FCA gaat hybride techniek doorontwikkelen in Italië

fca-hybrid

Afgelopen week heeft Fiat Chrysler Automobiles bekendgemaakt dat een financiering vanuit de EU, voor de ontwikkeling van nieuwe techniek is goedgekeurd. Het gaat om een lening van 250 miljoen euro van de Europese Centrale Bank. De investering zal om precies te zijn gebruikt worden, voor het onderzoek naar en de ontwikkeling van hybridetechniek in het daarvoor ingerichte centrum van Magneti Marelli nabij Bari. Daar in het zuidelijke Puglia zal de investering in de periode 2017-2019 gedaan worden, ter bevordering van de productie van groenere techniek. De ECB doet dit via het programma Horizon 2020 met ondersteuning van de InnovFin – EU Finance for Innovators. FCA hoopt zo structureel te kunnen werken aan een toekomst met steeds lagere emissiewaarden. De samenwerking tussen Lingotto en de ECB is al sinds 2009 een feit.

3 gedachten over “FCA gaat hybride techniek doorontwikkelen in Italië

 • 4 december 2016 om 14:29
  Permalink

  Mooi initiatief. Goed voor de regio die het zo hard nodig heeft, goed voor EU en ECB en InnovFin die hiermee een nuttige bestemming hebben gevonden voor de beschikbare financiering. En goed voor FCA, die hiermee een stimulans geeft aan de broodnodige ontwikkeling van hybride techniek. FCA moet echt haast maken met die ontwikkeling, ook van EV techniek, nu alle andere grote fabrikanten hierop inzetten en bedragen van soms 10 miljard spenderen. Juist in de hogere segmenten van Ferrari, Maserati, Alfa, Jeep, etc essentieel om over 10 jaar nog mee te doen op het wereldtoneel. We zien bv bij Maserati nu al hoe ze een aanzienlijk deel van de markt mislopen door de afwezigheid van EV en PHEV alternatieven, in vergelijking tot Tesla, maar ook Mercedes en Porsche. Laten we hopen dat dit mooie initiatief de ontwikkeling in een stroomversnelling brengt.

  Beantwoorden
 • 4 december 2016 om 19:15
  Permalink

  Geheel eens. Mooi dat EU hier subsidie voor geeft, goed dat Fiat gaat aanhaken. Bijna 30 jaar geleden liep Fiat ver vooruit met de E-Panda.
  Hybride is nodig om zuiniger te rijden en om in stad en file’s luchtverontreiniging te beperken. Ik hoop dat dit initiatief al binnen een paar jaar leidt tot hybride auto’s op de markt.

  Beantwoorden

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.