Eerste glimp elektrische Abarth

“Uitgelekt”

Een fel (groen) gekleurde Abarth EV staat in een ruimte waar ook enkele Maserati’ staan opgesteld, onder andere de splinternieuwe GranTurismo. Het lijkt erop dat het eerste elektrische bommetje van het merk met de schorpioen ergens in de catacomben van Mirafiori alvast klaar is gezet voor een presentatie. Het betreft een productiemodel, dus de assemblage van de Abarth op basis van de FIAT 500 EV is in Turijn al bij wijze van proef gestart. De presentatie van de nieuwe Abarth zal eind volgende maand plaatsvinden op 24 november. De eerste variant heeft volgens de laatste info 157 pk. Als Abarth haar glansrijke traditie in ere houdt, zullen op termijn ook weer houten Assetto kistjes van stal gehaald worden en krijgen we van zelf nieuwe meer gepeperde varianten te zien met andere labels zoals 695.

Strak en elektrisch.

De eerste aanblik toont niet bepaald grootse veranderingen ten opzichte van de FIAT, maar eerder subtiele aanpassingen. De elektrische Abarth is te herkennen aan een prominent aanwezig letterlogo op de voorzijde met een subtiel merklogo op de motorkap. De ‘luchtlinlaat’ is alleen qua omlijsting / uitsparing hertekend en de nadruk ligt verder op een soort diffuser / spoilerlip. Alles draait om stroomlijn dus het is een beetje naïef om te denken dat de nieuwe Abarth meer gaten zou moeten hebben dan de gewone 500. De achterzijde schijnt ook een uitgesproken diffuser te hebben en een dakspoiler. Binnenin (wie zien op dit plaatje de vertrouwde mooie gekuipte sportstoelen) schijnt de afwerking heel herkenbaar te zijn, compleet met alcantara en carbon fiber. Aan de zijkant zou een striping staan in nieuwe stijl en zijn er aan de onderzijde uiteraard skirts bevestigd. Het ontwerp van de naar verluidt 18 inch velgen blijft nog even een verrassing. We vinden de FIAT 500 in basis al erg mooi, dus deze Abarth zal ons naar verwachting ook flink kunnen bekoren, zodra we ‘m in vol ornaat kunnen aanschouwen.

2 gedachten over “Eerste glimp elektrische Abarth

 • 24 oktober 2022 om 01:07
  Permalink

  Vind het vorig model veel mooier , die hebben een echte agressieve zicht zoals vroeger , ik zou hem niet willen , dan blijf ik nog liever 10 jaar verder rijden met mijn vorig model . Mvg Mario

  Beantwoorden
 • 24 oktober 2022 om 23:11
  Permalink

  Raar ontwerp. Ook met een flinke vleug VW (ID3, Buzz) erin. Te weinig PK’s, te weinig “dik”. Ook nog spoilers (die heeft Abarth nu nauwelijks, gelukkig). En dik Abarth voorop, anders denk je “hee, een Fiat”(??).
  Ik ga voor de Smart #1 Brabus. Groter, sneller, luxer voor dezelfde prijs.

  Beantwoorden

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.