Fiat 500 Pop-Bi: ‘Cinquino’ als ‘Ape’ naar Japan

500 Pop-Bi

Het gebeurt wel vaker dat een voor Fiat relatief kleine markt als de Japanse of de Nederlandse een speciale versie ontvangt. Meestal is dat om de verkoop die toch al behoorlijk goed loopt, weer extra te stimuleren met een verse versie. We hebben even geen cijfers paraat, maar de Fiat 500 zal het redelijke doen in het onlangs getroffen Japan, waardoor Fiat heeft besloten om in dit land alweer een unieke variant te gaan leveren. De 500 is in Japan een stuk duurder dan bij ons, maar blijkbaar zijn er toch voldoende Japanse klanten die de verleiding van de mooie Cinquino niet kunnen weerstaan. Eerder ging er al een knaloranje versie die kant op evenals bij ons. Dit keer gaat de 500 met twee kleuren als Maya de Bij in gesloten en open versie (500C).

De Pop-Bi is zoals de naam al doet vermoeden een ‘Pop’ versie met 1.2 4 cilinder motor met 69 pk en automaat. Het uitgesproken dingetje kost maar liefst 18.000 euro in het land van de Yen. De 500 zal vanaf dit najaar ook de Chinese markt betreden met de in Mexico geproduceerde versie. De Japanse 500 komt zoals je kunt zien uit Polen.

 

 

2 gedachten over “Fiat 500 Pop-Bi: ‘Cinquino’ als ‘Ape’ naar Japan

 • 9 juni 2011 om 15:57
  Permalink

  Wat zijn de verschillen tussen een Poolse en Mexicaanse 500 en waarom Japan en China niet dezelfde versie?

  Beantwoorden
 • 9 juni 2011 om 16:19
  Permalink

  De veiligheidseisen (USA versie heeft grondige aanpassingen gehad met name wat de stijfheid van de achterzijde betreft). Die zijn in Japan blijkbaar niet nodig.

  Beantwoorden

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.