Home » Alfa Romeo , FCA

Derde nieuwe Alfa Romeo eind 2017 uit Zuid-Italië

11 mei 2016 20:45 2 reacties

alfa pomigliano1

Op Balocco, Vairano, Arese en nog wat andere plekken liet Alfa Romeo gisteren de pers maar ook dealers rijden met de fantastische Giulia… En niemand lijkt er over uitgesproken te raken. Sergio Marchionne sprak juist daarom ook vol lof over het eigen product die hij overigens naar eigen zeggen in alle variante persoonlijk al gereden heeft. “De Giulia kent geen gelijke“, zei hij na afloop van een persconferentie (foto). “Noem me er eentje die hier op lijkt en dezelfde sensatie kan bieden qua techniek.” Een journalist antwoordde; “BMW?“, waarop de CEO laconiek grinnikte; “Moah meen je dat nou, neem die maar een keer mee naar het circuit dan spreek ik je wel weer. Ik heb dat merk jaren gereden trouwens“.

marchionne giulia

De CEO leek in z’n nopjes na deze helse klus in drie jaar tijd en focust zich nu nog enkel op de verkoop. De Giulia is de auto van het keerpunt en daarmee een cruciaal model. Uiteraard volgt spoedig ook de Stelvio en is een derde model ook al zeker. Wat daarna komt hangt toch echt van het succes van deze eerste drie af, daarover was de grote baas heel eerlijk. Een E-segment topmodel zien we dus niet voor 2018, ook al wordt daar al sinds 2008 over nagedacht. Hij bleek ook eerlijk over de investering in de nieuwe techniek voor de Giulia en modellen die daarvan mee zullen profiteren inclusief Maserati. Het bedrag is hoger dan waar hij over wenst te praten…(#meerdaneenmiljardeuro)

stelvio nurburgring2

[Photo by GTB photography]

De Stelvio is inmiddels gezien rond de Nürburgring (foto) en zal eind dit jaar al klaar zijn voor de productiefase. Het derde model komt volgens Marchionne niet uit Mirafiori maar ergens uit het zuiden. Pomigliano d’arco is daarvoor erg geschikt zegt de CEO meteen daaropvolgend. Welk model er eind volgend jaar daar van de band begint te rollen wilde hij niet zeggen, maar aangezien het om een omvangrijke productie zou gaan waarbij al het personeel weer aan het werk kan, denken we aan de opvolger van de Giulietta. Dit model zal dan ook in diverse varianten van de band rollen in de fabriek waar nu (nog) de Panda wordt gebouwd. De oude Alfa Sud fabriek kan dan opnieuw voorzien worden van Alfa Romeo logo’s (foto boven), terwijl de opvolger van de kleine succesvolle Fiat misschien weer uit Polen zal komen.

To view this page in English please visit our international version.

RSS  

2 reacties »

Je kunt je voor een persoonlijk profiel ook bij Club AutoEdizione registreren of log direct in als je reeds lid bent.


Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Categorie�n

Alfa Romeo , FCA

Lees meer over

,

Volg ons

Advertenties