Home » FCA , Lancia

Lancia verlaat ook Duitse markt

5 mei 2017 14:08 6 reacties

Lancia was nog niet geheel verdwenen van de markten buiten Italië, want in Duitsland wordt nu pas officieel de deur dichtgetrokken. Dat terwijl de verkoop van FCA op de grootste markt van Europa in april nog buitengewoon goed is verlopen (+4,3%). Vooral Alfa Romeo (+153%) kan steeds meer Duitse klanten vinden, evenals Maserati. Lancia heeft net als in ons land, zonder extra advertentiekosten te maken de laatste versie van de Ypsilon maar kort in de showroom gehad. De succesvolle vijfdeurs stadsauto met stijl, die beneden de Alpen vrijwel permanent goed is voor een tweede plek op de nationale ranglijst van best verkochte auto’s, is sinds twee jaar al niet meer vermeld op de Duitse lijst van best verkochte auto’s. In december 2015 werden er maar drie van verkocht en 648 over het hele jaar gezien. Dat dieptepunt vormde het begin voor een stille aftocht.

Fans zijn er genoeg intussen, want Lancia is volgens een onderzoek van AutoScout24 samen met Alfa Romeo, een van de populairste merken voor liefhebbers van klassiekers. Vooral de Fulvia wordt veel gezocht. De Duitse Lancia-club is meer dan 200 Lancia’s rijk en zal deze maand een meeting organiseren in het zuidelijke Waldenburg.

To view this page in English please visit our international version.

RSS  

6 reacties »

 • Xavier schrijft:

  Het bizarre is.. ze worden geproduceerd in Polen, maar ook daar zijn ze van de markt gehaald.. De polen assembleren dus auto’s die ze zelf niet kunnen kopen.
  Moet je dus als lancist zelf maar bij een italiaanse dealer binnenstappen en zelf importeren.

 • HZW schrijft:

  De volgende generatie Panda verhuist weer naar polen, mede door het einde van de Ypsilon komt daar veel productie ruimte vrij.
  Alfa Romeo’s mogen alleen maar in Italië gebouwd worden, en daar hebben ze de Fabriek waar de Panda nu wordt gebouwd voor nodig.

 • henk schrijft:

  Lancia blijft ALLEEN in Italië nog op de markt, De websites voor buiten Italië worden gesloten.

 • Lusso schrijft:

  Vandaag (hier in België) een brief gekregen van FCA dat ze nog wel onze Thema zullen onderhouden, maar dat we daarna moeten overstappen op een van hun andere merken….

 • Lancia4Ever schrijft:

  @Lusso Wat zei je? Dat maak ik zelf wel uit? 😛 Of krijg je 25% korting op een Giulia?

 • Lusso schrijft:

  @ Lancia4Ever Was het maar waar… 4 jaar garantie krijgen we als we terug iets uit de FCA stal kopen.

Je kunt je voor een persoonlijk profiel ook bij Club AutoEdizione registreren of log direct in als je reeds lid bent.


Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Categorie�n

FCA , Lancia

Lees meer over

,

Volg ons

Advertenties