Ferrari broedt op nieuw soort Crossover

Tijdens een bezoek aan Wall Street (in het kader van 70 jaar Ferrari) sprak Marchionne opnieuw over de aanstaande Crossover van Ferrari. Volgens de grote baas is dit een project waar enkele jaren aan gewerkt zal worden, om tot een zo origineel mogelijk concept te komen dat het merk eer aan zal doen. Het wordt weliswaar een meer alledaagse Ferrari, maar niet zonder een échte Ferrari te zijn. Met andere woorden in Maranello doet men er alles aan om niet met zomaar een SUV of Crossover te komen.

Ferrari wil dus als het even kan van twee walletjes eten. Enerzijds circa 10.000 eenheden meer verkopen en anderzijds dit niet bereiken door met een model te komen dat bijna elke merk ter wereld wel in huis heeft. Mee gaan met de massa zonder de markt van de massa écht te betreden dus. Marchionne gaf vast aan dat dit niet voor 2020 een feit zal zijn omdat er nog niets is besloten rond dit strategisch belangrijke model.

Marchionne verklaarde tevens dat een eventuele interesse van het Chinese Great Wall niet interessant is voor FCA, gezien de grote verschillen tussen de beide partijen. Verder herhaalde de CEO dat een strategisch belangrijk merk als Jeep absoluut niet te koop is en dat verkoop ook nooit is overwogen door Lingotto.

4 gedachten over “Ferrari broedt op nieuw soort Crossover

 • 13 oktober 2017 om 21:31
  Permalink

  Van pure prostitutie gesproken…Weer een SUV… ik denk dat we het dieptepunt nu wel bereikt hebben. Marchionne mag voor mijn part zo snel mogelijk vervroegd op pensioen. Die vent denk puur als een boekhouder aan de korte termijn inkomsten zonder zich te bekommeren om de merkidentiteit. Moest Enzo nog leven zou hij Marchionne eigenhandig wurgen en hij zou nog gelijk hebben ook.

  Beantwoorden
 • 16 oktober 2017 om 15:10
  Permalink

  “Volgens de grote baas is dit een project waar enkele jaren aan gewerkt zal worden….” Dat roept S.M. nu bij elk model en productieplan. Begin steeds harder om die vent te lachen….

  Beantwoorden

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.