Home » Fiat , Fiat Professional - Iveco

Komt er een elektrische Fiat Doblò Cargo?

26 februari 2018 17:18 3 reacties

Een net nu er meer bekend is geworden over het geheel uitfaseren van de dieselmotor bij FCA, klinkt er door dat de betrouwbare Fiat Doblò ook als volledig elektrische bedrijfswagen beschikbaar zal worden. De Doblò uit het Turkse Bursa is al jaren een waardevol onderdeel van Fiat’s bedrijfswagenpark. In de VS is het model eveneens verkrijgbaar als Ram. Vorig jaar nog kreeg de Fiat Dobò een erkenning voor beste lichte bedrijfswagen van het jaar.

Fiat Professional kan op het gebied van elektrisch rijden niet achter blijven en ziet in de Doblò de ideale basis. Het is een van de nieuwe investeringen de komende tijd. In de loop van dit jaar volgen updates voor de Doblò, Fiorino en wordt de Tipo Stationwagon ook gepresenteerd als speciale versie met aangepaste laadruimte. Er wordt tevens als gewerkt aan een nieuwe Ducato.

To view this page in English please visit our international version.

RSS  

3 reacties »

 • BePa schrijft:

  Absoluut toe te juichen! Vraag me wel af hoe FCA dit in korte tijd voor elkaar gaat krijgen zonder partnership… Samenwerken met Hyundai/Kia? Inkopen bij Renault/Nissan? Want uit de ervaring van die 500 in Californië kan het toch niet komen.

 • BamBam1702 schrijft:

  Zeker toe te juichen en het klopt ook. Op de achtergrond is FCA, en ook IVECO al een tijd bezig met de ontwikkeling van elektrische voertuigen, alleen zijn er nog niet mee naar buiten gekomen. Rijden via toeleveranciers al een aantal testexemplaren rond van de Ducato, ook in Amsterdam ! De elektromotor is ook niet het grote probleem, maar de capaciteit van de accu’s wel. De ontwikkeling daarvan gaat op dit moment zo erg snel, dat ook FCA het nu wellicht aandurft om elektrische modellen te gaan vermarkten. Komen dit jaar 70 Ducato’s aan als elektrische taxi voor Amsterdam en Rotterdam !

 • Koen schrijft:

  Zal er nog wel plaats zijn voor Fiat in Europa ?
  Volgens SM (sommigen zien hem nog altijd als een (half)god ), moet Fiat het maar zien te redden met de 500 in Europa.
  Fiat moet immers “plaats maken” voor de andere merken van FCA (die meer opbrengen voor Exxor en de familie Agnelli, uiteraard)
  Hij vergeleek Fiat zelfs met Lancia, dat “onbeduidend is geworden na de Delta Integrale”…
  Dus nadat de “(half)god Lancia heeft kapot gemaakt, volgt nu Fiat in Europa.

  Jaja, nog 10 maanden en hij is het afgebold. Eindelijk !

  Interview lezen en zelf conclusie maken ? Lees hier :
  https://www.quattroruote.it/news/industria-finanza/2018/03/06/gruppo_fca_marchionne_annuncia_il_futuro_a_ginevra.html

Je kunt je voor een persoonlijk profiel ook bij Club AutoEdizione registreren of log direct in als je reeds lid bent.


Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees meer over

Volg ons

Advertenties