Nieuw Fiat Tipo Cross SW en 500X debuteren als (RED) edities

Zolang de pandemie actueel is, even rustig aan.

Fiat stopt tegenwoordig al haar meest actuele modellen onder dikke rode lak in samenwerking met Bono’s (RED). Zo ook de nieuwste update voor het Tipo-gamma in de vorm van de SW Cross. Het vormt een attentie voor de bestrijding van wereldwijde virussen en pandemieën in derde wereldlanden wat in deze tijden natuurlijk heel toepasselijk is. De Tipo SW Cross is een auto die er in onze ogen allang had moeten zijn. Al ruim een jaar is de vijfdeurs hatchback Cross een optie, maar eigenlijk is de SW in Cross outfit de auto waar een veel groter publiek voor te vinden zal zijn. Misschien zocht Fiat simpelweg een beter moment, zoals bij voorbeeld een nieuw kalenderjaar.

Kennen jullie deze nog?

We moesten bij het zien van de Tipo SW Cross spontaan aan de bovenstaande auto terugdenken wat een ware zeldzaamheid bleef, de Fiat Stilo Multi Wagon Uproad. Die kwam trouwens ook niet bepaald direct op de markt namelijk in 2006, terwijl de Stilo als Multiwagon al in 2002 debuteerde. De zeldzaamheid van dat model valt ook te verklaren in het feit dat auto’s met een Offroad look nog een tamelijk nieuw fenomeen waren. De Fiat Tipo SW Cross heeft een laadruimte van 5500 liter dat door de rugleuning van de achterbank neer te klappen op kan lopen tot 1600 liter.

Ook de vernieuwde 500X.

Naast een kek ogende Panda City Cross in (RED) uitvoering, heeft Fiat nog een nieuwkomer roodgekleurd en toegevoegd aan het (RED) gamma. Het is de update van de 500X die ook met softtop verkrijgbaar zal zijn. Volgens insiders moet de 500X zo nog een jaar of 2 mee kunnen gaan en zal de ‘opvolger’ niet bepaald hetzelfde zijn. Bovendien zal dat model wat doorschuiven in het gamma tot een volwaardige C-segmenter. Dat laatste is belangrijk om voldoende ruimte te geven aan Fiat’s nieuwe aanstaande (ruime) B-segment Crossover, die in Polen van de band zal gaan rollen. Fiat lijkt het 500-gamma na het vertrek van van de 500L en X helemaal te zullen herzien. Officieel is er nog geen sprake van een officiële presentatie van de nieuwe Tipo SW Cross en 500X, dus we komen nog op deze modellen terug.

2 gedachten over “Nieuw Fiat Tipo Cross SW en 500X debuteren als (RED) edities

 • 11 januari 2022 om 20:38
  Permalink

  Hoop dat deze versie wat meer succes heeft al zou het pas echt leuk zou worden als er ook viercilinder 1.3 of 1.5 mild hybrid leverbaar zou worden, bij voorkeur met automaat.

  Beantwoorden
 • 12 januari 2022 om 16:33
  Permalink

  Zelfs toen er nog geen Pandemie was, deed Fiat het al rustig aan…………..

  Beantwoorden

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.