Home » Lancia

Lancia Ypsilon klaar voor nieuwe fase

16 november 2017 16:02 5 reacties

Gecamoufleerde Lancia Ypsilon testexemplaren worden de laatste tijd veelvuldig gespot in en om Turijn. Verwacht geen grote wijzigingen, maar het is sowieso al nieuws dat FCA in dit goed lopende model blijft geloven en dat het nobele merk Lancia voorlopig nog op een productiemodel mag blijven prijken. Na de betreurenswaardige, maar waarschijnlijk noodzakelijke aankondiging dat Lancia enkel voor de Italiaanse markt en met maar één model zou voortbestaan, volgde een facelift van de Ypsilon in 2015. Deze was nog wel -zij het voor heel even- buiten de Italiaanse landsgrenzen verkrijgbaar, maar dat zal voor deze update uiteraard niet gelden.

De Lancia Ypsilon editie 2018 zal uitgerust worden met nieuwe multimediale oplossingen (Apple CarPlay en Android Auto), zoals de rest van FCA’s wagenpark dit momenteel ook ontvangt of reeds mee is uitgerust. Motorisch verwachten we een kleine revolutie dankzij de toepassing van de nieuwe Firefly-motoren die inmiddels in Polen in productie zijn gegaan. Aan de buitenkant zal het om kleine details gaan. Over Lancia als merk valt verder steeds minder te vertellen. Wel beweren sommigen dat er inmiddels in Turijnse wandelgangen wat openlijker wordt gesproken over een extra model buiten de populaire chique stadsauto uit 2011 die we hier zien. En Lapo Elkann kwam met een Trumpiaanse teaser via Twitter; #makelanciagreatagain. Zou hij meer weten?

To view this page in English please visit our international version.

RSS  

5 reacties »

 • henk schrijft:

  Toch blijft het merkwaardig dat ze ondanks minimale wijzigingen toch camouflage toepassen. Gewoon plat aandacht trekken??

 • Lancia4Ever schrijft:

  Daar lijkt het wel op jammer genoeg.

 • dmantione schrijft:

  Ik denk dat de voornaamste hoop voor Lancia is dat de nieuwe Punto een zusje krijgt. Maar die zelfde hoop geldt voor een B-segment Alfa Romeo. Ik denk dat de kansen reëel zijn dat één van beiden plaats gaat vinden, dat is gewoon een logische zet om de kans dat de investering rendeert te verhogen. Maar of allebei gaan plaatsen, dat is een ander verhaal.

 • HZW schrijft:

  Volgens andere berichten zal de Ypsilon 2018, een geheel nieuw motor gamma krijgen in de vorm van GSE-Firefly motoren.
  Te weten de 999cc 3 cilinder met ± 70 pk en de 1332cc 4cilinder met ± 100 pk.

 • Lancia4Ever schrijft:

  Staat gewoon in het bericht hoor 😉

Je kunt je voor een persoonlijk profiel ook bij Club AutoEdizione registreren of log direct in als je reeds lid bent.


Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Categorie�n

Lancia

Lees meer over

,

Volg ons

Advertenties