Ferrari FF op de helft van z’n carrière

FF fl

Wat vliegt de tijd was onze gedachte, bij het zien van deze scoop-plaatjes van een Ferrari FF in de sneeuw met afgeplakte neus. Het was alweer in 2011 dat we de ontwikkeling van Ferrari’s vlaggenschip nauwlettende volgden. Een toch wel stijlvol vormgegeven onconventionele shooting-brake werd uiteindelijk de ruime opvolger van de 612 Scaglietti. De enige update die vervolgens volgde was een mooie versie met panoramadak in 2012.

FF fl2

Een omdat dit alweer vier jaar geleden is straks, werkt Ferrari aan een aanpassing van de majestueuze FF onder de werktitel F151M. Sommigen beweren dat de grote GT van Maranello nu ook een V8 turbo onder de kap heeft, maar dat is alles behalve zeker. Op de foto’s van de vierwielaangedreven Ferrari in de Zweedse sneeuw, zien we enkel een afgeplakte voorzijde, maar inmiddels hebben mensen in Italië ook een FF gespot met afgeplakte achterbumper. We verwachten cosmetisch gezien dus enkel milde aanpassingen en eerlijk gezegd heeft de FF ook niet veel meer nodig. Technisch zal er ook het een en ander aangepast worden, omdat Ferrari daarop een reputatie hoog heeft te houden. Deze tests in de sneeuw hebben daar ongetwijfeld mee te maken. We denken dat niet eerder dan tegen 2018 gedacht wordt aan vervanging van dit topmodel.

Een gedachte over “Ferrari FF op de helft van z’n carrière

  • 29 januari 2015 om 08:18
    Permalink

    De meningen over deze auto zijn verdeeld, maar ik was een fan van het eerste uur. Een auto die je moet zien in het echt. Ik ga er vanuit dat het een 12 cylinder zal blijven. Ik zou het eigenaardig vinden moest ferrari afstappen van hun klassieke configuratie.

    Beantwoorden

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.