Fiat 500L draagt ook Sport logo

De Fiat 500L in z’n meest dynamische outfit heet nu Sport, waarmee deze versie zich bij de onlangs gepresenteerde 500X en Tipo mag gaan voegen met dezelfde aanduiding. Wat in 2013 begon met de naam Trekking en vervolgens Beats Edition, (City)Cross (vanaf de milde facelift in 2017) en S-Line ging heten, is nu dus simpelweg de Sport. Je zou kunnen zeggen dat Fiat de ene keer het avontuurlijke Off-road karakter wil benadrukken en de andere keer het frisse bijna sportieve aspect. Niet geheel onlogisch, want de 500L die hoger op de pootjes staat en van dikkere bumpers is voorzien, oogt als een vlotte sneaker.

Welke saus men ook bedenkt, de degelijke 500L zal nooit geheel het predicaat cool (wat ooit zelfs een kreet in de reclamecampagne was: ‘Growing up is cool’) of stoer krijgen van het brede autominnende publiek. In onze ogen is dat ook helemaal niet nodig. De 500L is ruim, eindeloos praktisch, biedt veel zicht rondom en heeft een origineel voorkomen. Elke rit in deze slimme gezinsauto is een garantie op comfort en ideale ruimtebeleving. De 500L Sport is verkrijgbaar met een matgrijze lak en glanzend zwart dak. De Fiat 500L Sport is op het logo en wat rode en gematteerde details na, verder niet aangepast ten opzichte van de S-Design. Fiat heeft van dit type 500L ook nog de Cross en de City Cross in de handel. Voor benzineliefhebbers is er weinig te kiezen en stopt het bij de ondermaatse 1.4 95 pk Fire. De diesel gaat tot 120 pk via de 1.6 MJet.

In Nederland heeft Fiat de 500L trouwens zelfs uit de schappen gehaald, gezien de lage verkoopaantallen en vanwege het feit dat de TwinAir niet langer geleverd wordt op dit model. Erg jammer in onze ogen. We hebben vele plezierige kilometers in deze auto afgelegd.

3 gedachten over “Fiat 500L draagt ook Sport logo

 • 20 september 2019 om 21:25
  Permalink

  Als FCA geen Fiats en Alfa’s gaat leveren met firefly of andere moderne motor met hybride en ook keuze vol elektrisch, dan kan het alle modellen van de markt halen. Niet alleen in Nederland. Hoe is het mogelijk dat de nieuwste 500L wordt geleverd met dezelfde motoren als de Grande Punto in 2005?
  Het zou fijn zijn als FCA z’n klanten wat serieuzer zou nemen.

  Beantwoorden
 • 21 september 2019 om 00:51
  Permalink

  Ik huurde voor onze vakantie in Sicilië een Fiat 500L, redelijk basic en met slechts een 1,3 diesel… een heerlijke auto, ik denk er nog aan!

  Beantwoorden
 • 22 september 2019 om 10:38
  Permalink

  Rare uitvoering. Wie de 500L met “sport” associeert heeft er weinig van begrepen. Het is gewoon een heel fijne gezinsbak, met veel ruimte en ruimtebeleving door het uitstekende zicht rondom. Twin Air motor (zeker indien getuned) is redelijk zuinig en pittig genoeg, maar sporty .. nou neen. Gelukkig niet.

  Beantwoorden

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.