GM beticht FCA van corruptie

Als er één autogroep is in de wereld die bezwaar zal hebben tegen de fusie tussen FCA en PSA, dan is dat GM. Met het afstoten van Opel aan PSA, heeft de Amerikaanse nummer 1 al een risico genomen en nu deze nieuwe eenheid zich gaat versterken via Fiat Chrysler Automobiles, ziet de gigant uit Detroit haar belangen nog verder in het nauw komen. Was Marchionne’s aanbod aan GM dan zo gek nog niet? Hoe dan ook, General Motors heeft al sinds de mislukte inlijving van Fiat in 2003, een echte angstgegner gevonden in de groep uit Lingotto. Voor GM was in 2009 al uitgesloten dat bijvoorbeeld Opel in handen van FCA zou komen.

Nu heeft General Motors besloten dat dit het ultieme moment is om FCA in het nauw te drijven via een heuse beschuldiging, namelijk dat van het op corrupte wijze voeren van onderhandelingen met de Amerikaans bond UAW over nieuwe arbeidsovereenkomsten. Men doelt dit keer niet op het aannemen van een gouden horloge door de inmiddels overleden CEO van FCA.

Intussen is de reactie vanuit FCA klip en klaar. Het zou niet meer dan een poging zijn van GM om de fusie met PSA, die juist deze dagen vorm gaat krijgen, af te remmen. Het gaat volgens CEO Mike Manley in een brief aan de werknemers vandaag, om pure speculaties en geen nieuwe feiten waar bewijzen voor zijn. Gisteravond al aarzelde FCA niet om direct naar buiten te komen met een reactie. Een woordvoerder van Lingotto noemde de beschuldiging uiterst ongefundeerd. GM ziet in FCA een steeds sterker wordende concurrent dat bovendien gaat samenwerken met het eveneens succesvolle PSA. Vanmiddag is er een belangrijke vergadering (Investor day) van Exor, waarbij alle ogen en oren gericht zullen zijn op John Elkann in verband met deze beschuldigingen.

Een gedachte over “GM beticht FCA van corruptie

 • 21 november 2019 om 22:47
  Permalink

  Het is weer het zeer oude liedje van Detroit, Film zitten kijken over Preston Tucker en zijn zeer moderne auto in de 50’s . Hoe hij werd tegen gewerkt omdat hij veel moderner was als de grote 3 en veel veiliger. Hij werd vanaf dag 1 tegengewerkt en er werden bizarre dingen geroepen. GM is een dalende ster die steeds kleiner wordt 20 jaar geleden nog de allergrootste.

  Ciao

  Squadra

  Beantwoorden

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.