Lancia’s zuivere schoonheid zegeviert op Pebble Beach

lancia pebble

Er zijn mensen die hun wenkbrauwen fronzen bij het horen van de naam Lancia. Dat is toch dat onbekende grotendeels mislukte merk uit Italië? Hooguit bij het aanhalen van een indrukwekkende Rally-geschiedenis krijg je als liefhebber pas een positief teken van herkenning. Voor het algemene publiek is het merk dan ook allang verdwenen, ook al is dit officieel nog niet zo. Dat juist in Amerika nu onbekend niet perse onbemind maakt, is des te mooier om te zien. Op Pebble Beach won een oogverblindende Astura Pinin Farina Cabriolet uit 1936, namelijk de prestigieuze ‘Best of Show’ award. De 80 jaar oude 2.9 achtcilinder limousine uit Turijn behoeft qua uniciteit weinig uitleg als je ‘m ziet en maakte diepe indruk op het publiek.

lancia pebble2

De details op de auto zijn van een raffinement dat precies uitdrukking geeft aan wat Lancia behelst, namelijk haute couture op het gebied van Italiaanse vormgeving van de automobiel. Pinin Farina leverde een koets dat precies past. Een schone lijn die pure harmonie en balans in het ontwerp oplevert. In geen enkel opzicht deed men hieraan concessies. Prachtig leer in ’tracciato’ motief geven ook het interieur de onmiskenbare stijl, die zo goed bij dit legendarische automerk past. Afgevaardigden van Pininfarina op Pebble Beach waren verguld met deze erkenning. Te meer omdat ook een Ferrari 375 MM Spider in de prijzen viel. Eveneens een ontwerp van Pininfarina, ditmaal naoorlogs.

lancia pebble4

2 gedachten over “Lancia’s zuivere schoonheid zegeviert op Pebble Beach

 • 25 augustus 2016 om 14:39
  Permalink

  Lancia was en is een merk om giga trots op te zijn ,waren tijd vaak ver vooruit .helaas is het uitvinden en of eerste zijn met innovaties niet echt lucratief .
  Ze hebben jaren als voorbeeld gefungeerd en het is tijd om een lancia/saab sausje te creeren .
  Degelijkheid en eigenwijsheid in de pan en roeren maar .
  Een moderne aurelia als antwoord op z n hedendaagse copie .de bentley coupe.
  DAT ga ik aan de binnenkant van m n ogen bekijken ,gelukkig hebben we het verleden nog .

  Beantwoorden

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.