Home » Fiat

Fiat 500L draagt ook Sport logo

20 september 2019 21:07 3 reacties

De Fiat 500L in z’n meest dynamische outfit heet nu Sport, waarmee deze versie zich bij de onlangs gepresenteerde 500X en Tipo mag gaan voegen met dezelfde aanduiding. Wat in 2013 begon met de naam Trekking en vervolgens Beats Edition, (City)Cross (vanaf de milde facelift in 2017) en S-Line ging heten, is nu dus simpelweg de Sport. Je zou kunnen zeggen dat Fiat de ene keer het avontuurlijke Off-road karakter wil benadrukken en de andere keer het frisse bijna sportieve aspect. Niet geheel onlogisch, want de 500L die hoger op de pootjes staat en van dikkere bumpers is voorzien, oogt als een vlotte sneaker.

Welke saus men ook bedenkt, de degelijke 500L zal nooit geheel het predicaat cool (wat ooit zelfs een kreet in de reclamecampagne was: ‘Growing up is cool’) of stoer krijgen van het brede autominnende publiek. In onze ogen is dat ook helemaal niet nodig. De 500L is ruim, eindeloos praktisch, biedt veel zicht rondom en heeft een origineel voorkomen. Elke rit in deze slimme gezinsauto is een garantie op comfort en ideale ruimtebeleving. De 500L Sport is verkrijgbaar met een matgrijze lak en glanzend zwart dak. De Fiat 500L Sport is op het logo en wat rode en gematteerde details na, verder niet aangepast ten opzichte van de S-Design. Fiat heeft van dit type 500L ook nog de Cross en de City Cross in de handel. Voor benzineliefhebbers is er weinig te kiezen en stopt het bij de ondermaatse 1.4 95 pk Fire. De diesel gaat tot 120 pk via de 1.6 MJet.

In Nederland heeft Fiat de 500L trouwens zelfs uit de schappen gehaald, gezien de lage verkoopaantallen en vanwege het feit dat de TwinAir niet langer geleverd wordt op dit model. Erg jammer in onze ogen. We hebben vele plezierige kilometers in deze auto afgelegd.

To view this page in English please visit our international version.

RSS  

3 reacties »

 • CCHans schrijft:

  Als FCA geen Fiats en Alfa’s gaat leveren met firefly of andere moderne motor met hybride en ook keuze vol elektrisch, dan kan het alle modellen van de markt halen. Niet alleen in Nederland. Hoe is het mogelijk dat de nieuwste 500L wordt geleverd met dezelfde motoren als de Grande Punto in 2005?
  Het zou fijn zijn als FCA z’n klanten wat serieuzer zou nemen.

 • Johannes Jonckheere schrijft:

  Ik huurde voor onze vakantie in Sicilië een Fiat 500L, redelijk basic en met slechts een 1,3 diesel… een heerlijke auto, ik denk er nog aan!

 • Kinkel schrijft:

  Rare uitvoering. Wie de 500L met “sport” associeert heeft er weinig van begrepen. Het is gewoon een heel fijne gezinsbak, met veel ruimte en ruimtebeleving door het uitstekende zicht rondom. Twin Air motor (zeker indien getuned) is redelijk zuinig en pittig genoeg, maar sporty .. nou neen. Gelukkig niet.

Je kunt je voor een persoonlijk profiel ook bij Club AutoEdizione registreren of log direct in als je reeds lid bent.


Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Categorie�n

Fiat

Lees meer over

,

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Advertenties