Home » Fiat

Fiat viert in Tychy 500 nummer 1.500.000

10 november 2015 21:22 ��n reactie

Fiat 500 Tychy

Fiat Chrysler Automobiles Poland mag de vlag weer eens uit in verband met het succes van de mooie 500. Nummer 1.500.000 rolde daar alweer van de band. Anderhalf miljoen ongeëvenaard charmante kleine stadauto’s, die in geen enkel land heel serieuze concurrentie te duchten heeft en dus z’n iconische status meer dan waar maakt. Het jubileumexemplaar is een witte 1.2 benzine met 69 pk (zeer comfortabel zoals je in onze aanstaande review van een Panda met blok zult merken) bestemd voor de Franse markt. Inmiddels is het model alweer 8 jaar en 4 maanden op de markt. Nog maar kort geleden is er iets meer aan een restyling gedaan, omdat die dus al die tijd niet echt nodig bleek.

Fiat 500 Tychy2

De Fiat 500 wordt in meer dan 100 landen verkocht. Een kwart daarvan op de Italiaanse markt. Het is in Nederland en België verreweg de meest geziene Fiat. De Auto van het jaar 2008 is verkrijgbaar met de motoren 1.2 69 pk, 0.9 TwinAir met 85 of 105 pk, de bifuel (benzina-LPG) met 69 pk en de eveneens in Polen gebouwde 1.3 MultiJet van 95 pk. Binnenkort schrijven we bij AutoEdizione een ode aan deze succesvolle reïncarnatie van dé Italiaanse volksauto die ooit in 1957 het levenslicht zag.

To view this page in English please visit our international version.

RSS  

1 reactie »

  • Romeo Milan schrijft:

    Al enkele jaren de leukste Fiat die je nieuw kunt kopen, en dat zal nog wel even zo blijven. de leukste dus. De mooiste is, naar mijn mening, nog steeds de Punto.

Je kunt je voor een persoonlijk profiel ook bij Club AutoEdizione registreren of log direct in als je reeds lid bent.


Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Categorie�n

Fiat

Lees meer over

Volg ons

Advertenties