Home » Fiat

Fiat 500E gewoon verkrijgbaar in Nederland

16 juli 2017 11:39

Ineens zagen we bij Wim Prins in Nunspeet een Fiat 500E gekoppeld aan het stopcontact… Toen zagen we er nog één en na wat door te zijn gelopen naar het terrein achter de Veluwse Alfa-dealer nog eens 13 stuks! Het zijn stuk voor stuk volledig elektrische 500E’s met meestal maar enkele dozijnen aan duizenden kilometers op de teller. Het Californische kentekenplaatje getuigde nog van hun herkomst. Het stof van de Amerikaanse westkust bedekte nog de voor ons ongebruikelijke kleuren lak. Het is geen gewone 500 en nooit zagen we ‘m in het echt. Al met al een prachtig schouwspel dus. We weten nog goed dat toen de Fiat 500E op de Californische markt verscheen, Fiat een grote vloot in het leven riep als vervangend vervoer voor de zakelijke rijders. FCA werkte hiervoor samen met grote verhuurbedrijven. We hebben een vermoeden dat ook deze vijftien exemplaren die taak hadden bij een van de 6000 Californische vestigingen waar je de 500E kon meekrijgen (12 dagen per jaar) en dat er op een gegeven moment een veiling heeft plaatsgevonden, met Nederland als eindbestemming.

Er is in principe een markt voor in ons land (slechts 4% bijtelling!) en opvallen doen ze, maar echt goedkoop is ie natuurlijk niet en dus is het nog afwachten wat ‘een gek ervoor geeft’. Wim Prins heeft als ondernemer en Italiaans autofanaat echter wel gewaagdere dingen gedaan in z’n leven en heeft deze deze stap ‘gewoon’ genomen. Overigens zal de volgende generatie Fiat 500 die in 2019 gepresenteerd zal worden, ook als hybride op de markt komen en mogelijk zelfs als volledig elektrische variant, waar dit ‘Amerikaanse model’ uiteraard de ideale basis voor vormt. Zoals gezegd valt de 500E op. Wie de normale Europese 500 goed kent, ziet dat bumpers van een heel andere orde zijn. De extra grote dakspoiler is eveneens kenmerkend plus de kleuren, de specifieke velgen en het logo met oranje ‘E’. De 111 pk sterke 500E kan dankzij de onderhuidse techniek met batterijen in 9 seconden naar de 100 en heeft een maximum koppel van 200 Nm. De top ligt tegen de 140 km per uur. Binnen 4 uur is de 24 kWh sterke batterij weer volledig opgeladen. Wim Prins heeft enkele exemplaren staan met een iets hogere kilometerstand, die al weg mogen vanaf 17.500 euro. De jongste en minst gebruikte exemplaren kruipen dicht tegen de 20.000 euro aan inclusief BTW.

To view this page in English please visit our international version.

RSS  

»

 • Yamashita schrijft:

  Best nog prijzig. Een vriend van mij kocht voor 8000 Dollar een 500 E met een lage kliometerstand in de USA. Hij schijnt heerlijk te rijden.

 • Hans schrijft:

  Deze elektrische Fiats staan al enkele maanden te koop bij Boonstra schadeautos,uiteraard zonder schade ,maar ook €5000 goedkoper

 • HZW schrijft:

  Ik zag vorige week Vrijdag voor het eerst er één (Oranje) rijden.

 • tobias schrijft:

  Hoeveel km kunt ge doen met een oplaadbeurt?

 • dmantione schrijft:

  Officieel 87 mijl, maar dat is volgens de Amerikaanse meetmethode en is dus volstrekt onvergelijkbaar met andere Europese auto’s.

 • Rene1964 schrijft:

  Handig stadskarretje voor korte afstanden!

 • HZW schrijft:

  Duur stadskarretje voor korte afstanden.

Je kunt je voor een persoonlijk profiel ook bij Club AutoEdizione registreren of log direct in als je reeds lid bent.


Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe jouw reactie gegevens worden verwerkt.

Categorie�n

Fiat

Lees meer over

, ,

Volg ons

Advertenties