Fiat Ducato 4×4 Expedition 2017 is camper 2.0

Op de salon voor campers en caravans te Düsseldorf speelt het Italiaanse product uiteraard jaarlijks een belangrijke rol. De Fiat Ducato vooral, is een immens populaire basis voor wie van campers houdt. Dit type product lijkt bovendien steeds populairder te worden onder Europese vakantiegangers, want eind dit jaar verwacht men dat er rond de 105.000 campers op ons continent zijn verkocht (+10%). Sinds 2006 speelt Fiat met de Ducato hier nog bewuster dan voorheen op in. Dankzij de vele beschikbare configuraties waarin het chassis van de Ducato uit de Sevel fabriek komt rollen, zul je op de weg campers in allerlei maten blijven zien met onderhuids een hoop Fiat-DNA. Vooral ook in Duitsland, wat een knappe prestatie is van Fiat Professional. Niet voor niets is begin dit jaar voor de tiende keer op rij, de Fiat Ducato door de lezers van het vaktijdschrift Promobil uitgeroepen tot ‘Beste Camperchassis van het Jaar’. De Ducato werd verkozen boven een concurrent als de Mercedes Sprinter.

Fiat heeft op dit gebied natuurlijk ook van zichzelf voldoende ideeën qua mogelijkheden. Dit jaar is een redelijk indrukwekkende Fiat Ducato 4×4 ster van de salon in Duitsland. Een bus die klaar lijkt voor lange tochten door minder herbergzame gebieden. De Ducato 4×4  Expedition 2017 staat nog niet direct in de folder, maar vormt een in eerste instantie een inspiratiebron voor de vele ombouwbedrijven. Onder de kap ligt een krachtige 2.3 MultiJet2 dieselmotor met 180 pk. De krachtigste in het gamma. Onderin vinden we voor de Ducato de 2.0 115 pk en ertussen de 2.3 130 pk en de 2.3 150 pk.

De permanent vierwielaangedreven Ducato 4×4 Expedition 2017 toont aan dat ‘camper-en’ anno nu ook heel hip kan zijn. Het is een praktische maar ook aantrekkelijke bus om te zien. Het nieuwe 4×4 systeem is voorzien van twee elektromotoren en een viscose koppeling in de aandrijfas, voor de juiste verdeling van de koppel tussen voor- en achterwielen. Hierdoor heeft deze Off-road camper ook de juiste hoeveelheid grip op veel minder goed geplaveide wegen en onder allerlei weersomstandigheden.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.