Home » FCA

Manley benoemd tot voorzitter ACEA

12 december 2019 15:55 3 reacties

De Europese organisatie voor autoproducenten (ACEA) zal de komende tijd worden voorgezeten door FCA’s CEO Mike Manley. Manley krijgt daarmee dezelfde belangrijke taak, die Sergio Marchionne ook voor langere tijd heeft gehad op ons continent. Manley volgt zijn collega Carlos Tavares op. Vanaf januari is Manley voorzitter in Brussel.

Het ACEA ziet het jaar 2020 als de start van een belangrijk nieuwe fase binnen de kwakkelende auto-industrie. Het tot een nulpunt reduceren van de uitstoot vormt het belangrijkste doel. Met het oog op het milieu, maar ook met het oog op het weer rendabel krijgen van de industrie zelf. Manley zal minimaal een jaar het ACEA voorzitten en krijgt daarna misschien de opdracht om het voorzitterschap met een jaar te verlengen. Deze rol wordt toegeschreven na een stemming onder CEO’s, van de 15 grootste Europese fabrikanten van auto’s, bedrijfswagens, vrachtwagens en bussen.

To view this page in English please visit our international version.

RSS  

3 reacties »

 • Hilbert schrijft:

  Gefeliciteerd én succes

 • Koen schrijft:

  Vergiftigd geschenk ?

  Hoe gaat zo’n verkiezing eigenlijk ?
  Een soort Zwarte Pieten (kaartspel) waarbij de andere CEO’s het kneusje van de klas de rol van voorzitter ACEA toeschuiven ?

  Of is het de vlucht vooruit van een concern (FCA) / CEO FCA die hoopt dat het / hij de Europese Commissie / Parlement kan beïnvloeden om de normen wat af te zwakken ?
  Zodat FCA ook kan volgen met hybride / elektrisch / maximale gemiddelde uitstootnorm.

  Ik vraag me ook af : heeft Manley niks anders te doen in zijn eigen organisatie (FCA) ? En het samengaan met PSA. Lijkt me werk genoeg….
  Moet hij echt nog eens deze taak er extra bovenop nemen ?

 • Hilbert schrijft:

  Italië is toe aan Flaminia
  Italië verdient Flaminia
  Lancia makes Flaminia

Je kunt je voor een persoonlijk profiel ook bij Club AutoEdizione registreren of log direct in als je reeds lid bent.


Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Categorie�n

FCA

Lees meer over

, , ,

Volg ons

Advertenties