FIAT schaft de grijze auto af

Addio al grigio!

Vanaf deze zomer neemt FIAT officieel afstand van de grijze auto. De altijd zo populaire en veilige tint waar veel klanten op afkomen verwijst FIAT vrolijk door naar een ander merk. Liefst wel binnen de groep uiteraard en daarom zien we een grijze DS in beeld. Gewaagd en erg dapper vinden wij. Wie vreesde dat FIAT op zou gaan in de grote eenheidsworst die Stellantis heet, heeft nu een extra reden om daaraan te twijfelen. Men wordt een merk van kleur uit een kleurrijk land. Strategisch een slimme zet, want het is een van de meest kosteloze manieren om je te onderscheiden. Mogelijk zijn er fans die enkel enthousiaster worden én komt er dankzij dit statement waarschijnlijk ook een nieuwe groep klanten bewust op je af. Wil je kleur? Ga naar FIAT! Deze zagen we tijdens de opname van dit spotje even niet aankomen. We dachten dat het enkel met het gamma van de nieuwe 600 te maken zou hebben. In Italië klonk al door dat de grijze 600 die je hier ziet (die we er goed uit vonden zien trouwens…haha) een ‘mock-up’ is. Een soort prototype die geschikt was om onder te dompelen. De FIAT 600 debuteert trouwens 4 juli officieel.

3 gedachten over “FIAT schaft de grijze auto af

 • 27 juni 2023 om 13:06
  Permalink

  Prima, maar dan ook mooi blauw, groen of rood. Geen pastel of fluoriserend groen (Abarth). En laat ze aantallen maken. Dit is marginaal beleid (wel aardig hoor), al had Alfa soms wel 3 soorten grijs. Om te gruwen.

  Beantwoorden
 • 27 juni 2023 om 13:39
  Permalink

  Leuke marketingstunt, maar verder vrij zinloos natuurlijk. Als ze gewoon leuke auto’s maken, dan maakt het niet uit welke kleur erop zit. Een 500e in het matgrijs is erg mooi hoor, hoop dat die kleur blijft.

  Beantwoorden

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.