Fiat Egea heet alleen in Turkije zo en staat bij de dealer

aegea turkiye4

[UPDATE met video] De opvolger van de in Turkije uiterst populaire Fiat Linea staat inmiddels bij de lokale dealer en heet Aegea (edit: Egea). De conceptnaam van een heel project waaruit een C-segment sedan, stationwagon, hatchback en uiteindelijk zelfs een crossover zullen vloeien, heeft dus de productiefase gehaald. De naam Egea is volgens de laatste berichten enkel voor de Turkse markt bestemd. In Turkije wordt de sedan met 1.4 en 1.6 benzinemotoren verkrijgbaar en de 1.3 en 1.6 diesel. Het aantal pk’s zal in eerste instantie variëren van 95 tot de 120 pk.

aegea turkiye

aegea turkiye2

De sedan zal ook de Italiaanse markt bereiken. Volgens regionaal CEO Alfredo Altavilla zal dit in november al zijn. De naam van de sedan zal dan in ieder geval anders zijn en deze wordt in oktober bekendgemaakt. De voor Europa belangrijke stationwagon en hatchback zullen in Genève aan het Europese publiek getoond worden. De Egea staat op de langste versie van het B-segment platform dat ook voor de 500L, 500X en de Renegade wordt gebruikt. In Bursa zal de volgende maand de productie definitief van start gaan. De komende maanden zal steeds meer over dit economische en meer rationele model van Fiat bekend worden. De sedan zal tegen een zeer concurrerende en scherpe prijs in Italië vermarkt gaan worden, aldus Altavilla. Italiaanse dealers hebben reeds met het model kennis kunnen maken.

aegea turkiye3

4 gedachten over “Fiat Egea heet alleen in Turkije zo en staat bij de dealer

 • 15 september 2015 om 22:22
  Permalink

  Gelukkig zonder (afschuwelijke) snor in de grille.

  Beantwoorden
 • 16 september 2015 om 21:03
  Permalink

  Ik ben benieuwd naar de hatchback. Deze variant gaat niet naar NL komen maar de HB en ook de stationwagon mogelijk wel. wel moet de prijs dan onder die van de 500L blijven.

  Beantwoorden
 • 23 september 2015 om 10:12
  Permalink

  Spijtige zaak dat deze niet naar BE of NL komt… ik vind hem wel iets hebben!

  Beantwoorden
 • 14 december 2015 om 08:46
  Permalink

  Vorige week geinformeerd bij de dealer in Turkije. Basis prijs voor een 1.4 benzine motor 95 pk 14.750 Euro.

  Beantwoorden

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.