Elkann schrijft brief aan werknemers over fusie

John Elkann stuurde vandaag een brief aan alle werknemers van FCA. De kleinzoon van Giovanni Agnelli deed dit omdat het een historisch moment betreft:

Beste collega’s,

In het bestaan van alle grote bedrijven en diens mensen, zijn bepaalde gebeurtenissen direct te herkennen als mijlpalen in de geschiedenis. Voor FCA is het akkoord met Groupe PSA, een van die mijlpalen.

We staan aan een enthousiasmerend begin van het opnieuw uitvinden van de automobiel. De komende jaren zijn daarin cruciaal, waarbij het zal gaan om drie pijlers: voertuigen die met alternatieve energie worden aangedreven, autonoom rijden en tot slot connectiviteit. Deze technologische revolutie vraagt om een nog meer innovatieve benadering, dan welke uitdaging tot nu toe dan ook.

FCA en PSA zijn sterke bedrijven. Beide bezitten een exceptioneel niveau van toewijding binnen de gelederen, met een ononderbroken vorm van teamwork binnen alle afdelingen. We hebben onafhankelijk van elkaar reeds grote dingen bereikt, maar zullen nu tot buitengewoon grotere zaken in staat zijn. Ons gemeenschappelijk doel, in dit nieuwe tijdperk van duurzame mobiliteit, is om als pioniers te werken in de ontwikkeling van revolutionaire technieken. Met innovatieve producten en vooruitstrevende oplossingen. Samen kunnen we onze mondiale doelstellingen veel sneller en effectiever realiseren. Daarmee creëren we tevens meer waarde en duidelijke kansen voor onze stakeholders.

Uiteraard start dit traject bij jullie allen en dankzij jullie geweldige inzet van de afgelopen jaren. De vruchten zullen geplukt worden door onze klanten, partners, aandeelhouders en uiteraard het bedrijf als geheel. Maar ook alle gemeenschappen waarin we actief zijn en waaraan we dagelijks onze positieve bijdrage leveren. Onze ervaring met een fusie, wat nu een groot voordeel is, is dat het beste van beide werelden en culturen naar boven zal komen.

Op deze manier is er sprake van een enorme rijkdom qua diversiteit op het gebied van ideeën, ervaring, continuïteit en op het gebied van nieuwe vooruitzichten. Dit zorgt voor een basis waar steeds betere oplossingen uit voort kunnen vloeien, als het gaat om toekomstige uitdagingen. Dit vraagt om buitengewoon goed leiderschap. We bevinden ons in de gelukkig positie dat beide teams tot de beste behoren in de gehele hedendaagse sector. Ik ben erg blij met de positie van Carlos Tavares als CEO van de nieuwe groep, gezien zijn enorme prestaties bij PSA de afgelopen jaren. Mike Manley, die het afgelopen jaar met veel energie, inzet en succes FCA heeft geleid, zal hem bijstaan.

Onze twee bedrijven -beide het summum van twee trotse familiebedrijven die op constante wijze de tijd doorstaan en generaties voorbij zien gaan- hebben vanaf het ontstaan van deze sector, meer dan honderd jaar geleden, een belangrijke bijdrage geleverd. Nu bundelen we onze krachten om een nieuw en nog ambitieuzer hoofdstuk te schrijven in deze geschiedenis van de automobiel. Ons doel is het opbouwen van een grote firma die een beslissende rol zal spelen in het vormgeven van dit nieuwe tijdperk. Uiteraard is er nog veel te doen de komende maanden. We zullen op onvermoeibare wijze moeten werken, om alle noodzakelijke goedkeuringen erdoor te krijgen, zodat dit ondertekende akkoord tot een goed einde kan worden gebracht. Vandaag ben ik alvast zeer verheugd dat we deze start kunnen vieren van het vormen van een grote onderneming. Beter kunnen we 2019 niet afsluiten en een nieuw jaar ingaan.

Ik dank jullie allemaal voor het werk van afgelopen jaar en ik wens jullie goede feestdagen toe met jullie families.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.