom FCA zal uiteindelijk steeds competitiever worden dankzij een steeds sterkere aanwezigheid in de diverse segmenten.

To view this page in English please visit our international version.

RSS  

6 reacties »

 • Kevin schrijft:

  Dus als ik dit goed lees komt er nog een Crossover variant van de Tipo?
  Zou dan wel eens een opvolger kunnen worden voor mij …

 • Lusso schrijft:

  Ik heb het nu wel gehad met di SUV-gekte. Ik hoop ook dat ze denken aan andere modellen anders lopen ze daar weer gigantisch achter bij de concurrentie. Bovendien zou het ook niet slecht zijn om wat meer te investeren in hybride modellen.

 • dmantione schrijft:

  Google maar eens op “Fiat X6H”, dat is de opvolger van de Punto. Weinig nieuws erover hier op Autoedizione, maar elders wel.

 • CcHans schrijft:

  Jammer toch, die focus op suv. Kijk naar de bestverkochte auto’s: Clio, 208, Polo, Megane, 308, Golf en vooruit, de Captur. Misschien groeit de verkoop van SUV’s het hardst maar in absolute aantallen nog steeds ruim in de minderheid.
  Nieuwe Punto, met Tipo- looks, zou wel mooi zijn.

 • 156GTAsw schrijft:

  Ik vind het prima als er een crossover Alfa komt maar dan gelijk ook een station graag.

 • Rene1964 schrijft:

  Inderdaad 156GTAsw, Crossover op ingekort Giulia chassis met achterwielaandrijving, ook gelijk nieuwe Giulietta 5 deurds en station van maken!

Je kunt je voor een persoonlijk profiel ook bij Club AutoEdizione registreren of log direct in als je reeds lid bent.


Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Categorie�n

Alfa Romeo , FCA , Fiat

Lees meer over

, , ,

Volg ons

Advertenties