Home » FCA , Maserati

Maserati legt productie tijdelijk stil

23 november 2014 22:36 2 reacties

Maserati Torino

De Maserati productie in de voormalige Bertone-fabriek te Turijn staat bijna nooit stil gedurende het jaar, maar vanaf de feestdagen zal dit 15 dagen lang wel het geval zijn. Dat meldden de vakbonden afgelopen vrijdag. De productiestop is niet noodgedwongen maar een bewust geplande in verband met een reorganisatie wegens de alsmaar toenemende vraag naar Ghibli’s en Quattroporte’s. FCA heeft besloten om het doorgaans druk bezette personeel tijdens deze gelegenheid te belonen met een heuse kerstvakantie. Van 20 december tot 6 januari zijn alle werknemers met betaald verlof en dus thuis met de feestdagen.

4c Modena

Minder enthousiast nieuws komt er uit Modena. De oorspronkelijke Maserati-fabriek ziet de productie van de GranTurismo en de GranCabrio namelijk gestaag teruglopen. De productie van de Alfa Romeo 4C brengt daar voorlopig niet veel verandering in. Van deze laatste zijn weliswaar inmiddels ook een vijftigtal afgeleverd voor de VS, maar de teller reikt nog niet veel verder dan 12 stuks per dag wat de productie betreft. In totaal produceert de oude fabriek aan de Viale Ciro Menotti rond de 15 auto’s per dag. Dat zijn inmiddels weer 4 Maserati’s minder in de voorgaande maanden en nog minder dan vorig jaar. Geen toename, maar een afname dus en dat baart veel bonden zorgen. Jaarlijks worden nu dankzij de 4C enerzijds rond de 400 auto’s ‘meer’ de fabriek uitgerold, maar het aandeel GT’s van het merk met de drietand, is intussen met ongeveer 800 eenheden afgenomen. Men mag dan wel uitzien naar de 4C Spider, maar dat levert nog onvoldoende geruststelling voor het personeel van een van de  grootste werkgevers van Modena. Zonder uitzicht op directe opvolgers voor de GranTurismo en GranCabrio ligt er vooral verdere afname in het verschiet, voor de fabriek waar voorheen ook de Quattroporte werd samengesteld. Niet veel reden voor een feeststemming dus op de locatie waar al decennialang Maserati’s worden gebouwd. Dat terwijl paradoxaal genoeg in het Centenario-jaar meer Maserati’s dan ooit worden gebouwd. Maar dan wel in het deels al gerevitaliseerde industriële hart van Piemonte.

To view this page in English please visit our international version.

RSS  

2 reacties »

  • Lusso schrijft:

    Volgens mij is de alfieri al gepland voor Modena voor 2016.

  • Lancia4Ever schrijft:

    @Lusso Als het goed is niet. De Alfieri staat niet op rol voor Modena. Deze zal op een aangepast Ghibli platform in Turijn van de band rollen vanwege de beoogde hogere aantallen. Ik ben bang dat Modena een zeer bescheiden rol in toekomst zal krijgen voor de productie van speciale modellen en dat er uiteindelijk ook personeel uit de oude fabriek overgeheveld zal worden.

    http://www.autoedizione.nl/mirafiori-maakt-zich-klaar-voor-maserati-productie/

Je kunt je voor een persoonlijk profiel ook bij Club AutoEdizione registreren of log direct in als je reeds lid bent.


Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Categorie�n

FCA , Maserati

Lees meer over

, ,

Volg ons

Advertenties