Fiat Panda recordmeeting: 367 exemplaren en de nieuwe Waze

We hebben al vaak gezegd dat de cultstatus van de Fiat Panda bijna te vergelijken is met die van de 500. Daarom is de tweede meeting voor Panda-liefhebbers ook niet voor niets een groot succes geworden. De praktische en kekke Panda, wordt in Italië vaak liefkozend ‘Pandino’ genoemd. Dat is dan ook de reden dat men de gelijknamige gemeente met circa 9000 inwoners in de provincie Cremona, als locatie voor het evenement van afgelopen zondag heeft gekozen. Deze Lombardijse gemeente vormde in de middeleeuwen een strategische plaats voor de machthebbers uit Milaan (Visconti), die op deze plek behalve een groot kasteel, extra fortificaties lieten aanleggen om zich onder andere tegen een eventuele Venetiaanse aanval te beschermen.

De sfeer is zeven eeuwen later tussen de vele Panda’s uit allerlei jaargangen een stuk vriendelijker te noemen. De meeting met 367 Fiat Panda’s bleek een record. Het vorige Fiat Panda ontmoetingsrecord vond plaats in Japan (318 stuks), omdat gepassioneerde grootschalige meetings daar nu eenmaal veel vaker voorkomen. De vorige meeting is een jaar geleden spontaan georganiseerd door liefhebbers en pakte goed uit dankzij de sociale media. Dat laatste zorgde er mede voor dat Fiat het evenement heeft aangegrepen om de nieuwe editie Panda Waze te promoten. Een verstandige zet vinden wij van de mensen uit Lingotto. Overigens is de Panda Waze een City Cross die is uitgerust met een App op het Panda Uconnect pakket. Waze is de naam voor het navigatiesysteem dat inmiddels wereldwijd door meer dan 100 miljoen consumenten wordt gebruikt. Het is een slim en Live systeem dat je constant op de hoogte houdt van de situatie op de weg en daarop anticipeert door alternatieve routes voor je klaar te leggen. Je gebruikt hiervoor je Smartphone door ‘m op het midden van het dashboard in de daarvoor bedoelde houder te klikken. De Panda Waze is te herkennen aan het Waze-logootje op de zijkant van de auto.

Sinds 1980 zijn er overigens meer dan 7,5 miljoen Fiat Panda’s gebouwd. Deze maand start in Italië de verkoop van de Panda Waze.

[nggallery id=1214]

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.