Laat Alfa Romeo klanten binnenkort racen met de 4C?

4c cup

Deze verrassende plaatjes van een akelig professioneel ogende 4C in racetenue verschenen gistermiddag heel even op internet. Een altijd speurende redacteur wist ze te vangen voordat ze even later weer waren verdwenen. Deze 4C lijkt door de fabrikant uit Modena zelf te zijn vervaardigd. Zoniet, dan heeft iemand een buitengewoon puik klusje verricht, zonder het origineel ook maar enigszins geweld aan te doen.

4c cup4

Bij de plaatjes van deze 4C ‘Trofeo’ zou het gerucht zijn doorgesijpeld dat er in Japan binnenkort met een cup voor cliënten wordt gestart. Sélénia-Petronas is een van de sponsoren, wat ook een duidelijk signaal is dat er een link is met producent FCA. Het carbon fiber dak en een nog niet heel duidelijk te herkennen logo op de flank doen ons bovendien denken aan de onlangs in Arese gepresenteerde Club Italia editie van de 4C. De spoilers lijken speciaal te zijn ontworpen. Zelfs in op de hoeken en de flank van de carrosserie zijn kleine vleugels geïntegreerd, wat volgens ons duidt op een officieel ontwerp. Er kan een link zijn met gecamoufleerde 4C’s die onlangs zijn gezien. Wat we hier zien zou niet misstaan op de stand in Genève deze dagen.

4c cup3

Kortom deze 4C doet volledig denken aan hoe Ferrari speciale versies maakt voor het ‘XX’ programma voor racende klanten. Werkt Alfa Romeo aan ‘Corse per clienti’ voor 4C eigenaren? Ten tijde van de presentatie van de 4C, was dat wel de benadering die klanten kregen. Een helm, plattegronden van circuits en bijbehorende instructies. Het zou helemaal in lijn zijn van deze insteek. Op de flanken zien we ook nog de aanduiding ‘ARCA-SR’. Alfa Romeo Corse Asia – Squadra Rossa? Kom maar op met de suggesties over wat deze initialen betekenen.

4c cup4

2 gedachten over “Laat Alfa Romeo klanten binnenkort racen met de 4C?

 • 4 maart 2016 om 11:56
  Permalink

  De auto is gemaakt voor het Japanse Alfa Romeo Challenge Asia. De Alfa Challenge in vooral Japan is van heel hoog niveau en rijden echt hele serieuze Alfa’s mee. Of er een link is met FCA is niet duidelijk maar de auto ziet er heel professioneel uit we wachten af! Maar toen de 4C op de markt kwam was er sprake van een Alfa 4C Cup.

  Beantwoorden
 • 4 maart 2016 om 12:00
  Permalink

  ARCA-SR staat voor de Alfa Romeo Challenge en SR voor de klasse.
  Betreft een Alfa kampioenschap in Japan.

  Net zoals bij het Nederlands/Duits/Belgische kampioenschap rijden daar Alfa Romeo’s tegen elkaar .

  Beantwoorden

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.