Maserati blijft benzinemotor trouw

Liefhebbers hoeven niet te vrezen dat Maserati de Italiaanse Tesla wordt. Een lagere emissie zal voor de toekomst van het merk met de drietand minder van belang zijn. Dat zegt Al Gardner van Maserati Noord-Amerika in een interview met Motor Trend. Pure emotie blijft van primair belang en dat kan volgens de Amerikaanse baas enkel dankzij een benzinemotor ervaren worden.

Het merk uit Modena beleeft een iets te rustige periode momenteel, maar volgens Gardner is dat de stilte voor een nieuwe fase vol innovaties. Elke 6 maanden zal er iets nieuws gepresenteerd worden, in ieder geval tot 2022. Te beginnen bij de Alfieri die volgend jaar in Genève gepresenteerd zal worden. Maserati houdt zich dus bij zijn leest en werkt aan een nieuwe GT en Spyder ter vervanging van de lang lopende Granturismo en de GranCabrio. Mogelijk zelfs met compleet nieuwe motoren onder de kap. Vervolgens wordt de rest van het gamma ook flink aangepakt. Harald Wester is teruggekeerd om dit proces in de gaten te houden samen met commercieel directeur Jean-Philippe Leloup .

Uiteraard is er als eerste de hybride techniek en zal er ook een volledig elektrische Maserati het daglicht zien uiteindelijk. Dat laatste duurt echter nog wel even.

Een gedachte over “Maserati blijft benzinemotor trouw

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.