Home » Alfa Romeo , Motorsport

Fabrizio Giovanardi terug op het circuit met Alfa Romeo

24 maart 2018 20:30 5 reacties

In het WTCR van de FIA zien we de terugkeer van een oude bekende veteraan, die bovendien opnieuw met een Alfa Romeo zal racen. Meervoudig winnaar Fabrizio Giovanardi zal namelijk na jaren van afwezigheid achter het stuur kruipen van de Alfa Romeo Giulietta TCR by Romeo Ferraris voor het Team Mulsanne. Giovanardi is inmiddels 51 jaar oud en werd vooral bekend dankzij zijn prestaties in de 156 TS en GTA gedurende de WTCC kampioenschappen. Giovanardi is enthousiast over de Giulietta TCR en bedankt Romeo Ferraris dat ze vertrouwen hebben in zijn kunnen, ook al is het alweer jaren geleden dat hij voor het laatst meedeed aan een competitie. De honger om weer voluit te gaan is er volop bij de ervaren Emiliaan. Giovanardi leerde de Giulietta TCR kennen op het circuit van Monza en was erg te spreken over de rijeigenschappen.

‘Il Piedone’ (de platvoet) zoals Giovanardi (net als filmlegende Bud Spencer) altijd werd genoemd vanwege zijn moedige rijstijl, begon ooit met karten en werd vervolgens al succesvol in de Formule 3 en Formule 3000. Vanaf 1992 (Peugeot) volgden de toerwagens en werd hij eveneens succesvol voor Alfa Romeo, toen (1995 tot 1997) nog met de legendarische 155 TS. In 2002 volgde de overstap naar de European Touring Car Championship (een korte overstap naar BMW beviel niet) en vervolgens waren er de successen in de WTCC. Daarna deed de man uit Sassuolo het nog eens dunnetjes over in de BTCC (met Vauxhall) en racete hij ook in de Argentijnse TC2000 en de Australische V8. Giovanardi krijgt dit seizoen hulp van de al even ervaren voormalige F1-coureur Gianni Morbidelli. Michela Cerruti die zelf al voor Romeo Ferraris in de Giulietta plaatsnam en nu een leidinggevende rol heeft over het team, noemt de toevoeging van al deze ervaring een waardevolle stap vooruit om competitief te worden op dit hoge niveau. Ook de leiding van het WTCR is blij met de komst van iemand als Giovanardi in deze competitie.

To view this page in English please visit our international version.

RSS  

5 reacties »

 • Sergio marchionne schrijft:

  De andere rijder is ook geen onbekende .
  Gianni morbidelli

 • Lusso schrijft:

  Top!

 • Hoekree schrijft:

  Zeker toppie

 • mark46 schrijft:

  Hopelijk komt Alfa bij zinnen en gaan ze hier geld in steken. De TCR is een super mooie klasse, waarin alle merken aan mee doen

 • Squadra schrijft:

  Mark46,

  Romeo Ferrari’s heeft al semi steun van FCA ik sprak een tijd geleden op Assen tijdens TCR mensen van Abarth die de motor helemaal deden deze meneer gaf heel veel info toen over de motor is een project dat ook wordt gebruikt voor de Abarth 124 Spider Rally!

  Ciao

  Squadra

Je kunt je voor een persoonlijk profiel ook bij Club AutoEdizione registreren of log direct in als je reeds lid bent.


Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Categorie�n

Alfa Romeo , Motorsport

Volg ons

Advertenties