Home » FCA

Manley blijft ook de leiding houden over FCA Europa

1 september 2018 21:01 ��n reactie

Mike Manley heeft zijn illustere voorganger Sergio Marchionne lang genoeg gekend om te weten dat je als goede CEO soms een duizendpoot moet zijn. Misschien is het daarom wel waarom Manley er niet voor terugdeinst om FCA over twee continenten eigenhandig te gaan aansturen. Alfredo Altavilla heeft Lingotto inmiddels verlaten, wat wil zeggen dat Manley naast de belangrijke Noord-Amerikaanse activiteiten, nu ook die in de regio Europa, Afrika en het Midden-Oosten (EMEA) voor z’n rekening zal nemen. Marchionne deed jarenlang hetzelfde om FCA en Chrysler samen uit het diepe dal te krijgen, waar het in de jaren ervoor in terecht was gekomen.

Helaas zal hij zijn op 25 juli overleden voorganger niet om advies kunnen vragen… Manley neemt het roer in handen terwijl de zee nogal ruw is. Er ligt een vrij warme herfst voor de boeg. Marchionne heeft tijdens z’n carrière vele bedwongen. Voor Manley wacht nu de eerste testcase. Vooral de productiviteit op Italiaanse bodem en de verdere uitbreiding van belangrijke merken als Alfa Romeo en Maserati zullen veel aandacht vragen. Maar ook een goed vervolg voor het merk Fiat is geen kleine klus voor de man die Jeep succesvol nieuw leven inblies. Bovendien zijn er de Italiaanse bonden die steeds meer aandringen op het vrijgeven van concrete productieplannen, voor de fabrieken waar auto’s en motoren van de band rollen. Marchionne had dit tijdens de presentatie van het productieplan op ervaren wijze weten uit te stellen tot na de zomer. Dan zijn er ook nog de importheffingen van Trump, die de export van in Italië geproduceerde luxe auto’s kunnen belemmeren.

Tot nu toe werden er vele namen genoemd voor de opvolging van Altavilla; Pietro Gorlier van Magneti Marelli en Mopar, Gianluca Italia, chef van FCA Italië, Daniele Chiari, verantwoordelijk voor het contact met overheden en instanties en Davide Mele, rechterhand van Altavilla. Allen Italianen die voorlopig geen kans maken, omdat de Brit eerst nog zelf de touwtjes in handen zal houden.

Manley zal eind volgende week tijdens de aandeelhoudersvergadering officieel zijn rol als CEO op zich nemen. Mogelijk horen we dan ook voor het eerst hoe hij tegen deze belangrijke taak aankijkt.

To view this page in English please visit our international version.

RSS  

1 reactie »

  • Hilbert schrijft:

    En komen er weer Lancia sedans op de weg.

Je kunt je voor een persoonlijk profiel ook bij Club AutoEdizione registreren of log direct in als je reeds lid bent.


Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Categorie�n

FCA

Lees meer over

, ,

Volg ons

Advertenties