Fiat mogelijk dichtbij overeenkomst overname Chrysler

marchionne chrysler

Sinds vrijdag gaat het gerucht rond dat Fiat na lange tijd weer heel dichtbij een overeenkomst is voor een volledige overname van Chrysler. De onderhandelingen met de enige andere eigenaar het fonds VEBA, zijn op dit moment rond kerst al het goed is in volle gang. Het zou een groot geschenk onder de boom zijn voor Sergio Marchionne, aangezien de vertraging van de afgelopen tijd de firma meer slecht dan goed doet. Er hangt volgens analisten een ‘snel akkoord’ in de lucht voor de overname van de overige 41,5% tegen een waardebepaling van rond de 4,6 miljard dollar. Het bedrag vormt een middenweg tussen dat waar Fiat enerzijds en de VEBA anderzijds op hoopten.

Het goede humeur van de CEO in donkere trui, spreekt volgens de Amerikaanse pers boekdelen. Tijdens het ontvangen van een doctoraat op de Michigan State University vorige week, zag men een duidelijk opgewekte CEO. Ook recente opmerking van de grote baas waarin hij benadrukt dat alles en iedereen enkel vertrouwen hoeft te hebben in de prestaties van de groep, wijzen in de richting van een akkoord. De alsmaar groeiende verkopen in de VS zijn daarbij een goede steun in de rug. Maar zelfs voor de moeizame situatie in eigen land en Europa klonk een bemoedigende boodschap eind vorige week die afkomstig was van Marchionne zelf.

5 gedachten over “Fiat mogelijk dichtbij overeenkomst overname Chrysler

 • 25 december 2013 om 20:00
  Permalink

  Er wordt vaak geklaagt wat deze man niet doet, maar hij krijgt toch ongelooflijk veel voor elkaar buiten de ontwikkeling van nieuwe modellen. Ik hoop dat de fusie/overname snel rond is zodat FIAT/Lancia/Alfa Romeo weer mooi merken kunnen worden. Dwz mooie, italiaans ogende vervangers voor de Lancia Delta, Alfa 159 – en geen rebadges meer.

  Beantwoorden
 • 1 januari 2014 om 22:51
  Permalink

  Er is een akkoord en op of omstreeks 20 januari 2014 moet het worden afgerond. Nu snel de showroom vullen met nieuwe Lancia’s. Goed nieuwjaar en beste wensen!

  Beantwoorden
 • 2 januari 2014 om 09:46
  Permalink

  Hulde voor Marchionne, dit jaar kan niet beter beginnen, geweldig nieuws! Hiermee kunnen de ambitieuze plannen worden gerealiseerd.

  Beantwoorden

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.