Motorshow Essen: Fiat 500 kent tal van gedaanten

Het aantal creatieve bewerkingen die de 500 van Fiat en Abarth inmiddels heeft ondergaan moet vermoedelijk de ‘500’ al wel gepasseerd zijn.

Op de jaarlijkse MotorShow van Essen, wat we eigenlijk wel kunnen vergelijken met de SEMA tuning beurs in Las Vegas, zien we nu een bijzondere Abarth in Italiaans politie tenue. De velgen kleurden al heel goed bij de rest en daarom hopen we stiekem dat de arm der wet ten zuiden van de Alpen de verleiding niet kunnen weerstaan. Het zou een hoop goed kunnen maken op het feit dat ‘la Polizia’ onlangs een vloot Seat Exeo modellen heeft aangeschaft (je weet wel die oude A4). Ondanks dat veel Italiaanse burgers inmiddels ook Duits rijden oogstte de Italiaanse politie veel kritiek. De Duitsers van Bilstein denken daar blijkbaar net zo over en hebben de Abarth 500 voorzien van eigen B14 kit, dit originele jasje gegeven.

Hamann en H&R hebben al eerder de 500 onder handen genomen en doen het dit keer met een update daarvan. Geheel in Duitse stijl is de kit van de ‘Hamann 500 Largo’ nu voorzien van een nieuw camouflage-achtige spuitwerkje. Dat schijnt mode te zijn aangezien we in Amerika Mopar hetzelfde zagen doen met de naam ‘Urban Camo’. Technisch is de overigens sterk verbrede 500 van Hamann gelijk gebleven en zien we een sterk opgerekte 1.4 Turbo onder de kap met maar liefst 275 pk.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.