Home » FCA

FCA Heritage knapt zelf klassiekers op en verkoopt ze

4 februari 2018 12:48 2 reacties

Hoe kun ja als fabrikant beter je klassieke wagenpark behouden, dan door het deels zelf op te kopen, in concoursstaat te brengen en het vervolgens weer te verkopen aan liefhebbers. FCA heeft onder de Heritage vlag dit geweldige initiatief nu genomen. Onder de titel “Reloaded by Creators” is men nu begonnen met het restaureren van enkele unieke exemplaren van de merken Alfa Romeo, Fiat en Lancia.

FCA Heritage gaat dus verder dan het verzamelen van liefhebbers op de gebruikelijke jaarlijkse evenementen voor klassieke auto’s. Het tot in detail verfraaien van klassieke Alfa’s, Fiat’s En Lancia’s lijkt ons een slimme manier om behalve het erfgoed zelf, ook de daarbij behorende geschiedenis levendig te houden. Zoals je kunt zien neemt Lancia daar bijvoorbeeld ook een prominente plaats bij in. Een heugelijk feit gezien de staat waarin het merk uit Turijn zich vandaag de dag bevindt. De projecten zijn er volgens het FCA Heritage team van voormalig designchef Roberto Giolito op gericht, om ook meer gangbare (en dus minder kostbare) modellen in ere te herstellen.

Toch zijn de modellen hieronder vrij exotisch en hebben ze elk een bijzonder verhaal. Dat laatste vooral omdat ze uit de eigen gelederen van FCA komen. Tot de eerste lichting behoort bijvoorbeeld een Alfa Romeo SZ uit 1989 die onderdeel was van de testvloot, die gebruikt is tijdens de ontwikkeling van deze icoon met Busso. Of wat te denken van een Duetto uit 1991 met een unieke groene metallic lak, die destijds als showmodel is gepresenteerd, maar uiteindelijk nooit in die tint in productie is geweest. Ook bijzonder is een gelimiteerde Fulvia Coupé (foto boven) uit 1973 ter ere van een rally-kampioenschap voor Lancia die in Montecarlo bezegeld werd. Verder zien we een markante Appia Coupé Pininfarina uit 1959 en een van de eerste 124 Spiders in ‘Amerikaanse stijl’ die voor de Europese markt is geproduceerd uit 1981. Er zijn momenteel overigens nog meer projecten in ontwikkeling. FCA Heritage toont deze creaties op het Automotoretrò dat dit weekend gaande is in Turijn.

To view this page in English please visit our international version.

RSS  

2 reacties »

  • HZW schrijft:

    De eerste is wel prachtig in het blauw met zwarte motorkap.

  • Lusso schrijft:

    Mooi initiatief!

Je kunt je voor een persoonlijk profiel ook bij Club AutoEdizione registreren of log direct in als je reeds lid bent.


Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Categorie�n

FCA

Lees meer over

, , ,

Volg ons

Advertenties