Lancia Pu+Ra HPE kan echt rijden

Radicaal maar zeker niet nep.

We vonden de foto’s van de concept Lancia Pu+Ra HPE op de weg al zo realistisch ogen. Het was wat schemerig op die plaatjes dus misschien was het toch een truc dachten wij. Niets is minder waar blijkt nu, want Lancia’s toekomstvisioen rijdt ├ęcht. Luca Napolitano bewijst het in dit filmpje. Alles lijkt echt te werken, maar er wordt tevens bewust rustig gereden krijgen we de indruk. Bij het zien van de rijdende Pu+Ra HPE zien we overigens steeds meer uit naar Lancia’s toekomst.

Herkenbaar en met veel potentie.

Ondanks de radicale vormen krijgen we van deze stijloefening steeds meer een mooie indruk. Vooral het lijnenspel en de subtiele welvingen zorgen voor die typische stijlvolle look die zo goed bij een Lancia past. En dat front met herkenbare LED-lijnen in kelkvorm is een uitgesproken kenmerk dat we prima kunnen inbeelden als toekomstig ‘merkgezicht’. Een merkgezicht dat zal starten op de nieuwe Ypsilon in 2024. Een premium vijfdeurs auto waarvan Napolitano in het filmpje hieronder zegt dat we over een paar maanden al iets te zien krijgen.

7 gedachten over “Lancia Pu+Ra HPE kan echt rijden

 • 22 juni 2023 om 22:57
  Permalink

  Heel hoopgevend. Voor het eerst sinds de Thesis, of eigenlijk ver daarvoor, zie je weer die Italiaanse flair. En hopelijk weet Lancia dit vast te houden. De hele moeilijke vertaling van dit concept weten te maken naar een massaproduct. Geen vreemde exotische keuzes, maar na deze geslaagde rechtse dreun, directe uppercut richting de Markt. Naar Elon en de Chinezen. Ik ben heel benieuwd of het lukt, maar hoop het van harte.

  Beantwoorden
  • 23 juni 2023 om 06:52
   Permalink

   Wat een prachtige creatie is het! Rijdend altijd beter te beoordelen. Zeer hoopgevend inderdaad

   Beantwoorden
   • 23 juni 2023 om 07:13
    Permalink

    Het lijkt hartstikke goed

 • 23 juni 2023 om 11:31
  Permalink

  Smaken verschillen duidelijk. Ik vind deze meer passen in de categorie foeilelijk.
  Waar zijn de Pininfarina’s en Ghia’s gebleven?

  Beantwoorden
  • 23 juni 2023 om 12:09
   Permalink

   Foeilelijk zou ik hem niet willen noemen, maar deze concept car had van elk merk kunnen zijn. Ondanks een paar klassieke elementen van de Stratos mist het ontwerp een eigen gezicht en herkenbaar als Lancia is hij al helemaal niet. Lancia zal het verschil moeten gaan maken met design en Italiaanse luxe. Deze eerste aanzet is een twijfelachtig moetje.

   Beantwoorden
   • 23 juni 2023 om 13:40
    Permalink

    Trouwens grote merken lijken nog meer, dus…
    Ik vind het een geslaagde creatie wat bij andere merken ontbreekt..

 • 29 juni 2023 om 17:59
  Permalink

  We zijn met de Lanciaclub nederland bij de Pu+Ra geweest,en hebben van de ontwerpers uitleg gehad hoe deze ontstaan is .
  In het echt is hij veel mooier dan op fotos

  Beantwoorden

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.