Licht op oranje voor opvolger Alfa Romeo Giulietta

Samen met de Lancia Delta als alles goed gaat. 

Jean Philippe Imparato heeft niet alleen over de nieuwe D-segment Alfa’s gesproken. Hij heeft ook het een en ander ter tafel gebracht over een nieuwe C-segment Alfa Romeo op STLA Medium platform. De feitelijke opvolger van de Giulietta heeft echter nog geen groen licht. Dat terwijl de Lancia Delta op hetzelfde platform al wel zeker is. Het gaat om productiejaar 2028. Imparato zegt dat de ontwikkelingen op de markt de komende jaren allesbepalend zullen zijn. Als alles wel doorgaat, ligt het voor de hand dat de productielocatie Melfi zal zijn net als voor de Lancia. In onze ogen zal de terugkeer van de Giulietta, Alfa Romeo’s gamma pas écht compleet maken.

9 gedachten over “Licht op oranje voor opvolger Alfa Romeo Giulietta

 • 9 maart 2024 om 18:41
  Permalink

  “””Imparato zegt dat de ontwikkelingen op de markt de komende jaren allesbepalend zullen zijn.”””
  Goh, SM was daar ook heel goed ion : afwachten, afwachten, en nog eens afwachten.
  En dan was het moment voorbij en kwam er …. niets.
  Om allerlei redenen zoals :
  – een SW (eender welk merk van FCA) “maar” x-procent uitmaakte van de verkoop van een bepaald model
  – de “markt” vraagt er niet mer achter. Je creëert zèlf een markt. Wie heeft er ooit achtr een SUV gevraagd ? Niemand, maar “de (onbestaande) vraag” is wel gecreëerd door de VW groep
  – het was altijd saneren of niet ontwikkelen, totdat er niets meer overbleef (behalve geld voor Exor en de Agnelli’s)

  Beantwoorden
 • 9 maart 2024 om 20:05
  Permalink

  Giulietta Altijd beter dan zo honds beroerde Milano, wat geen Alfa is, ik het niet voorspelen maar als je de reacties leest in Europa over die Milano dan kunnen ze hem beter niet in de showroom zetten maar over twee jaar weten we wel meer hoe het met de verkoop gaat.

  Beantwoorden
  • 9 maart 2024 om 22:46
   Permalink

   2028 is voor mij te laat denk ik. En misschien komt die wel helemaal niet dus daar ga ik zeker niet op wachten. Het probleem is dat Alfa dan geen enkel model heeft op het stla medium platform terwijl de middenklasse natuurlijk wel een groot en belangrijk marktsegment is. De milano staat voorlopig op (aangepaste versie van) emp2. Het id te hopen dat die in 2026 wordt overgezet op stla small dat wellicht meer mogelijkheden biedt voor grotere accu en zo. Maar stla small staat pas gepland voor 2026.

   Beantwoorden
   • 9 maart 2024 om 22:51
    Permalink

    Bedoel e-cmp2 i.p.v. emp2

  • 17 maart 2024 om 13:39
   Permalink

   Wat een kut reactie man man .
   Wat haat ik mensen zoals jou

   Beantwoorden
 • 10 maart 2024 om 09:34
  Permalink

  Nieuwe Giulietta en Mito zijn veel belangrijker voor de markt dan die Milano die ziet er slechter uit van wat ik heb gezien tot nu toe op e-cmp2 een leuke alfa tegen hanger van de e208 GT maar dan met een normaal stuur 🤔😁 veel tonale en Stelvio kopers reiden een dergelijke auto wegens gebrek aan iets anders van Alfa veel Stelvio rijders hadden liever een Giulia SW gezien het rijden zit wel snor maar een Giulia SW is stuk eleganter in voor komen dan een obesitas SUV. Tonale rijders die hadden wellicht liever al een Giulietta gezien.

  Beantwoorden
 • 10 maart 2024 om 09:39
  Permalink

  Er wordt te lang gewacht. Dat was voorheen ook zo en daar is blijkbaar niets aan veranderd. Dan kun je beter de hele handel opdoeken.

  Beantwoorden
 • 10 maart 2024 om 19:46
  Permalink

  Ik sluit mij aan bij bovenstaande reacties. Hallo, Imparato, Tavares en Jackson, vous nous ecoutez! Merci beaucoup. Peu vite SVP. Alfa is een slachtoffer van geneuzel door Stellantis. De Fransen mollen de Italianen. Elkann you’re listening too? Please react to all Alfa Romeo lovers!

  Beantwoorden
  • 18 maart 2024 om 08:56
   Permalink

   Alfa was allang kapotgemaakt, niet door Stellantis maar door Sergio Marchionne. Die zette meerdere ontwikkelingen stop, zowel wel Alfa als bij Fiat, met als reden dat er geen markt voor was (volgens hem).

   Beantwoorden

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.